Шестмесечно бебе е в болница заради системно недохранване

То е в критично състояние заради липса на родителски грижи
Обновена: 23 яну 2012 11:54 | 23 яну 2012 10:21,
42
Шестмесечно бебе е в болница заради системно недохранване
Снимка: архив, Булфото
Шестмесечно бебе е настанено в критично състояние в Разградската болница, съобщиха от полицията в града. 
 
Детето е от село Печеница и е прието около 14.30 часа в събота в "Детско отделение". 
 
Бебето е с опасност за живота вследствие на недохранване и системно неполагане на родителски грижи от страна на 35-годишната му майка. 
 
"Малкият Умут е приет в критично състояние, с тотална хипотрофия, недохранен", обясни д-р Георги Кулишев от
разградската болница. По думите му при настаняването в здравното заведение детето тежало едва три килограма, при минимум за възрастта му около шест килограма.
 
Лекарят коментира, че се касае за "социална история". Дали не са му обръщали внимание или има някакво вродено заболяване все още не е ясно, уточни той.
 
Кметът на селото Илхан Исак съобщи, че родителите на детето са безработни.
 
Те имат общо седем момчета, най-голямото от които е на 12 години. По думите на кмета бащата работи каквото
намери, а през повечето време е по-затворите заради кражби.

Основно се издържат с детските добавки, заяви Илхан Исак.
 
За случая е уведомен Отделът за закрила на детето. Образувано е досъдебно производство. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
До 37 преди 12 години
*** !!!!!!!Българите сами си плащат здравните осигуровки - от тези пари се отделят сумите за ин витро, пак от тези пари се къса, за да бъдат лекувани и ***.И сега ти какво предлагаш бе, шашкънино неден?! Предлагаш от нашите пари да не се дава за ин витро на нашите хора, а вместо това те да взимат *** за отглеждане?! Да не се родят допълнително известен брой българчета, а потенциалните им родители да изхранват ***?!?!На кладата такива родоотстъпници и предатели като теб !!!!
36
0
 
5
 
! Отговори
Валери преди 12 години
Кога ще ги спрат тези детски надбавки, та да мирнясат тия ***!Напълни се държавата с ***!Няма детски - няма и ***!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре бе, до колкото знам още е задължителен медицинския преглед всеки месец на бебета до 1г. Да се провери при кой личен лекар е регистрирано детето и къде е блял като не са му се появили 6 месеца. Нали пари взима за всеки пациент?
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредното доказателство, че вместо да им се отпускат още и още субсидии за *** просто трябва да се направи нещо да се спре това неконтролируемо множене! Работещите хора да не плащат данъци за да може тези да си правят по 10 деца и да ги захвърлят по болници и сиропиталища пак за наша сметка!??!??!!? Докато нормални български семейства да не смеят едно да си родят, пък камо ли две...
33
0
 
7
 
! Отговори
Мария Антоанета преди 12 години
Всички като цяло сме против футболните агитки, обаче, честно да ви кажа имам чувството, че само те могат да помогнат за решаването на *** проблем. Буквално.
32
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо толкова пари да се пръскат за инвитро по-добре тези деца да бъдат давани на бездетни двойки.
31
0
 
8
 
! Отговори
Abc преди 12 години
Докторите са виновни....що се са вързали тръбите на тая ***,услуга да и направят и да спре да се размножава
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Дали не са му обръщали внимание или има някакво вродено заболяване все още не е ясно, уточни той.Като ги знаем ***, сигурно Хасан и Айшето са първи братовчеди, та няма да се учудя, ако *** има няколко вродени заболявания. На първо място дебилизъм.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ли ***? Че то притях това да не полагат грижи за чаветата си е традиция. Пък което оцелее, ако не правят ново. Аз като говоря, че някои хора не трябва да имат деца, вие не, та не. Това било дълг. Е, да ама вижте какво става когато хора, които не желая да са родители станат такива.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що, чували са! Цитирам: "Шъ спа оделно"!
27
0
 
5
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
.......нещо за контрацептиви да са чували в това село?
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Д О К О Г А????
25
0
 
29
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Помощите на хъхрещите *** са 3 100 000 000 годишно... тоест всяко средностатистическо работещо Българско семейство харчи над 2 000 лева годишно и не може да си позволи да има свое си детенце - за да храни тия ***, за да могат *** да се плодят като ***, да получават стотици, понякога и хиляди левове помощи, а да отглеждат малките си в нечовешки условия, да ги трепят, да ги морят от глад !!!ДОКОГА ?!?!? Докога Българите ще бъдат ограбвани и принуждавани да отглеждат ***?
24
0
 
22
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Хем се издържали от детски, хем са оставили чаавето *** от глад - защо въобще дават детски на тия твари - та *** да има за ракия ли ?!?*** да бъдат пратени в домове, а за *** и Айшето - каторжен труд - хъхрякът в някоя мина, *** на нивата с мотиката - да работят като роби, за да си издържат *** !!!
23
0
 
26
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Поредно доказателснво, че *** са *** и трябва да бъдат кастрирани масово !!! Дори животните не оставят малките си да гладуват !!!И сега това същество ще се търкаля в болницата на наша издръжка, ще хвърлят хиляди левове от нашите осигуровки да го спасяват, а гнусната мангасарка ще е доволна, че се е оттървала от него, защото е ясно че няма да бъде по никакъв начин наказана, нали това изродено, нисше племе е над законите !!!!
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви "родители" бе!!! Как можете да споменавате тази дума за тези! Та те и простите животинки се грижат за малките си, а тези са оставили детенцето си почти да умре. Още едно доказателство че има хора които не трябва да се наричат хора и са по долни и от животните.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моето дете и сега си ходи на консултация,така,че въобще не ми ги оправдавай такива родители! Родителите трябва да определят кой кой лекар ще наблюдава детето!
20
0
 
17
 
! Отговори
Мони преди 12 години
това просто лошо говори за родителите,но ако е от ромски произход не се учудвам
19
11
 
12
 
! Отговори
една майка преди 12 години
Да, вярно е че вина има майката, но ще ви кажа как държавата се грижеше за децата преди демокрацията. Всяко новородено се наблюдаваше от лекар и се водеше на консултации. Също така се гледаше дали това дете има добра среда за оглеждането му. Сега за този случай с това дете, вина имат и лекари и кметство, защо до сега никой не е поситил това семейство, каде са лекарите. Ами като няма такива, нали останаха хората без здравна помощ, без училища, ето такъв е живота на село, а и вече и в града.
18
1
 
26
 
! Отговори
muhi преди 12 години
ако отглеждаш животно -получаваш някаква полза от него-месо,мляко ,вълна.Държавата отглежда чрез помощи за продукта от сексуални контакти някакви форми на живот,които интелектуално са на животинско ниво и единствената полза е използването на тези форми на живот притежаващи документ за самоличност като гласоподаватели.