Руски туроператор плаща полета на 139 туристи

Ако Bulgaria Air продължи да съдейства, няма да й отнемат лиценза
14 сеп 2011 18:26,
51
Руски туроператор плаща полета на 139 туристи
Ивайло Московски, министър на транспорта. Снимка: МТИТС

„В 18.00 часа тази вечер с извънреден полет на Bulgaria Air към Санкт Петербург ще бъдат извозени общо 139 руски туристи. Има договореност руският туроператор да заплати полета чрез клирингова къща“, съобщи транспортният министър Ивайло Московски.

Остава договарянето на последните два полета - на 16 и 23 септември, уточни той.

"Принципно смятаме, че нещата ще бъдат решени, имаме някакви предложение, но нека да са крайни и тогава ще ги обявя", коментира зам.-министър Камен Кичев в отговор на въпрос как ще се процедира с националния ни превозвач след този инцидент.

„Руските туристи ще бъдат извозени от България и втори път не трябва да се допуска подобно нещо“, каза министър Московски.

Още по темата

Според него и двете компании – Bulgaria Air и Алма Тур, имат вина за случилото се, но отговорност ще се търси, едва след като приключи проверката на прокуратурата.

„Нека да приключи казусът и тогава ще решим дали да съставим административен акт, или в случай, че ситуацията се усложни, да преминем към по-крайни мерки като отнемане на лиценз“, коментира Московски.

За момента Bulgaria Air не отказва да превозва пътници.

„Имаме оперативно съдействие с тях и ако нещата продължат в тази посока на спазване на ангажиментите, няма да се стигне до драстични мерки като отнемане на лиценз“, допълни заместникът му Камен Кичев.

От министерството казаха също, че за момента държавата няма да търси компенсации от Алма Тур за извозването на пътници с правителствения самолет, защото те били предимно болни и майки с малки деца.

Приемали го като „жест на държавата към създалата се ситуация“, „хуманитарен акт“ и „личен ангажимент на премиера Борисов“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
33
 
! Отговори
hRISTO преди 12 години
A в България колко болни деца има.някаква хуманна дейност????
47
9
 
34
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 12 години
ДО 36:Не се обаждай човече с ориенталско мислене! И при вас има какво да се оправя, но никой не влиза във вашите сайтове да обижда държавата. Това е разликата между вас и нас. Нагли и долни, където сте минали сте дръпнали държавите с векове назад и цивилизованите народи от Европа ви мразят. Ще има дълго да чакате пред вратите на ЕС и такива като теб доказват, че с право не ви пускат. България ще се оправи когато в съдебната система влязат закони близки да крумовските и това някога ще стане.
46
8
 
35
 
! Отговори
Стареца преди 12 години
Борисов действа правилно като пусна правителствения самолет да не се разваля името на България. Какво да прави - трябва да чака някай болен да умре на летището. И какво са виновни малките деца та да ги мъчат? Трябваше по-рано да го пусне и да превозят абсолютно всички. После да си търсят всички разходи + солидна глоба от виновната фирма. Ако не се постигне съгласие има си съд. Глобата да бъде огромна и да си знае, че в държавате има ред и обикновените граждани няма да плащат за безумията.
45
9
 
36
 
! Отговори
FALCON преди 12 години
.... И колко е безопасно самолетите на България Ер да бъдат пилотирани безплатно?
44
8
 
40
 
! Отговори
FALCON преди 12 години
Нещо не ми е ясно....Пилотите в България Ер получиха ли си заплатите за м.ЮНИ ?! Понеже българските пилоти са горди, за да отговорят, може и някой от ***-аджийските плъхове да се пробва с "логическо" обяснение....
43
9
 
35
 
! Отговори
39 преди 12 години
do 45Така е.А ние какво правим в собственото ни ежедневие::-нямаме елементарна "ежедневна" култура- кучето ни ака насред тротоара и за нас това е нормално./ нали не е в къщи/ - на пешеходна пътека се дава предимство на колите- за най- незначителния спор се вади пушка, пистолет/ имаме не един случай/ Е, държавата ни се управлява от такива като нас.Тогава клакво искаме?
42
8
 
38
 
! Отговори
до всички преди 12 години
я сега ми кажете,кога българския туроператор или държава се е заинтересувал от такива проблеми???то в либия нашите ги държаха маса време и костовчето не си пита теменужките...а когато в турция нашите спаха навън-някой нещо направи ли???????а когаг гърчулята ни заразиха ,кво?да не продължавам че ме е яд-помислете си,охлювиииииииии,кой кво прави за гражданите си...
41
9
 
34
 
! Отговори
39 преди 12 години
do 42 и 36защо говорите като че не произлизате от същия "***". Със сигурност и вие сто допрнинесли нещо в него
40
9
 
38
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Управление чрез лъжи и заплахи! И как точно ще отнеме лиценза на Bulgaria Air? Защото отказва да вози без пари а някой иска да извлече дивидент от един търговски спор?! Много съм любопитен - какво си мисли този многознайко?
39
10
 
36
 
! Отговори
39 преди 12 години
такива като 36 не бива да коментират тук !!!!!!!!!! и отново ме премахнета за нарушение правилата на сайта 111111111111111111111111111111
38
8
 
40
 
! Отговори
@ преди 12 години
Да бе да и един мърмот завива шоколад :)ГЕРБ и Бойко да вземат лиценза на авиокомпанията на *** :)))Смях в залата :))))))))))))))))
37
8
 
39
 
! Отговори
гамен преди 12 години
Егати тъпата държава!!!! Днес ще плати едно за НАША сметка, утре друго! Богати управници, беден Народ! До кога беее! Братя за Бога ,бягайте от там докато е време!!!!!
36
8
 
48
 
! Отговори
Джордж преди 12 години
Как па нема да олижете *** ! Те не са виновни бе - те не изгониха Уизеър от Сф-Вн, те не спряха Алфа радио, те не поддържат пиянедето - *** Кирчо Йорданов, те не превърнаха Варна в клоака...*** сме , българите, ***. Трима *** от Тихина във всека друга държава щеха да са трима смотаняка, но тук, в Бг са милионери и голема работа
35
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съгласен съм на Алма тур да не се търсят компенсации само в случай, че лично Борисов си бръкне в джобчето и плати тези разходи. Личното му имущество си е негово и само с него може да се разпорежда както намери за добре.
34
8
 
41
 
! Отговори
мафия преди 12 години
щом не им взеха лицензите ..значи всички са в играта...това няма да се случи даже и в Конго.
33
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"От министерството казаха също, че за момента държавата няма да търси компенсации от Алма Тур за извозването на пътници с правителствения самолет, защото те били предимно болни и майки с малки деца."Тия мутри така си менкат народна пара. Че тия болни и майки с малки деца са били в критично положение точно заради мутрите собственици на Алма Тур! Как така няма да им искат да се покрият разходите?
32
8
 
40
 
! Отговори
kk преди 12 години
Защо никой не казва истината?!Всички наши туроператори работят чрез руски фирми!Я да изкарат един "самостоятелен играч"?!И това е,защото руснаците са изкупили още преди години хотелските легла,както и всички самолетни билети,а нашите работят на "комисионна"!Одавна мина времето на самостоятелните играчи!Така,че парите са си при тях.Друг е въпросът,ако някоя от нашите фирми не е била коректна!
31
11
 
34
 
! Отговори
бай данко преди 12 години
места си го в другия крачол за мада рашън,да си харчат парите дургаде
30
9
 
39
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Като не возят без пари, защо са ги докарали тук? Много ясно защо, за да може после да извиват ръце и да искат пари.
29
11
 
46
 
! Отговори
. преди 12 години
Не съм 100% запознат,но от това което чух,БГ ЕЪР отказва да ги извози заради неплатени задължения на туроператора......*** държавата,за какво да им отнемат лиценза на БГ ЕЪР?много ясно на вересия на вересия ама колко?много ясно,че няма да обслужва повече туроператора докато не се платят борчовете.....на загуба до дупка ли да карат?