Николай Вълканов: Рудник Върба в Мадан ще бъде пуснат

В Кърджали е по-сложно, заяви Бойко Борисов
Обновена: 13 апр 2012 14:55 | 13 апр 2012 14:00,
30
Николай Вълканов: Рудник Върба в Мадан ще бъде пуснат
Николай Вълканов. Снимка: Bulphoto

Новият собственик на "Горубсо"-Мадан Николай Вълканов съобщи, че ще бъде пуснат маданският рудник "Върба". Вълканов направи това по време на посещението на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Симеон Дянков в града. Той благодари на Борисов за оказаното съдействие.

За "добре дошли" премиерът и вицепремиерът получиха по един родопски кристал. Миньорите в Мадан благодариха на Борисов за това, че е изиграл основна роля за разрешаване на проблемите им.

Областния управител на Смолян инж. Стефан Стайков благодари на Борисов и Дянков от името на жителите и миньорите в Мадан и за добрата вест, че от вчера вече имат нов концесионер и това е Николай Вълканов. Освен нов собственик, „Горубсо”-Мадан вече има и нов изпълнителен директор - Сергей Атанасов, съобщи синдикалният лидер от КНСБ Румен Каров.

Стайков поздрави двата синдиката, че протестът е бил мирен без да се стига до затваряне на пътища.

Борисов заяви, че в Мадан нещата е можело да се случат, защото са имали инструмента, за да спрат концесията. В Кърджали е по-сложно, но има напредък и започнал превод по сметките на работещите в ОЦК. На срещата присъстваха депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова и Недялко Славов, както и кметове на съседни общини.

„Във вторник в 8 часа първа смяна започва работа в нови помещения, ремонтирани с нови лични предпазни средства", каза Вълканов. Той посочи, че сделката е сключена при тежки условия, тъй като задълженията на „Горубсо-Мадан" са над 30 млн. лв. Новият собственик увери, че до 15 дни задълженията ще бъдат изчистени.

„Това ми е било мечтата и желанието. Рудата се преработва във фабриката в Рудозем и Златоград, а концентратите в ОЦК-Кърджали, ако работи (това беше едно от условията да стане сделката), а ако не работи - КЦМ-Пловдив", каза Николай Вълканов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Други критици на правителството пък посочват, че сделката за Горубсо е поредното доказателство за задкулисно съглашение между Ахмед Доган и Бойко Борисов. Факт е, че освен атаките срещу БСП, премиерът и управляващите пропускат другите участници в тройната коалиция ДПС. Преди изборите Борисов яростно хулеше партията на Доган, а и него самият, но след като взе властта престана. Разиграват се само вербални схватки от време на време между ДПС и ГЕРБ, но министрите на Доган така и не бяха разследвани за дейността си
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мутрите на Вълканов се ползват с подкрепата на Борисов и ГЕРБ и ще продължат да източват печалбата на Горубсо още по-здраво от Захариев. Така част от миньорите в Горубсо ще бъдат уволнявани, а останалите ще трябва да работят още повече, за да увеличат печалбата на алчните Вълканов и Борисов.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бизнесменът ръководи от дълги години Минстрой , който е единият от акционерите във фирмата спасителка на Горубсо. Във Върба Батанци АД участват и КЦМ. Минстрой Холдинг бяха подизпълнители по проекта Цанков камък и именно те платиха 1 млн. лева хонорар на Ахмед Доган за консултантски услуги.Връзката между лидерът на ДПС и Николай Вълканов е Мултигруп. Шефът на Минстрой е бивш вицепрезидент и на корпорациятаНиколай Вълканов е бивш вицепрезидент на "Мултигруп"на покойния
2
5
 
15
 
! Отговори
Смях преди 12 години
На това му викат ЦИРК БОРИСОФ :)По цял ден на този безхаберник му дай да позира пред камерите !И за лично удоволствие да пали самолета / в слуачая хеликоптера / за да не пропусне някое мероприиятие :) Този само да попитам КОГА РАБОТИ ?????
1
13
 
5
 
! Отговори
high преди 12 години
Дано! Най-накрая новина за нещо, което да работи, а не се затваря или фалира. На добър час и дано хората получаават заслужените си пари за тежкия труд!!!