„Горубсо" - Мадан е тласкан към фалит, сигурни са синдикалисти

КТ "Подкрепа" ще сезира прокуратурата и икономическа полиция
Обновена: 24 мар 2012 12:15 | 24 мар 2012 12:15,
26
„Горубсо" - Мадан е тласкан към фалит, сигурни са синдикалисти
Атанас Кръстев. Снимка: Dnes.bg

Предприятието „Горубсо" - Мадан е тласкано към умишлен фалит”. Това заяви синдикалният лидер на КТ „Подкрепа” в Пловдив Атанас Кръстев. Според него схемата за разграбване на предприятието е престъпна и антихуманна.

Синдикатите са на мнение, че е нечовешко с месеци хората да не получават заплати, а предприятието да е разграбвано под носа на институциите.

Още по темата
„Самата схема на концесия е печеливша, но проблемът идва от изпомпването на средствата”, коментира още Кръстев.Той подозира, че Мадан страда, защото ръководството на дружеството е прикривало съответните данъци от държавата.

Според синдикалната организация, която защитава правата на миньорите, проверката на финансовия министър Симеон Дянков в предприятието е закъсняла.

От КТ „Подкрепа” ще сезират данъчните, прокуратурата и икономическа полиция за престъпленията, извършвани в предприятието. По тяхна информация задълженията възлизат на 16 милиона лева. За стотици семейства от община Мадан, работата на предприятието е единствения начин, за да изкарват прехраната си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: КТ Подкрепа„Горубсо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убедени сме,че 20 години държавата е тласкана към фалит...
20
0
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
абе тия синдикати колко предприятия баталясаха, сега ми се правят на ощипани, Тренчев да не се ослушва ами да каже за комисионните си.
19
0
 
5
 
! Отговори
РАЗГНЕВЕН преди 12 години
Щом сме опрели до такива като Атанас Кръстев да коментират и да дават акъл, свършени сме!
18
0
 
4
 
! Отговори
Ати преди 12 години
Странно ми е как представител на КТ"Подкрепа" има смелостта да говори, че Горубсо" - Мадан е тласкан към фалит. Та КТ"Подкрепа" участваше наравно с всички в съсипването на държавата. Всички кадри, които бяха способни и неподкупни бяха уволняване не без намесата на структурите на КТ" Подкрепа". Преход - нямаме такъв в историята на третата ни българска държава. От национални катастрофи след войни сме излизали за 3 - 4 години. Преход - обирджийство на народа и съсипване на държавата.
17
0
 
2
 
! Отговори
член на Синдиката преди 12 години
Плащам ви заплатите всеки месец и се ядосвам за хвърляните пари.Къде спахте 10месеца .Не стига робията за 100 евро че миньорите са на каторга , ами не им ги изплащат.Продажни мекерета.Дано рака да ви надвие.
16
0
 
7
 
! Отговори
те това е преди 12 години
Абе синдикати умрели ,досега що мълчахте ,нали това ви е работата,да следите и да обявявате публично тези неща....и когато е нужно да вдигате хората на протест.*** нали вашите заплати си вървят,даже с поощрения за добра работа ...хрантутници на ясла сте само....
15
1
 
2
 
! Отговори
до недоволен преди 12 години
Ей сега бат ти Боки ще те задоволи!!
14
1
 
8
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Нашите журналисти са паднали от Марс или поне в последните 22 години са били там и не зная какво става тук. Не "Горубсо" Мадан, цялата държава е източена, като на входа и на изхода на предприятията застава една и съща фирма и за броени месеци ги докарва до просешка тояга. Началото на тази кампания постави Иван Костов през 1997 г. и тя още не е завършила, докато има какво да се граби. Преди Горубсо не беше ли здравната каса и болниците. Позната картинка, но тук е България - труп има, виновен не.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тези ***, които се прегръщат с Дянков ли им викат профсъюзи?Профсъюзи има в Италия, Франция, Гърция... а у нас има вазелинени артисти!
12
0
 
10
 
! Отговори
askhole преди 12 години
22 г целенасочено се доведоха всички предприятия до фалит, за да нямаме икономика, да бъдем винаги бедни, оезверени, нещастни, да се изселим оттук . В икономикаа сеа влзезли 2 мрд лева от приватизацията, а тя е струвала над 30 мрд- къде са другите 28 мрд???Да са живи и здрави авторите на този сценарий и изпълнителите- за свещи и тамян да дадат открданатото. ...
11
0
 
4
 
! Отговори
ta0mi преди 12 години
Щом Горубсо-Мадан е акционерно дружество, как така този Захариев го продава еднолично? А остналите акционери? Имало ли е общо събрание? Търговския закон май изисква решение на общото събрание? Доста неясноти има тук?!
10
0
 
6
 
! Отговори
еее преди 12 години
Писна ми 22 г. да чета констатации за разграбване на благата на държавата, не дойде ли време да се потеглят тези толупи в управлението или излизат герой след герой, като настоящия благодетел
9
0
 
5
 
! Отговори
* преди 12 години
Сашо Томовите схеми на нов глас от други изпълнители.
8
0
 
2
 
! Отговори
BG ROMSKA преди 12 години
V BG KOMANDVAT PARITE ROM4ETATA ZAHARIEV I RA6KOV HAIDE I TOQ PRI KIRIL RA6KOV SKRITE GI OT NARODA DOKATO NE E STANALO GRAJDANSKA VOINA O6TE MALKO
7
8
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Двете сделки са несравними... При сделката с Кремиковци... Василев купува предприятието от държавата, а сега при Горубсо сделката е между частници, като новият собственик поема пасивите на дружеството за заплати осигуровки и кредити към банки... Като ще ги изплати още днес... Аз не виждам какво е лошото в тази сделка... Само лаладжия комунист вижда проблем в тая схема...
6
4
 
15
 
! Отговори
питащ преди 12 години
ЩЕ ПЛАТИ ЛИ НОВИЯТ СОБСТВЕНИК НА ГОРУПСО ОСЕМТЕ МИЛИОНА ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪМ ДЪРЖАВАТА?? ЕДВА ЛИ. СХЕМАТА НА УМИШЛЕН ФАЛИТ НА ПРЕДПРИЯТИЕТО Е ПРИДРУЖЕНА С ПРЕСТЪПНАТА БЕЗОДГОВОРНОСТ НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ С ПРЕМИЕРА И СЕ СТИГНЕ ДО ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР ДЪНКОВ.
5
7
 
3
 
! Отговори
до Черен Петър преди 12 години
Охх *** долно... Как извърташ информацията... *** долна...
4
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 12 години
Този левент на снимката някога влизал ли е в мина. Като му гледам ръчичките май само цигарки е пафкал ;-) Аман от чекмедже синдикалисти !!!
3
1
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
То да е само Горубсо Мадан,тласкан към фалит.Отворете досиетата на всички РМД-та,приватизирани и продадени под масата предприятия и повече от тях са заличени,или оглозгани до не възможност да се...възстановят.И това е в резултат на престъпната и порочна практика,от Костофф насам на...безконтролно харизване,срещу тлъсти комисионни,на държавните...активи.Никакъв контрол от страна на министерсва,синдикати,партии,прокурори,парламентаристи и други държавни...лапачи.Защо ли;че кой...проверява себе си
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
pak fars e kade ste be mi6ki ot sindikatite horata gi sasipaha a vie samo stoite i hvarlqte prah v o4ite im