Първа жертва на зимата – 75-годишен дървосекач

Той и още 15 души попаднаха в снежен капан в планината
Обновена: 18 окт 2011 09:31 | 18 окт 2011 09:31,
92
Първа жертва на зимата – 75-годишен дървосекач
Снимка: БТА

Снегът взе първата си жертва. Дървосекач почина от измръзване, след като той и още 15 души от селото попаднаха в снежен капан в планината край свиленградското село Лисово.

7 деца и 8 възрастни бяха блокирани заради лошото време в планината в продължение на часове снощи. С тях е имало и едно пеленаче. Ромите са били с три каруци. Те били леко облечени, а част от децата нямали обувки. Отишли в планината още през деня да секат дърва, но снегът ги изненадал.

В спасяването им се включиха всички институции, а в хасковската областната управа бе сформиран кризисен щаб.

След като били открити от пожарникарите снощи, дървосекачите отказали да тръгнат пеша към близкото село.

Тогава в спасяването им била включена тежка техника. Два булдозера и една фадрома направили път през преспите.

С джипове на Гранична полиция семействата са превозени до линейките и настанени в Свиленградската болница, където единият от мъжете е починал от измръзване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: студжертва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Били са в горска хижа? Защо тук информацията е деформирана?
70
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Дървосекачи" а??? брееее да не би да са секли маркирани дървета и за това да е знаел гоския и да са имали всички надлежно заверени документи. На това му се вика "Бракониери" господа и дами списвачи. А че е замръзнал само един ...... лошо.
69
17
 
6
 
! Отговори
Няма логика преди 12 години
Кой крадец, ще тръгне да краде и ще вземе със себе си невръстни деца и немощни старци? Никой! За това не е логично постарадиле *** да ги наричате, в конкретният случай, крадци! Защо ли на някои партиини кръгове, повече от 67 години, все им пречат кучетата, *** или турците? А върхушката, на тази партия, си пълни гушката! В тях са на влог, ония 30 /тридесет/ милияра!
68
4
 
9
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Станишев е виновен.
67
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значи ,,дървосекачите отказали да тръгнат пеша до близкото село,,.
66
0
 
24
 
! Отговори
LoL преди 12 години
А актове за незаконната сеч?
65
1
 
8
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
мисля,че Discovery имаше предвид,че мрънкането на 35 е излишно .Наистина изглежда тъпо-няма пари за закуска на детето,а плаща нет.Въпроса не е за 25-те лв.,принципен е.Работата стана:"пари за ракия няма,хляб ще ми купува".А относно ***-някак си не изпитах съчувствие ......
64
1
 
15
 
! Отговори
? преди 12 години
А колко струва на данъкоплатците като мен спасителната операция на *** дървосекачи, които почти сигурно не си плащат нито осигуровки нито данъци. Щото нали безплатен обяд няма?
63
0
 
5
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
вярвай си, че всичките европейци са добрещо се касае за глада у нас през зимата - ми тя идва всяка година, що не се подготвихте? или викаш тоя път може да подмине.
62
3
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
Човека говори за най-тежка зима в смисъл,че ще е голям глад.Европейците са добре,гладът е тук.Защото сме само на карта в Европата,а иначе сме някъде съседи на Сомалия
61
1
 
7
 
! Отговори
Дървосекачи-престъп преди 12 години
ици !!! Алоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо . Що не се хванат на полето да копат, да съдят и да се молет за дъжд и слънце ,та да има и за тях и за продан, а ??? Най- лесно е Хоп катурнеш два бора и ето ти 60лв. Д О НОМЕР 35 - събирай си багажа и в Испания , Италия или където и да е . След макс 6 м до година ще дръхнеш и семейството си !!! Пак ще си на дъното / ще работиш какво да е / ,но.... ще живееш далеч по-добре.!! ОТ ОПИТ !!
60
4
 
1
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
ми и аз се чудя на някои, дето се включват от сутринта във форума и до вечерта - рев, сополи, оплюване, злоба, обиди, че и проклятия, клетви, няколко клишета, като туй за комплексите, хленч и вой до небесата. какво да ти предложат хората, като за цялото ви безпаричие и безнадеждие на семейството, което описа - 25 лв. нищо не били.
59
1
 
16
 
! Отговори
ЕРВИН РОМЕЛ преди 12 години
Ромите -наследници на мигрирала *** от четвъртата(най-нисша)индийска каста,и заселени по нашите земи благодарение на политиката на Османската империя , не пожелали да се придвижат пеша и принудили спасителите да извозят или да им заплатят изсечената незаконно дървесина ! Това е България!Права имат ромите - гласуват въпреки че са неграмотни,крадат ток,извършват набези по села и гори,не си внасят здравни осигуровки ,а отделенията в болниците са пълни и *** заради тях!
58
0
 
17
 
! Отговори
sgt.Hale преди 12 години
Да беха измрели всички.....А сега оцелелите трябва да ги хрантутим в затвора за нелегален дърводобив....
57
1
 
3
 
! Отговори
До № 38 преди 12 години
Родител, бог помага, но в кошара не вкарва! Какво правиш тук? Бягай да работиш! Искаш друг да те "оправи"? Май си от платените драскачи, силна поддръжка имаш! Надежда? На какво се надаш? Да ти дойде отгоре?
56
1
 
2
 
! Отговори
do 35 преди 12 години
pardon nzamash pari ya dIrva a imash internet i pishesh po forumite do 30
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами да си спрем и тока и да преминем на свещи! Като сте истински мъже, а не жени,какво предлагате ?!Понякога се чудя на някой хора,които се включват във форума... Явно избиват комплекси!
54
1
 
4
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
туй за тежката зима го алармират от месец из цяла Европа
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nzamash pari ya dIrva a imash internet i pishesh po forumite do 30
52
0
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 12 години
Да бе, *** са виновнивни за всичко.megafon.blog.bg/politika/2011/10/18/da-be-***-sa-vinovni-za-vsichko.837002