Нов булевард връзва "Дружба" и "Младост"

Правят нова пътна връзка, която ще следва метрото
Обновена: 5 окт 2011 21:23 | 5 окт 2011 21:23, Красимир Ангелов
115
Нов булевард връзва "Дружба" и "Младост"
Снимка: Булфото

Нова пътна връзка между бул. "Ал. Малинов" и "Младост 3", която ще следва пътя на метрото, ще бъде изградена през 2012 година.

Върху новия път освен пътни платна, ще има и трамвайна линия, започваща от съществуващото трасе в кв. "Дружба 2", съобщи кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Тя отбеляза, че през следващата година предстои основен ремонт на четирите мостови съоръжения по бул. "Цариградско шосе" от Четвърти километър до Интер експо център.

Фандъкова обяви това, докато проверяваше хода на ремонта на мостовите съоръжения при пл. "Сточна гара". Ремонтът започна в началото на седмицата и по думите на Фандъкова трябва да приключи до началото на декември.

За ремонта на мостовете на Сточна гара общината е осигурила 480 хиляди лева.

Фандъкова предупреди, че за два дни ще се наложи затваряне на движението по ремонтираните съоръжения, за да се положи асфалтовата настилка.

Тя припомни, че вече са ремонтирани 40 мостови съоръжения, предстои ремонтът на още 15, между които е и Александровският мост в кв. Княжево – един от най-старите в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: бул Цариградско шосе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и пътища не можеш да строиш
28
7
 
8
 
! Отговори
запознат преди 12 години
много ме кефи как боко открива мостове, тунели, магистрали започнати (и не рядко построени) при неговия начлник Тодор Живков!
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по-добре да го кръстим "Комунистическа тъпота" в чест на платените писатели по форумите.
26
5
 
21
 
! Отговори
до 26 :)) преди 12 години
Така е ...И метрото е започнато от Столетницата през 70 те години на миналия век/и за 40 години бяха построени 10 км/- Магистрала Тракия е започната от Столетницата през 60 те/ за 50 години построени 200 км/- Магистрала Хемус за 40 години са построени 150 км- АЕЦ Белене също е започната от столетницата преди 20 години и даже има изкопан гьол на мястото й ..Всичко това е Започнато, Замислено, Планирано от Столетницата и когато и да се завършат заслугите ще са само и еднинствено на другарите
25
10
 
6
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 12 години
Искам да го кръстим новият булевард Бойко Борисов! И един паметник дъ му направят там! Ама докато държавата има пари, щото народа ще спре след време да внася толкова много в хазната, защото няма да има официални доходи или пък изобщо такива!! Пък и доста от фирмите ще са фалирали, но какво пък, ще си имаме булевардче, ще стане като в Пхенян - широки улици, с по 1-2 коли по тях!
24
6
 
23
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Проблема е че Европа , докато беше на власт БСП не даваше за нищо пари. Бяха спряни всички фондове за България. Нещо безпрецедентно за ЕС ...
23
15
 
10
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Абсолютно правилно! Тук по-долу някой беше писал, как ревял Станишев като бебе в Брюксел... Е, не съм фен на комунистите, но си спомням и как ревеше Бойко Борисов като кмет - всички му пречеха и накрая асфалтира Цариградско шосе (реално асфалтираха 30%, но се вдигна шум като за 200%).. То пък взе че се набръчка след това.. И изобщо има какво да си спомним и за Борисв...
22
18
 
11
 
! Отговори
до Безпартийния преди 12 години
Напъни се малко и сам ще може да си събереш информацията, че 90% от това, което сега ГЕРБ "открива" е започнато от предишното правителство! - Ето ти едно човешко, безпартийно мнение!
21
15
 
13
 
! Отговори
за чий... портфейл преди 12 години
... ще дублират трасето на метрото с трамвай,а не с тролейбус?За да им е по-шумно на хората по трасето ли?Отгоре дрънчи,отдолу тресе...Или се надат да отклонят от европарите, отпуснати за жп-транспорт. Госпожо провинциалистка, по злощастно стечение на обстоятелствата и настоящ столичен градоначалник, трамваят не спада към т.н. ПЖПС.Метрото може би, но трамваят - не.Господин провинциалист,бивш столичен кмет и за злощастие - настоящ премиер. Ние, нормалните столичани искаме ПОВЕЧЕ НОВИ ТРОЛЕИ!
20
8
 
27
 
! Отговори
Инструктора преди 12 години
Така яко ( инфраструктутра ) не се е строяло през последните 20 години ! Досега червените само перяха пари в хотели и всякакви "ремонти"
19
14
 
24
 
! Отговори
energoteam преди 12 години
Аз също подкрепям ГЕРБ. За разлика от доста драскачи тук, мога да мисля и да правя анализ на случващото се......и да си призная, радвам се!!! Радвам се като гледам, как руснаците губят почва, радвам се, като виждам как айдуците малко по малко ги достига възмездието. И най-вече се радвам, като видя червените как се запенват - явно нещата вървят в правилната посока!
18
6
 
13
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
до-17 А за теб знаем вече че ти слагаш минусчетата !!! Не бих подкрепил Станишев като политик , защото е слаба личност , без капка характер , наивен и манипулативен !!! Ако беше той начело на Герб .... нямаше да съществуват като партия повече от 6 месеца !!!
17
18
 
11
 
! Отговори
уточнение преди 12 години
Герб - *** юмрук на Партията!
16
11
 
12
 
! Отговори
това е! преди 12 години
Герб - железният юмрук на Партията!
15
16
 
13
 
! Отговори
darcas_real преди 12 години
Като видя някоя от започнатите магистрали готова, и то на нормална цена, и нерушаща се от дъжда, тогава ще призная ББ за човек на думата. Дотогава за мен е поредния лаладжия.
14
11
 
41
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Не подкрепям Герб в всичко, но политиката им за развитие, е в пъти по успешна от на Станишев съсела !!! Плевнелиев е сериозно момче и наистина успя да направи повече отколкото последните 4 правителства заедно !!! Плюйте го колкото искате, но зад плюенето ви стоят партийни интереси, а не чисто човешки възгледи !!! Неграмотен народ сме, и като овце яе се водим ояе години ако не се проумее, че трябва постоянство !!! Герб спаси и финансово България, Станишев само плачеше в Брюксел като бебе !!!
13
1
 
12
 
! Отговори
pfyyy преди 12 години
Хипер кофти снимка сте сложили днес.бг !
12
14
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Забрана на БКП и производните й, както и обявяването им за противоконституционни !че то първо герб трябва да забраним. ***!
11
6
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
До 8 - Вярвам го! Дори съм убеден, че е под личното ръководство на др. Тодор Живков и с подкрепата на братския Съветски Съюз! Еййййййй...като македонците станахте....всичкото измислено от тях, всичкото тяхно.....срама нямате !!!!!
10
12
 
7
 
! Отговори
ще, ще, ще преди 12 години
По едно време Тиквата беше забранил думичката ЩЕ. А *** после се разбра, че без нея няма какво да каже изобщо.