Предколедно намаление на хляба в Хасково

В града масовият хляб вече струва 65 стотинки
Обновена: 14 дек 2011 18:01 | 14 дек 2011 18:00,
28
Предколедно намаление на хляба в Хасково
Снимка: Булфото

С 10 стотинки по-евтин хляб ще ядат от днес хасковлии. Добрата новина идва от най-големия производител в региона - бившия държавен хлебозавод.

Най-масовият бял хляб ще струва 65 стотинки, а нарязан се продава за 70. Типовият хляб е на същата цена. Толкова струва и белия и типовия ръжен. Хлябът за тостери е 1 лев.

"Причината да намалим насъщния е цена на тон пшеница, която се търгува с около 30-40 евро", съобщи шефът на хлебозавода Тодю Тодев.

Според председателя на Съюза на хлебопроизводителите в региона Янчо Вутов стойността на тон пшеница не е намаляла, напротив според Софийска стокова борса цената дори има ръст с около 48 лева на тон.

"Дори и цитираното намаление да е вярно, то би се отразило на цената на хляба максимум с 2-3 стотинки надолу", коментира той. Според него това е поредният опит за извиване на ръцете на малките производители.

Dnes.bg припомня, че 10 дни преди изборите хлябът в Хасково поевтиня с 20 стотинки, сега 10 дни преди Коледа цената му отново бе намалена. Този път с 10 стотинки. Бившият държавен хлебозавод в Хасково държи около 40% от пазарния дял в областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Народът казва,че лош хляб...няма,но в последно време много самозвани...хлебари се уляха.Има хляб,който вечно е...мек и като го дъвчеш става на...каша.,има хляб-кифла дето се чудишкакво...ядеш.Дано хасковлии да имат...късмет и да ядат качествен хляб,който като го припечеш на тостера и да ти се услажда само с...мерудия.
6
3
 
7
 
! Отговори
келеша преди 12 години
до 5ахахаххаххаха, какъв *** шоп!
5
5
 
8
 
! Отговори
Дедо Коледо преди 12 години
Па я за Коледата че гътнем едно праса, не ми требе хлебо.
4
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
ytre da ne 4etem statiqta derektora nea xlebozavoda prebit ot mytri
3
4
 
2
 
! Отговори
келеша преди 12 години
Какво виждаме най-отгоре, вдясно от заглавието? : От: Диана НиколоваТова какво значи? Статията не е копи/пейст от друг новинарски сайт, а е писана от к*рвата диана николова, част от г0*няния псевдоновинарски екип на днес.бг и това означава, че не трябва да се учудвате на неграмотно написаната статия! тва пълен/кратък член - за*би!
2
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Otivam do haskovo da si vzema eftin hlqb. Okolo 30-40 par4eta 6te vzema xaxaxaxaxaxaxxaxa
1
7
 
33
 
! Отговори
комунист преди 12 години
Само комунизма ще оправи Света!