Роми пишат на Бойко, нямат лични карти!

Проблемът - 95% от къщите в Столипиново са незаконни
Обновена: 13 дек 2011 07:08 | 13 дек 2011 07:08,
135
Роми пишат на Бойко, нямат лични карти!
Снимка: Dnes.bg

„Ще се оплаквам на Бойко Борисов, защото не ми дават лична карта тука", жалва се Мехмед от „Столипиново”.

Младежът досега е нямал документ за самоличност. За издаването на лична карта обаче в полицията му искат удостоверение за постоянен адрес, а той няма такъв. Причината – жилището му е незаконно и няма нотариален акт.

„95% от къщите в „Столипиново” са незаконни и затова хората нямат нотариален акт, без него не могат да получат удостоверение за постоянен адрес, а оттам пък не могат да са сдобият с лична карта”, разказа пред Dnes.bg общинският съветник Антон Карагьозов.

По думите му проблемът е масов и хората нямат изход. По тази причина той води разговори с адвокати и ще изпратят запитване до Министерски съвет по казуса с личните карти на ромите без адрес.

„Проблемът е при издаване на първа лична карта, когато трябва да се представи документ за постоянен адрес, а за целта е необходим нотариален акт на имота, само тогава може да се издаде лична карта”, обясниха от сектор „Документи за самоличност” към МВР-Пловдив, позовавайки се на закона.

В търсене на изход ромите ползват адресната регистрация на свои близки или приятели, за да се сдобият с документ за самоличност. В противен случай не могат да се регистрират в Бюрото по труда и да получават помощи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
25
 
! Отговори
Расист преди 12 години
Пратете им Андреш Брайвик да им даде тия документи,с една картечница !Колкото повече избие толкова по-добре !Брайвик в Столипиново ,каква по-добра новина от тази!После пътува към Факултета!
10
2
 
39
 
! Отговори
се преди 12 години
Ромите трябва да се изселят от Пловдив.Държавата трябва да инвестира в строителството на къщи в Ягодово .Да им направи малки уютни къщички с асфалтирани улички.Бойко ще дойде да ги открие и най вече асфалта.Ейде и без това са без работа поне ги накарайте да бачкат за собствените си къщи в БЪДЕЩЕ.И ограда .Голяма ограда да загради новият модерен американски тип квартал с пропуски.Защото вътре ще е супер лукс с вода, ток и топло(тец)Българина ще плаща за всичко това та нали е РОБ!
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...това което исках да кажа, че законът трябва да е еднакъв за всички и за онези с незаконните палати и за катунарите. като гледах за попа с приюта/в който наистина живеят бездомни и си е на негова земя/ ми дожаля но си викам е сори дедо попе ама да беше взел разрешително преди да строиш... ама защо за всички не е така?!
8
2
 
34
 
! Отговори
ined преди 12 години
Знаете ли защо погребват *** в перфорирани ковчези? - За да могат да излизат червеите да повръщат.
7
2
 
32
 
! Отговори
читанкаааааа преди 12 години
Я *** намерили *** да пише браво браво : ) а ББ може ли да чете : )
6
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе не мога да разбера защо ако си построя барака в двора ще дойдат да ми я съборят, а манговците са построили цели села върху места които дори не са техни и никой нищо не им казва. Вчера гледах как събарят къщи/незаконни/ до някакъв язовир - ок, събарят приюта на някакъв поп - ами добре щом го е строил без разрешителни и т.н. разбирам... ама защо за тия не важат законите?! И не ми казвайте, че *** съборетини са там от хиляда години, всеки ден никнат нови и всеки се прави, че не вижда.
5
0
 
21
 
! Отговори
рави Маркузе преди 12 години
Лемурите не могат да пишат.....кривоносите са им попълнили молбите....
4
3
 
45
 
! Отговори
Кога излъгахте преди 12 години
Г-да управляващи от доста време насаждате етническа омраза, прокламирайки идеята, че ромите "източват" социалната система с получаваните от тях помощи. Ако е вярно, че заради липса на адрес нямат и лични карти 95 % от хората в Столипиново се налагат два извода:1. Лъжете за помощите, защото няма как да се "обработват" документите им без лични карти и/или2. Вашите хора от социалните служби РАЗДАВАТ тези помощи НЕЗАКОННО - СРЕЩУ ГЛАСУВАНЕ В ПОЛЗА НА ВАС!!! ТОВА ВЕЧЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!
3
3
 
31
 
! Отговори
Смут преди 12 години
*** закона.Няма карта ако нямаш 1кв/см собственост,АЛО ДЪРЖАВАТА Я СИ ОПРАВЕТЕ ИЗМИСЛИЦИТЕ.Ако майка ми и баща ми са има ли само каравана и са обикаляли и нямат нищо друго и майка ми ражда.В случая кв'о няма да имам св.за раждане и после лична карта. ИЛИ АЗ СЪМ *** ИЛИ ТОЗИ КОЙТО ЗАПЪЛВА ТОВА ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСВО
2
1
 
35
 
! Отговори
Алекс2 преди 12 години
*** с документ за самоличност ??? Направо избиваме рибата...
1
1
 
60
 
! Отговори
накрая го казаха преди 12 години
" В противен случай не могат да се регистрират в Бюрото по труда и да получават помощи."Къде бил ключът от палатката.