Павлова видя вълни по магистрала "Тракия"

Нередностите ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя
Обновена: 11 апр 2012 21:48 | 11 апр 2012 21:30,
191
Павлова видя вълни по магистрала "Тракия"
Лиляна Павлова инспектира строежа. Снимка: БТА

Нарушения при строителството на автомагистрала "Тракия" откри внезапната проверка днес на министър Лиляна Павлова, която дойде на инспекцията с подвижна лаборатория.

Някои от пробите показват промени в стандартите и те трябва да бъдат коригирани за сметка на изпълнителя.

Циментова стабилизация от близо километър на пътя ще бъде премахната и положена отново заради некачествено изпълнение.

Павлова не прие и изпълнението на бордюрите, те също ще трябва да бъдат направени наново.

Инспекцията й откри и вълнообразни участъци по магистралата. Пътният възел на Нова Загора е слегнал и ще трябва да бъде преработен и възстановен.

Подходите към надлеза над автомагистрала "Тракия" при Нова Загора са били пропаднали, защото насипът не е бил уплътнен, и отново ще трябва да бъде преправен.

Министър Павлова заяви, че предпочита да направи компромис с времето за изпълнение, но не и с качеството. Тя уточни, че е по-добре забележките да бъдат направени сега, по време на проверките и строителството, вместо като се приеме обекта.

По време на проверката тя показа и мостри на мрежите за птици, които ще се монтират. По думите й мрежата е без аналог в световната практика.

Те са със специални цветове, за да отблъскват птиците, а и за да се предотврати преминаването им през трасето на магистралата.

Притесненията на Павлова идвали от това дали въпросните мрежи няма да пречат на снегопочистването. По нейни думи те са ситни и ще се запълнят със сняг през зимата.

"Ние сме изключително притеснени какво ще се случи като замръзне, като тръгне да пада, ако натежи", обясни министърът.

След пускането на "Тракия" пътят от Стара Загора до Бургас ще бъде скъсен с 40 км, а времето за пътуване при спазване на разрешената скорост ще бъде намалено с повече от един час, заяви председателят на УС на агенцията "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
14
 
! Отговори
Хо преди 12 години
Основно ремонтираната ул. "Костенски водопад" в София пропадна още преди официалното и откриване,а след "ремонта" се нагъна повторно и сега прилича на г*з,който пак е в ремонт......!!! Вълнообразната концепция за пътищата е запазена марка на "режещият ленти",който "блесна с дипломната си работа,като кмет на бул. "Цариградско шосе". Успех!
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли кой да светне Лилето, че е крайно време да мине на диета... съвсем ще останем без магистрали накрая!
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Лилито за смелостта да оскверни свещените магистрали на Вожда !!!
70
1
 
11
 
! Отговори
Песоглавец преди 12 години
Тоя министър Лиляна Павлова бая кинтоци засмуква от тая магистрала и затва така се е издула и охранила. Отделно от това, показването на това лицемерно, едро и тлъсто лице с малка устичка, е в нарушение на правата на човека, защото предизвиква стрес.
69
0
 
15
 
! Отговори
Смях преди 12 години
Докога ще крадат парите ми ?????Искам да видя виновника и да бъде наказан...Дали ще ни го покажат ???Дали ще ни посочат виновника за Цариградско и а-м Люлин...Според мен сега вдигат малко пушилка, оправдават закъсненията и се надяват след два/три месеца всички да са забравили.А това че Тракия прилича на Цариградско на кой от управляващите му пука ??Важни са комисионите и ЛЕНТИЧКИТЕ .......
68
4
 
18
 
! Отговори
Виц на деня преди 12 години
Тая мазна погача за гънки тръгнала да говори... смех, смех :))))))
67
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
В България няма национална сигурност да брани сигурността на държавата от тези корумпирани държавници които строят негодни магистрали. В България има политическа сигурност бранеща капитала на тях макар, че магистралите са национална сигурност, а службите спят !
66
2
 
20
 
! Отговори
pat преди 12 години
То още няколко пъти да се разходи таз фадрома и път няма да остане. Колко е критична само....само където от толкоз работа горката своите гънки не е видяла.
65
3
 
14
 
! Отговори
Бохем преди 12 години
Неравностите по магистралата съответстват на гънките и целулита по тялото на Дебелата министърка.
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
89, за другото си прав, но не и за връщането на милионите в ЕС - ЕС не са превеждали никакви пари за тия пътища, а и заявиха, че нямат намерение да превеждат. Бойко нарича "усвоени средства" онези, които вече е похарчил и е обявил, че са за сметка на ЕС. ЕС нарич средствата "усвоени" след като ги ОДОБРИ и ПРЕВЕДЕ. Малка, но доста съществена разлика - според ЕС България има около 10% усвояемост в последните 2-3 години; според Борисов са над 80%
63
8
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Към анонимен 87 - Моля Ви, спрете да пишете просташки изявления, възмутен съм от простотията ви.А що се касае за статията и лошото изпълнение на строителите заслужават да я построят наново. Такива са и работниците ни и ръководителите им, мърлячи, мързеливи, безотговорни и вечно оплакващи се. Няма изпипана и качествена работа, не трябва да има и заплати и всички да заминават по домовете си.
62
3
 
14
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 12 години
На разбора ще се окаже, че магистралата е:- по- скъпа- по- некачествена- изпълнена е за по- дълго времеТези дефекти са само върха на айсберга. След година експлоатация, от там само трактори ще могат да минават.
61
1
 
3
 
! Отговори
ne fasist преди 12 години
Много Ви моля докато Ви свърши мандата елате да видите и пътя м(у Главиница и Зафирово
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма страшно. Ще дойде Чък Норис, ще удари една тупаница на магистралата и тя ще се опъне като жартиер, от София до Бургас.
59
2
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
To si e cialo more a ma te ot GERB vizdat gredite samo vav cuzdite kanceta
58
1
 
18
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
да командироват ФИДОСКА да трамбова основата
57
4
 
18
 
! Отговори
МОЛИМ ЗА ПОМОЩ ! преди 12 години
Боко Тиквата докара държавата до катастрофа !!!!!!Корупция, тотален контрол върху медийте, ТЕРОР ВЪРХУ СРЕДНИЯ И МАЛКИЯ БИЗНЕС !!!!МОЛИМ ЕВРОСЪЮЗА ЗА ПОМОЩ !!!!
56
0
 
11
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
така ще е докато българските политици са *** *** -СПЕЦИАЛИСТИТЕ станаха клошари - е това е картинката
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, преигравате. Ако се ползва велосипед, дупките, вълничките и бабуните не се усещат чак толкова много. Разглезихте се с тези коли, ей!!!
54
0
 
3
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
HORATA OTDAVNA SA GO KAZALI EVTINOTO IZLIZA SKAPO.HA SEGA DA VIDIM DALI NIAMA DA BADE PROMENEN PUSKOVIA SROK NA MAGISTRALA TRAKIA OT KUNI ZA NIAKOI DRUG MESEC.