София стана "Най-добър град за живеене"

Фандъкова доволна прибра приза, връчен й от Плевнелиев
Обновена: 30 яну 2012 16:05 | 30 яну 2012 16:04,
186
София стана "Най-добър град за живеене"
Снимка: Булфото

София е най-добрият град за живеене в България за 2011 година. Столицата печели приза за втори път след 2009 година.

Наградата бе връчена на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от президента Росен Плевнелиев.

В надпреварата взеха участие 27 областни града, които бяха оценявани по 28 критерии. Кореспондентите на организаторите – вестник "24 часа" и Дарик радио са взимали предвид, както обективни показатели, като например смъртността при родилките, така и субективните – хубави музикални събития и добри постановки.

Йорданка Фандъкова заяви, че не случайно хората от всички региони в страната искат и идват да живеят в столицата. Тя заяви, че условията на градската страна се подобрява.

Кметът на София благодари на столичани за тяхната критичност, на общинските съветници от всички парламентарни групи за добрата им работа, както и на правителството за подкрепата, която й оказва.

Читателите на "24 часа" определиха като най-добър град за живеене Бургас. Главният редактор на вестника Данка Василева уточни, че морският град е водел през цялото време в класирането и е спечелил вота с много голяма преднина.

Слушателите на "Дарик радио" пък са определили Стара Загора като най-добър град. Градът на липите взе приза и за "Бизнес град" за добрите условия, които предлага на инвеститорите.

За най-зелен град пък бе обявен Велинград, а "Красив и културен град" стана Велико Търново. Призът за "Проспериращ град" грабна Севлиево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: Йорданка Фандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
17
 
! Отговори
Пнкс преди 12 години
Оф,винаги съм мразила това делене.Едни от най-умните и позитивни хора, които познавам са от провинцията.От 18 години си перат гащите сами,а не мама им.Едни от хората,които най-много плюят и мразят София по някаква случайност все имат път на тук за "големи"сделки-да продават мартеници/чорапи по пазара или да станат сервитьорки, концерти да видят уж.Едни от най-голените *** се гордеят,че са "кореняци".изводът е,че *** ли си, ако ще и в Париж да живееш, простотията ще е в душичката ти
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ei maini gadni ! Da ni se mahate ot grada ! Stiga ste hranili , kato ne vi haresva - obratno u selo !!! Vie ni zadrastihte grado, vie ni dovedohte kuchetata !!! AIDE MARSH OT TUKA I NE SE VRASHTAITE !
23
3
 
6
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
Не ме разбирайте погрешно, ама как софиянци сме спечелили приза? Сигурно щото Фандъкова е любимата кметица на БОйко. Да това е!
22
10
 
25
 
! Отговори
Беше е по-точно ! преди 12 години
София беше хубав град, но комунистите доведоха един милион селяни и я скапаха. "Демокрацията" пък я доразсипа с безразборното строителство и липсата на ред. Сега София е 90 процента гето за бели.
21
15
 
17
 
! Отговори
Def преди 12 години
Господа провинциялисти, не ви каним в София на сила, но прииждате на тълпи уж за малко , но забравяте да си тръгнете. Моля ви ограничете коментарите си по адрес на София, обадете се на всичките си брат,чеди по GSM-а и ги помолете незабавно да се връщат. А останалите , които трайно са решили че ще завъдят корени в столицата ще ги помоля да си сменят адресните регистрации, номерата на автомобилите и да започнат редовно да си плащат данъците, да не си изхвърлят пепелниците през прозореца.
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
София стана "Най-добърата *** за живеене"
19
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арее *** от градски тип да вадят пишкомера и да счупят тъпомерите, че няма време.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DOBRE BEEEEE. Neka da prodyljawame s maloumnata komunisti4eska politika na centralizaciqta. Decentralizirajte administraciqta i razpredelqno na biudjeta. Towaga 6te se rodi konkurenciq. Pe4albite na gradowete 6te si ostawat w tehnite ob6tini. Stiga s tazi Sofia. Sofia ne e Bylgaria, mama mu da ***. Tolkowa li sa katilni na6ite uprawlqwa6ti ili prosto iskat po-lesno da kradat ot edno mqsto - Sofia. Mladite otiwat tam, za6toto samo tam ima firmi we4e. E da prekrystim Bylgaria, na 6opiq we4e.
17
1
 
9
 
! Отговори
абориген преди 12 години
пародия без край...
16
4
 
24
 
! Отговори
Pk преди 12 години
София е най-добрия град за живеене защото е най-близо до Перник :) Аре Миньоро!!!
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бг-то печели приза за най-як *** за мизеруване. Дупките на Варна са екстри, а простотията в София няма грешка.
14
7
 
19
 
! Отговори
Лондон преди 12 години
Това показва колко е безсмислена тази анкета - София не е град!
13
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
София - най-*** село за живеене.
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не, за живеене точно не е. За работа, за забавления и т.н. - да, но за живеене - не.Иначе за живеене не спира да ме впечатлява Стара Загора. Там шофьорите наистина правят път на пешеходците, представяте ли си! И много други доста добре обмислени неща има там.
11
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От Русе съм. 5 години живях във Варна. Преди 2г. трябваше да избирам между София и Варна.Избрах София.....и това беше най-голямата ми грешка.
10
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато дойде друго правителство(надявам се скоро) Варна отново ще бъде НОМЕР 1.
9
9
 
55
 
! Отговори
Ю преди 12 години
Сигурно допитването е направено сред бездомните кучета
8
7
 
30
 
! Отговори
М преди 12 години
Ами как иначе.. Цяла България за София работи...
7
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
София?!?Грипа яко е плъзнал явно. Най мръсния и неприятен и неуреден град в БГ бил най-добрия. В какво точно?В транспорта? в парковете? в детските градини и площадки? в чистотата или в смога?
6
13
 
40
 
! Отговори
Пора преди 12 години
*** СОФИЯ - НАЙ-ДОБРИЯ ГРАД ЗА ЖИВЕЕНЕ - ДНЕС ДА НЕ Е 1 ВИ АПРИЛ ?