Обида от роми към българи в основата на бунта в Катуница

Близки на Цар Киро нарекли младежи "гяури", те отвърнали с псувни
Обновена: 24 сеп 2011 15:36 | 24 сеп 2011 15:11,
919
Обида от роми към българи в основата на бунта в Катуница
Една от къщите на Кирил Рашков - Цар Киро. Снимка: Булфото

Обида на етническа основа стои в основата на бунта в пловдивското село Катуница. Високопоставени източници от полицията потвърдиха пред Dnes.bg информацията.

Близки на Цар Киро отправят смъртна заплаха към 19-годишния Ангел Петров, защото той отвръща на техни обиди. Според нашите информатори те нарекли група български младежи „гяури”.

В този момент момчетата не издържат на поредната обида по техен адрес и псуват внуците на ромския барон. Тогава роднините на Кирил Рашков го предупреждават, че ще го убият.

Вечерта приближени на ромския барон от квартал Столипиново идват в селото, за да отбележат годишнина от смъртта на сина му. Тогава става ясно за събитията през деня и един от тях подкарва бус и с бясна скорост се запътва към улицата на 19-годишното момче.

В този момент Ангел разхожда кучето си. Без каквито и да е спирачки, бусът помита момчето и го влачи 10 метра. Огромна локва кръв стои на местопрестъплението. После бусът бяга. При опит да спрат превозното средство са прегазени трима полицаи и няколко жители на селото. Униформените са със счупени ръце и на настанени в болница.

Разгневени от убийството снощи, стотици жители тръгват към дома на ромския барон, за да отмъстят. Спира ги жандармерия. Шестима роми, замесени в кървавия инцидент, са арестувани, а шофьорът на буса убиец се издирва.

Шефът на полицията се срещна с протестиращите  граждани, за да ги успокои, но без успех.

Още по темата
Шествие от над 3000 души тръгна по обяд към имотите на ромския барон. По пътя си хората потрошиха и преобърнаха три автомобила, собственост на Цар Киро, и атакуваха с камъни дома му.

Над 1500 подписа са събрани за изселване на ромската фамилия от Катуница.

„Убийци, вън от Катуница”, скандираха хората пред палата на ромския барон. В един момент тълпата реши да пробие кордона от жандармеристи и се стигна до сблъсъци. Полицията обаче удържа натиска.

В Катуница се командироват специални части от цялата страна.

По информация на Dnes.bg ромската фамилия все още е вътре в къщата и се страхува да излезе навън. Обстановката в селото остава напрегната.

Близки на припадналото по време на безредиците 17-годишно момче съобщиха пред БТА, че то е починало в болницата. Павел е бил с изкуствена клапа на сърцето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


919
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
60
 
! Отговори
:((( преди 12 години
Разбирам, че жандармите и те къща хранят, това им е работа, но за мен нямат сърце. Аз ако съм на тяхно място хвърлям каската и се махам от там. Два млади човешки живота, а аз да пазя убийците, ще ме е срам! *** държавата!
20
1
 
58
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
ПОД ТУРСКО РОБСТВО ТУРЦИТЕ ГИ Е БИЛО СТРАХ ДА НИ НАРИЧАТ ***, ****КА ВИ УБИДА, ДАНО УСЕТИТЕ ВИЕ ЩО Е БЪЛГАРСКА МОЩ, НАЙ - МИЛОТО ВИ ДА ИЗГНИЕ В МЪКИ, МРАЗЯ ВИ!
19
1
 
50
 
! Отговори
бунт преди 12 години
мисля че има условия за революция срещу ***...време е. На оръжие братя
18
4
 
34
 
! Отговори
otneseni преди 12 години
Убити са две млади момчета! Нека да не допускаме да има и други! За целта Цецо да си гледа министерството и бързо да потуши огъня, преди да е станало пожар!!!
17
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ***!
16
0
 
51
 
! Отговори
нели преди 12 години
поредното доказателство,че няма държава,прав е 7 ,че по времете но социализма бяха по-ниски от тревата и всичките ги караха да работят-в чистотата,те за друго и не стават
15
0
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАЙКА ВИ ***! ЩЕ ВИДИТЕ КОИ СА ***! НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВЕЧЕ МУ ПИСНА! НЕ СТИГА, ЧЕ ЖИВЕЕТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАШИТЕ ДАНЪЦИ, ЛЕКУВАТ ВИ С НАШИТЕ ПАРИ, ВЪРВИТЕ ПО НАШИТЕ ПЪТИЩА, ПИЕТЕ ОТ НАШАТА ВОДА, СВЕТИТЕ СИ С НАШИЯ ТОК! НАКРАЯ УБИВАТЕ НАШИТЕ ДЕЦА, ИЗНАСИЛВАТЕ НАШИТЕ ЖЕНИ, ОБИРАТЕ НАШИТЕ РОДИТЕЛИ.... ПИСНА НИ! ДОКОГА ЩЕ Е ТАКА?! АМАН ОТ ТОЛЕРАНТНОСТ! ВИЕ СТЕ ГАДНИ ПИЯВИЦИ, КОИТО БЕЗ НАС СА ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО! ПИСНА МИ! ПИСНА МИ! ПИСНА МИ! ПИСНА МИ! ЦАРЕ, МАРЕ....МАЙКА ВИ *** ***!!!!!
14
0
 
37
 
! Отговори
gero преди 12 години
Stiga s taq tolerantnost kam ***,te sa ubiici,a nie 6te gi izdarjame i hranim!!! DOKOGA???
13
0
 
43
 
! Отговори
AZ преди 12 години
da se izbiqt ***
12
2
 
46
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Абе къде е Тиквата бе къде е Цвъки мишки нещастни само пред журналистите сте ербапи ***. Цвъки ти какво ще направиш а защото нали знеш че духовният ти водач Уорлик е пръв приятел на *** а
11
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Над 1500 подписа са събрани за изселване на ромската фамилия от Катуница." При тва положение, ако не ги изселят до 1 месец и ако ГРОБ спечели изборите, значи българите нямаме държава!!!
10
1
 
89
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 12 години
Две млади български момчета на 17 и 19 г. си отидоха завинаги от този свят заради неспособността на МВР и държавата да се справи с ромския проблем Бойко, щом не умеете подай си оставката !Да дойдат други !Ако и те не могат ще търсим трети, четвърти ... и така, докато се намерят истински мъже, българи-родолюбци и ДЪРЖАВНИЦИ, които да спасят БЪЛГАРИЯ от сигурна гибел.ГЕРБ-ери вървете си !!!Вие задминахте дори комунистите, които се гушкаха с турците. Вие го правите с *** !
9
0
 
41
 
! Отговори
sudiq преди 12 години
za jalost 16 god mom4e e po4inalo v bolnicata poklon pred pameta mu i kakto i na 18 god mom4e
8
0
 
98
 
! Отговори
man преди 12 години
Близки на Цар Киро нарекли младежи "***", те отвърнали с псувни.........А вий, ***, как искате да ви отговорят ?Може би да преклонят глава ??? Ще наричате българите *** ????За вас - само един пример има - той е от втората световна....
7
0
 
110
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Две млади български момчета умират заради *** ***... А полицията пази ***.... Дори не ми се коментира... Ненавиждам комунистите, но трябва да е като по тяхно време - *** да бъдат бити на ставане и на лягане, за да си знаят мястото
6
0
 
67
 
! Отговори
изродидии преди 12 години
ще лежите в кръв *** долнииии
5
1
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова тъжна работа...полицията ги пази..не ви ли е срам бе, продажници.
4
0
 
92
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 12 години
Веднага да се изметат мръсните джигити от Катуница. *** наглост мина всякакви граници!!!! Не стига че цял живот работим за тях и им плащаме всичко като дълг към държавата, купуват си шофьорски книжки, а сега някъв дриско като Цар Киро заплашва с гражданска война. За какви се мислят тия??! Крайно време е БОЙКО да застане като мъж, ако е мъж, и да ги успокои с много бухалки тия мръсни ***!! ПИСНА МИ ОТ *** БЕЗЧИНСТВО!
3
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ybiite magalite palete ryshete ,policiata slyji na oligarhiata tia niama da vi zashtiti .
2
0
 
141
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи ние да се правим на етнически толерантни, а ТЕ да си правят каквото си искат, така ли? ***!!!