Ахмед Башев – Цар Киро на Родопите, ревна Яне

Използвал деца за политически и етническа употреба
Обновена: 20 яну 2012 19:56 | 20 яну 2012 19:56,
54
Ахмед Башев – Цар Киро на Родопите, ревна Яне
Снимка: БТА

Ахмед Башев е „Цар Киро на Родопите“. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев, който призова ДАНС и прокуратурата в Благоевград да разследват спешно действията на гърменския кмет, който продължава да упражнява икономически, религиозен и политически диктат в Западни Родопи.

Той съобщи, че в село Рибново, община Гърмен, в момента са на проверка представители на инспектората и ръководството на министерството на образованието и на Агенцията за закрила на детето.

Те ще проверяват събитията, свързани с насилствените протести на децата от Рибново, заставяни да бойкотират и саботират учебния процес след назначаването на новия директор на училището Манчо Джуркин.

По думите на Янев децата са използвани за политическа и етническа употреба с цел отстраняване на неудобния директор.

Още по темата

Според него зад тези протести стоят кметът на общината Ахмед Башев, местният мюфтия и апапи до Башев.

„Това, което се прави с децата в Рибново, може да се квалифицира по Наказателния кодекс като расова, етническа и религиозна омраза, за която би следвало компетентните органи да са предприели действия", призова Яне Янев.

"За голямо съжаление, моето категорично становище е, че ДАНС по казуса "Рибново" не си е свършила работата", добави обаче лидерът на РЗС.

"За насаждането на радикален ислямизъм в община Гърмен алармирах още преди две години, но компетентните институции продължават да проявяват пренебрежение и некомпетентност към проблема. Радикализацията придобива нови форми на агресия. Децата се използват за политически поръчки на Башев и неговите сподвижници в района срещу училищния директор Джуркин", коментира Янев.

"Искам чрез тази пресконференция да алармирам прокуратурата и българското общество, че се задава изключително опасен процес, който може да придобие размери, които държавата няма да да бъде в състояние да спре", предупреди още лидерът на РЗС.

Той беше категоричен, че ще поиска среща с окръжния прокурор в Благоевград Елка Атанасова на тази тема. През следващата седмица той ще поиска и разговор с главния прокурор Борис Велчев, защото счита, че въпросът е от национална значимост.

Депутатът призова и колегите си - народни представители от ГЕРБ, избрани в Благоевградския район, да не бъдат безмълвни и да вземат категорична позиция по тези въпроси, които определи като тежки и жизненоважни за региона.

В пресконференцията участва и бившият учител в училището в Рибново Недим Таламанов. Той заяви, че е пет години без работа, припомняйки, че е бил отстранен след подобни атаки, на каквито е подложен и сегашният директор на училището в Рибново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Яне Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
1
 
! Отговори
prak преди 12 години
q,,,, NQMA SMISAL DA HODI6 DO RIBNOVO ILI DRUG KRAI NA BULGARIQ OT BII SE VAV FAKULTETO 6TE TE OPRAVQT BEZ BENKATA MOJE NA TSENTRALNA GARA......
17
4
 
29
 
! Отговори
аси преди 12 години
абе хора някои ходил ли е в това село? преди 2 г бях в бг на почивка ,по точно в банско и отскочихме в това село,божееее какво видях там бедна вие фантазията тия хора са с 200г назад и толкова са надъхани с религията че и 2 часа не останахме там и си тръгнахме набързо.
16
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бат Яне да ползва презарвативи, че в ония край сигурно му харесва и затова ги закача:)
15
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В това село ли някой беше забранил миналата година да се направи елха в училището за Нова година? Чак до такива крайности не бива да се стига! Само крайните ислямисти си позволяват такова нещо! Мюсюлманите, които изповядват умерен ислям, приемат спокойно такива елементи от чужди култури, които са възприети по цял свят.
14
3
 
21
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Трябва твърдо да се отстоява светския характер на образованието. Знанието обединява хората, а религията в мултирелигиозните общности ги разделя. Ако някой си е позволил да води религиозно обучение в училище (независимо по чие желание - на деца, родители и т.н. ) трябва да си понесе последствията. Но един чиновник трудно си разваля рахатлъка - най-лесно му е да си дреме на бюрото и да остави местните дерибеи да си правят каквото искат.
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Янка да се скрие под наметалото на новия си господар Боко.
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kato doidat talibanite da vidim dali 6te se smeete pak...mi6ki kasogledi
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това село живеят в 16 век.
10
12
 
1
 
! Отговори
Dionisii преди 12 години
Abe qne-pisha ti imeto s malmi bukvi umishleno, podlogo selska ti malko chest nqmash li? Opravicqlata darjava che otide i v Ribnovo
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпросът ми е директно към Бойко и ЦвЦв: защо Башев още не е разследван?
8
1
 
11
 
! Отговори
До Идиотщината №8 преди 12 години
Двойка по правопис. Грешката ти е елементарна: УлигУфрен. Пише се ***.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Янето има нов прякор - хамелеона.
6
10
 
2
 
! Отговори
Липсваща бемка преди 12 години
29 май 2011се е оженил .Чака ме бебе Яне.Или аго Ахмед ша помага....ха..ха.Тоя не е у ред в главата....
5
25
 
9
 
! Отговори
идиотщина преди 12 години
Абе,Яне,Ти будалал ли си ?или вече одъртя и никой не те опъва.Всеки има право да изповярдва каквато си иска вяра,От къде да знаем ти на какво вярваш ,Улигуфрен Сидеров.!!!!!
4
11
 
15
 
! Отговори
я преди 12 години
янето се е ошишкал
3
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яне е прав. Страшно е тук.
2
12
 
7
 
! Отговори
1 преди 12 години
Като му гледам снимката на янка,сякаш с този *** тен и изпъкнали очи сякаш той е цар яне на Сандански.
1
10
 
6
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
SAMO NIE LI OSTANAHME PEDERASI