Шест автобуса с румънски туристи бедстват в Хаинбоаз

Проходът е затворен заради паднали дървета и натрупан сняг
Обновена: 18 окт 2011 11:41 | 18 окт 2011 11:30,
24
Шест автобуса с румънски туристи бедстват в Хаинбоаз
Снимка: Архив Булфото

Шест автобуса с румънски туристи са заседнали в района на Предела в Прохода на републиката от изминалата нощ. Там дебелината на снежната покривка достига 60 см, съобщава БТА.

Екипи на полицията и Гражданска защита пътуват в помощ на бедстващите, но връзката с тях е затруднена, защото в района няма покритие от мобилен оператор.

Областният управител на Велико Търново координира спасителната акция с участието на аварийни екипи от Велико Търново и Стара Загора.

Поради снегонавявания и паднали дървета великотърновския участък на прохода е затворен за всички видове превозни средства от миналата нощ.

Поради това в района на Велико Търново и Килифарево са се образували километрични колони от тежкотоварни и леки автомобили.

Въпреки усилията на пътните служби почистването на главните пътища от Велико Търново за Стара Загора и Търговище е силно затруднено.

Непрекъснатия снеговалеж и множеството начупени дървета и клони, които са нападали по пътните платна блокират работата на почистващата техника.

В помощ на работниците от пътните служби са изпратени работници от горските стопанства, които разчистват падналите дървета.

По данни на Гражданска защита през изминалата нощ от преспите в Прохода на републиката е била изтеглена заседнала линейка на Бърза помощ.

Екип на областната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението помогнал на пътниците от три автобуса за София, заседнали край великотърновското село Балван. Край него се е образувала колона от тежкотоварни камиони.

Около 8 часа тази сутрин движението в този участък е възстановено, съобщиха от Пътна полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
4
 
! Отговори
мурад преди 12 години
Най-лесно вие да обвинявате пред компютъра,но никой не вижда какво става действителност.Дали персонала на пътна подръжка е достатъчен,но щом помагат работници от горското стопанство си правете изводите колко е сериозна работата.Вие вместо да пишете глупости отидете и помагайте ако сте наблизо в тоя район!
21
2
 
4
 
! Отговори
ivan преди 12 години
znae li niakoi imali go tova 4udo grazdanska zastita v drugite strani az pone ne znam tam si imat pozarna koiato se grizi za vsi4ko , a tezi ot grazdanskata zastita kakvo praviat ciala godina nikade li ne vidiaha opasni kloni i darveta da gi otrezat ili vse 4akat da se slu4i nesto i tigava da deistvat ,mai ciala godina samo zaplati polu4avat
20
1
 
6
 
! Отговори
20 преди 12 години
Ами кой да ги чака - метеоролозите, служителите и ръководството на гражданска защита, и разни други службички - тези, на които им се плаща точно за такива ситуации. Нямат оправдание, а за сравнението с Япония просто е нелепо - тук става въпрос за липса на техника, или липса на организация, за липса на кадърност, на адекватна реакция и т.н. Проходите трябваше да се затворят още при първи признаци на опасност, релсовите трасетя трябваше да се почистят с локомотиви-снегорини и т.н.
19
4
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 12 години
Абе *** природата разсърди ли се няма правителство, няма Япония, няма Вашингтон! Никой не може да се справи. Кой ти е чакал 60 см за една нощ на 17 октомври!
18
2
 
8
 
! Отговори
БМБ преди 12 години
Малеее... И това правителство го изненада зимата!21-ви век - Европа - Мобилни оператори - България ---- ШЕНГЕН през крив макарон!"...Екипи на полицията и Гражданска защита пътуват в помощ на бедстващите..." - От къде бе господа Власт-имащи пътуват така дълго?
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде са от министерството на Плевнелиев да разчистят? Или може би Бойко Борисов трябва сам да иде да чисти с лопата, а не само да реже ленти по чисти пътища. Пътищата трябва да са не само построени, но и чисти през зимата и без дупки.
16
1
 
7
 
! Отговори
h преди 12 години
да им изпратят снегорините, дето през нощта са измъкнали бедстващите *** с каруци, пълни с крадени дървета.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А сега е още ЕСЕН !
14
1
 
19
 
! Отговори
2011 преди 12 години
Ленти, ленти... а държавата не може да се справи с 10-20 см. сняг. Това е България 2011. Един от шофьорите на снегорините си го каза: "Има техника, платено е всичко, ама няма организация !!!"
13
0
 
17
 
! Отговори
1 преди 12 години
И на мен ми се струва,че положението ако не беше трагично, щеше да мине за комично. Как е възможно да не се следи прогнозата за времето и в реално време да се координират пътна полиция, гражданска защита и всички останали структури, за да не се стига до тук. Като чета новините имам чувството, че тези хора отиват на работа в 8 ч. сутринта и тогава почва работа по оправянето на последствията, а не вместо това да се предотврати колкото може повече от последствията.
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заседналите по пътищата, да пият по една греяна гроздова и да чакат . Бойко е зает чете поредната глава от книгата за Винету, ама за 1 май ще дойде да оправи положението. Чакайте..
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Живяла съм на 600 км. от полярния кръг, със сняг от по 3 м. и с температури от по -45 градуса, там където ако изобщо ползваш кола - джип в никакъв случай не можеш да му ползваш спирачката, и сега като ги гледам тези смешници се чудя аз ли да стана шеф на гражданска защита какво ли, че да им покажа как се живее, работи и придвижва в такива условия. Клоните се режат на място или се издърпват от пътя, има си препарати, снегорини за снега, от 10 см. сняг направиха бедствено положение не ги е срам.
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това вече на нищо не прилича, баба ми и дядо ми са ми разказвали как едно време дунава е замръзвал, как се е минавало свободно на другия бряг, как е имало сняг навят до покрива на къщата, но да не се движат влакове и да няма път не е било. В най-тежките зими цяла вечер да вали на сутринта пътища вече има, каква е тази организация, кой ги координира тези действия незнам ама сме едва октомври какво ли ще става през зимата?
9
0
 
31
 
! Отговори
балкански преди 12 години
Оставете я тая политика,елате да видите 50см. сняг в Трявна. Всъщност няма да можете, защото града е блокиран- всички пътища са затворени,както и жп- линийте!!!!
8
4
 
16
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Станишев е виновен.
7
6
 
38
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Борисов и тая година ли ви изненага снега, бе, ленторезчик? Или кво викаш, тва сега не е важно - да минат изборите пък ще му мислиш?
6
6
 
20
 
! Отговори
roy преди 12 години
на ГЕРБ пак му са виновни другите.Направили са заговор и са извикали лошото време.БОКО не е виновен ,че пътните служби не са готови.Сега ще спасява хората по пътищата.НАЗНАЧИЛИ ГЕРБЕРСКИ НЕКАДЪРНИЦИ И СЕ ЧУДИМ ЗАЩО ДЪРЖАВАТА Е В ТАКОВА ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ.
5
7
 
21
 
! Отговори
BOKO преди 12 години
Пак гласувайте за ГРОБ !!
4
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 12 години
"Затворили сме голяма част от старопланинските проходи, но е по-добре да спрем хората преди да влязат в проходите, отколкото да има затрупани коли и заседнали хора. Има много паднали дървета поради снега, който ги събаря върху пътищата и създава затруднения. Обстановката е изключително затруднена за екипите ни"
3
3
 
4
 
! Отговори
Говедарин преди 12 години
до 3Тоа па... Кат не ти аресва, фащай гората!