90 минути за контролна проба на пияните шофьори

Само 5 лаборатории в страната ще изследват кръвните проби
Обновена: 13 окт 2011 08:52 | 13 окт 2011 08:50,
38
90 минути за контролна проба на пияните шофьори
Снимка: Архив Булфото

МВР планира да ограничи пияните шофьори при искането на допълнителни кръвни изследвания с нова наредба.

В проекта, който се съгласува с различни министерства в момента, се съкращава времето, в което трябва да се направи контролният кръвен тест, съобщава в. „24 часа“.

В момента шофьорите имат 120 минути, за да отидат в болница. Ако наредбата бъде приета, контролният тест ще трябва да бъде направен за 90 мин. след проверката от полицая.

Той ще трябва да впише в специален талон къде да се направи изследването и да определи времето, като може да скъси срока още – до 45 мин., ако лабораторията е в населеното място.

Още по темата

Вземането на контролната проба ще става в специализирани медицински заведения, които министърът на здравеопазването трябва да определи.

Дори и в тях лекарите нямат право да правят изследване, ако гражданинът не е придружен от длъжностно лице и няма документ за самоличност.

Самите кръвни проби пък няма да могат да се изследват във всяка болница, а само в 5 специализирани технически лаборатории.

МВР също ще може да прави повторни тестове, като с контролните дрегери ще работят специално обучени служители.

Ако шофьорът не се яви в определеното време или на определеното място за втора проба, за действителна се приема направената на терен.

Полицаите ще могат да искат тестове за алкохол и на други участници в пътни инциденти освен на шофьорите, дори ако те са настанени по спешност в болница.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
ivan преди 12 години
ЦЕНТЪР ЗА ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ РЕФЛЕКС ПРОВЕЖДА ИЗПИТИ ЗА ПСИХОЛОГИЧЕСКА ГОДНОСТ И ИЗДАВА УДОСТОВЕРНИЯ НА ШОФЬОРИ ЗА СЛЕДНИТЕ КАТЕГОРИИ:C C1 D D1 Ттб Ттм чл.157 чл.171ПРЕВОЗ НА ПЪТНИЦИ И ТОВАРИТАКСИМЕТРОВ ПРЕВОЗАЛКОХОЛЗА ОТНЕТИ ТОЧКИ 876220241Мобилен 8390064Служебен ул.Мара бунева 45 ,, ЧИТАЛИЩЕТО" ETAЖ-2 1225
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви ги говорите?! Полицая (би трябвало да) ви взима книжката направо при отчетени промили. И после с такси до болницата.
36
1
 
2
 
! Отговори
77 преди 12 години
а дрегер за дрога кога ще има
35
0
 
10
 
! Отговори
Даси преди 12 години
Както е тръгнало, скоро ченгетата ще ги обучат да вземат кръв.
34
1
 
7
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Ченгетата да завършат и медицина,така няма да има кьораво ченге по пътищата!!!
33
4
 
8
 
! Отговори
ПИЯНДЕ преди 12 години
ЗНАЧИ ПОРКАМ СИ АЗ 3 БИРИ (ОКОЛО 0.7 АЛКОХОЛ В КРЪВТА) И НА МЕЖДУСЕЛСКИЯ ПЪТ - ХОП СЛЪНЧОГЛЕДА И ДРЕГЕР ПОД НОСА ! ПОКАЗВА МИ 3,2 !?!?, КАТ МИ ПИШЕ ДА ИДА ДО ГРАДА ЗА 45 МИН, А ТОЙ НА 1 ЧАС ОТ МЯСТОТО... КВО ДА ПРАВЯ , КАТ ЗНАМ ЧЕ МЕ ИЗВИЗВАТ В МОМЕНТА ??? СКАЧАМ У ГОЛФО И ГАЗ СЪС 150КМ/Ч КЪМ ГРАДА, АКО НЕ ПРЕТРЕПАМ НЯКОЙ ДОКАЗВАМ ПРАВОТАТА СИ ....:)
32
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 12 години
Я надуй дядо кавала....
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проблемът е, че с новите промени създават прекрасни условия за рекет от катаджиите.Аз не пия дори и на празници. Просто не ми харесва.Но никой не ми гарантира, че дрегерът няма да отчете, че съм пила. Освен това трябва да се впише в закона, че могат да ме проверяват с дрегер само, е нов и го разпечатат пред мен.
30
2
 
3
 
! Отговори
бг преди 12 години
КАКВИ МИНУТИ<<<КАКВО Е ТОВА <<<ТОИ ПИЯН ЗАЛЯН ДА ГО ЧАКАШ ДА ДАДЕ КР&#1117;В ДОБРОВОЛНО,,????ТА ТОИ ПО П&#1117;ТЯ АКО УДАРИ ДЕТЕТО МИ АААААААА,,,?????ЗАТОВА ЗАКОН,,,,ВЗЕМАШ МУ КЛИЧА И ГО КАРА ЛИЧНО ПОЛИЦАЯ В БОЛНИЦАТА И ДА ИМА СВИДЕТЕЛИ ЧЕ МОЖЕ И ДА СЕ ЖАЛВА ГАДИНАТА
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ама *** на снимката как хубаво го е надул
28
0
 
9
 
! Отговори
селянин преди 12 години
В наредбата да не забравите да сложите и член в който да има задължение и катаджиите преди започване на работа с дрегера да им бъдат вземани проби с този дрегер и кръвни проби.Задължете и по един лекар да кибичи по улиците оборудван с подвижна лаборатория за кръвни проби.По един дежурен съдия и прокурор да образува и решава делата ,по един дежурен адвокат да защитава пияндетата и дежурни свидетели на простотиите.
27
5
 
10
 
! Отговори
Избирайте преди 12 години
Свобода или Цецо?
26
4
 
4
 
! Отговори
до реалист преди 12 години
трябва някой на теб да ти изсипва мозък в главата ,ама това не е като онова човек да ти го набие ,когато си *** това е за дълго , а като ти чета мнението ти си достатъчно *** - ,, реалист ,,
25
6
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Така де, изсипва катаджията малко спирт в дрегера и ти отчита, че си пил. После я докажи, че ни си пил и това не е измислица, а реалност. Интересно ми е дали тъпите катаджии ще успеят пак да убедят хората, че с по-високи глоби щяло да ни стане по-хубаво? Досегашният опит показва, че по-високите глоби нямат резултат - нарушенията нарастват, но ни бъркат в джоба. Изводът е *** - нямай вяра на КАТ и нещата трябва да се правят така, че да иам резултат.
24
4
 
9
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Няма да тичаш 100км за 90 мин. защото длъжностното лице няма да иска да те придружи
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи ако на полицая не му е кеф да те придружи до болница няма да ти вземат кръв и гориш.
22
2
 
8
 
! Отговори
do 22 преди 12 години
От носа може да ти вземе кръв
21
6
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 12 години
Имам познат полицай който беше касапин. Много лесно може да взима кръв за изследване. Само, че за да Ви вземе кръв за проба требе да Ви реже главата. Много бързо става.
20
1
 
33
 
! Отговори
gruh преди 12 години
Във всяка патрулка, медицинска сестра :)
19
2
 
4
 
! Отговори
q преди 12 години
ти и да си пешеходец ще те убие с по-голям успех