Митрополит Кирил: Слава Богу, че има такива дарители

Луксозното му возило спестявало пари на църквата
Обновена: 6 дек 2011 23:00 | 6 дек 2011 22:52,
299
Митрополит Кирил: Слава Богу, че има такива дарители
Шофьорът на митрополита го докара тази сутрин с красивата лимузина в църквата "Свети Никола". Снимка: Petel.bg

Луксозният автомобил "Линкълн MKZ Хибрид",  с което варненският митрополит Кирил се появи на днешната литургия за Никулден, бил дарение.

„Слава Богу, че има такива дарители, които мислят, защото сега в това време, на тази духовна икономическа криза, за митрополията е много важно, че двойно по-малко се намалява разходът на бензин", коментира той, пред bTV.

Митрополит Кирил не пожела да назове имената на дарителите, като само уточни, че били в автомобилния бизнес.

Още по темата
 „Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи”, убеден е митрополитът.

„Един архиерей, както и директор, имат нужда от такива неща, които да улесняват неговото служение”, смята още митрополит Кирил.

В Съединените щати стартовата цена на лимузината е близо 36 000 долара. Моделът е 2012 година, все още не се продава у нас и е пуснат в продажба едва от около месец и половина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: митрополит Кирил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
39
 
! Отговори
MANGO преди 12 години
Папата го раздава по-скромно. Папомобила е мержан на 10 годин!!!!!
30
1
 
39
 
! Отговори
хах преди 12 години
"Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът" - Ама чакай сега, Шефът слезе и лично ти каза , че ще му е угодно да джиткаш с Линкълн MKZ Хибрид, или на "дарителите" по мейла писал, че един такъв акт на дарение ще е хипер богуудобен, та да го направят? Или щото всъщност трябва да се пере, пере, а по хубави перални от църковните нЕма?
29
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мамицата им на тия овълчени крадливи безбожни попове! Линч!
28
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Попе , попееее ... вземи едно колело попе и върти ! Най-икономичния и безвреден транспорт е градския. Продай прескъпата кола и дай на бедните. Това ако беше истински духовник разбира се.
27
6
 
29
 
! Отговори
От белият свят преди 12 години
Никога не съм го вярвал че само простаци са останали в България. Сега вече никoй не може да ме убеди в обратното. Това правителство и неговата върхушка се гаврят всекидневно с народа. Само умопомрачени ***,*** ниско образовани селендури,диви чалгари могат да понасят това извращение герб.
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
hahaahahahahahah, mili4kiq toj pesti pari na cyrkvata!!! da se smee6 li da pla4e6 li......
25
0
 
39
 
! Отговори
osata преди 12 години
"духовна икономическа криза" ???!!!"Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден"Все крилати мисли на църковния служител! Е, и тези вече се самозабравиха в алчността си! А не е ли по-богоугодно да служиш на бедните и изоставените обикновени хорица?Църковни служители - не, дяволски и ненаситни служители!
24
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повечето хора в България, които носят Бог в душата си и са дълбоко вярващи, нямат финансовата възможност да закупят и поддържат дори и най-обикновен автомобил. Това са хора, изпаднали в беда, загубили близки, деца, здравето си и потърсили утеха и спасение в храма. Е, когато си паркираш чисто-новата лимузина пред тия хора, буквално ше им Е#@ш майката отвсякъде... Бива наглост, бива, ама това наистина е безгранично. ПОПЕ, ЩЕ ГОРИШ В АДА РЕДОМ С ПЕДОФИЛИТЕ ОТ ВАТИКАНА!
23
6
 
25
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
Да направим революция като в Либия и да накажем престъпниците и бизнесмените като Кадафи ! Народен съд - бесилки- бой с камъни, Разстрел,масови гробове за олигархиятаСтига Толкова ГеноцидДа освободим Църквата на България както 1878 България се е освободила от Турците -Това не е митрополит а мутрополит - бей , търтей,заптие ,дерибей !Скоро ако Турция поиска автономия на Кърджали исляма в България е 4 пъти по -силна вяраКво стана с Киро Японеца - май е на свобода ама медиите го крият услуги
22
24
 
1
 
! Отговори
BGOVCE преди 12 години
Балканска българска *** ще умрете от завист бе църковни мишки.
21
6
 
16
 
! Отговори
ФСС Русия преди 12 години
Да направим революция като в Либия и да накажем престъпниците и бизнесмените като Кадафи ! Народен съд - бесилки- бой с камъни, Разстрел,масови гробове за олигархиятаСтига Толкова ГеноцидДа освободим Църквата на България както 1878 България се е освободила от Турците - Това не е митрополит а мутрополит - бей , търтей,заптие ,дерибей !Скоро ако Турция поиска автономия на Кърджали исляма в България е 4 пъти по -силна вяраКво стана с Киро Японеца - май е на свобода ама медиите го крият услуги
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно е дал на някоя фирма безплатно за ползване църковен имот, а те са му дали луксозно возило за безплатно возене! В крайна сметка божиите хора не се занимават с пари!
19
0
 
26
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Въпросът е откъде дарителят има толкова пари - нали е ясно, че в България богатите се пръкнаха в резултат на мошеничества.Та, ако такъв е и този дарител, дано съвестта на отеца е спокойна.И въобще православни свещеници с луксозни лимузини - нещо не ми се връзва тази работа...
18
35
 
2
 
! Отговори
студент преди 12 години
Уважавам митрополита и мисля,че автомобилът е уместен.
17
0
 
40
 
! Отговори
РРР преди 12 години
Как да го разбираме това "духовна икономическа криза"??? Не може хем да е духовна, хем да е и икономическа... А "дарената" кола е от групировката *** много ясно за манастирски имоти
16
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МУТРОполия
15
48
 
4
 
! Отговори
Браво преди 12 години
Българино не плюй,защото на такива хора се крепим,които се молят постоянно за нас грешниците.
14
1
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
to i ot parlamenta taka si vikat -slava bogy 4e ima bunaci,da ni tarpqt nie da si jiveem dobre pak te da opavat kai6a
13
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С.ра на тъпите попове и на тъпите овце които ходят и ги хранят и им целуват ръка....
12
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой мисли ли, че имаме нужда от посредници при общуването си с Бог? Особено такива?