Роднини на загиналите деца в Асеновград съдят държавата

Нехайството трябва да бъде наказано, плаче вуйчото на 13-годишната Даниела
Обновена: 25 апр 2012 07:17 | 25 апр 2012 07:14, Красимир Ангелов
74
Роднини на загиналите деца в Асеновград съдят държавата
Снимка: Dnes.bg

Роднините на двете удавени деца в Асеновград ще съдят държавата заради необезопасения водоизравнителен басейн на “Напоителни системи.

“Нехайството трябва да бъде наказано, а за смъртта им да има справедливост. Ако тук виновните се измъкнат, ще се обърнем към съда в Страсбург”, категоричен бе пред „Труд” Георги Илиев, вуйчо на 13-годишната Даниела Благоева, която се удави в неделя заедно с най-добрата си приятелка второкласничката Мария Павлова.

“Дъщеря ми се обади към 14,30 ч в неделя, че излизат с нейното колело да се поразходят с Мария. Малко по-късно чух страшната вест”, едва промълви бащата на  Даниела – Йордан.

Още по темата

Двете момичета бяха погребани във вторник в Асеновград, където бе обявен ден за траур.

В града се носят различни версии за трагичната гибел на момичетата. Основната е, че момичетата отишли до 6-метровия неохраняем водоем от любопитство, прескочили еднометровата ограда и застанали на ръба на бетонната чаша. Вероятно заради паднал GSM едната се подхлъзнала, а другата се опитала да помогне.

Жителите на почернения град настояват да се вземат спешни мерки за обезопасяване на всички водоеми наоколо, защото имало и други нещастни случаи с деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: асеновградудавени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
Гурбетбия преди 12 години
до гурбетчия /21/ Данъците които плащаме са да се върнат обратно при нас чрез добра социална среда и сигурност ,а не за забогатяване на тези които сме натоварили да извършат това!
19
3
 
7
 
! Отговори
DO 20 преди 12 години
Red ozna4ava da si nau4i6 deteto kakvo e opasno i kakvo ne , pri polojenie 4e ima ograda da tragne6 da q preska4a6 si e jivo samoubiistvo
18
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за децата, но те сами са си виновни. След като има ограда, значи не трябва да се влиза. това, че няма жива охрана, не значи, че може да се влиза. това не са малки деца, могат да разсъждават и преценяват. А техните родители няма защо да съдят държавата. те къде са били, защо не са обяснявали на децата си, че щом някъде има ограда там не бива да се ходи. Вески търси вината не в себе си , а винаги в някой друг.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
V tozi slu4ai darjavata nqma vina ! Sajelqvam za momi4etata , no kakvo trqbva da se napravi , moje bi trqbva da ima jiva oxrana na vsi4ki vodoemi i reki li ? Na 13 god ve4e bi trqbvalo vseki da znae kakvo e opasno i kakvo ne !
16
6
 
29
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Не ги е срам !!! Използват нелепата смърт на децата си ,за да съдят държавата и да вземат някой лев допълнително от джоба на данъкоплатеца!!! Какви родители и роднини са това ,те вместо да жалеят ,чудят се как да обрулят държавата! Тук около нас има доста езера ,и има опасност някое дете да влезе и да се удави ! Е трябва да съдим държавата ли ! А тези деца как са прескочили еднометровата ограда?! Ако около вас има нещо опасно,кажете на децата си да не ходят там и да се пазят!Морето и то е опасн
15
9
 
3
 
! Отговори
NoName преди 12 години
Хайде ти ми обясни какво означава ред и как ти би го приложил при 7-годишно дете!
14
6
 
12
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
Nezabravka - той е ограден с ограда (но била само метър имало табели но били само от едната страна) разбираш ли колко абсурдно е.. но такова е състоянието на близките в момента са в шок и реагират неадекватно не ги винете защото сега никой неможе да им помогне с нищо и .. те нямат и за какво да се хванат в живота .. не ги оправдавам но ги разбирам .. :(
13
6
 
12
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
до 15 .. опитай се да разбереш родителите . и аз смятам че не са прави но от друга страна . те са в шок от загубата .. човек изпада в гняв .. обвиняват и себе си . и държавата и всички .. нормално е.. така че не ги винете..в такъв момент .. какво ли не ти минава през главата.. но най вече се чувстваш безсилен да направиш каквото и да било ..
12
1
 
21
 
! Отговори
Nezabravka преди 12 години
Съжалявам за случилото се, но вината е на родителите, защото са ги оставили без надзор. Най-малкото след като ги пускат да излизат навън, да им наложат определени забрани- къде да ходят, да стоят далече от водата, да се пазят от МПС и т.н.Държавата не е виновна за нищо. По тяхната логика (по-точно на вуйчото) трябва да бъдат оградени всички водни басейни.
11
17
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 12 години
Анонимен, като умре твоето дете тогава си дай мнението, платените писачи не са на почит!
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тва е прекалено,все някой друг виновен особено държавата.то каква работа остана за родителите-само да ги правят и да ги раждат после държавата да ги гледа и да им бере гайлето.
9
1
 
24
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
***Нехайството трябва да бъде наказано, а за смъртта им да има справедливост. Ако тук виновните се измъкнат, ще се обърнем към съда в Страсбург,****На репортажа се видя че има ограда , има табелка.. .. какво повече искат .. да вдигнат 3 метра ограда с кльон ? това е водоем а не затвор!.. разбирам трагедията на родителите и гневът че си загубил най-скъпото си .. и ужасно много боли но това няма да ги върне.Да ни пази господ от подобни неща.. :(
8
0
 
35
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Жалко за дечицата.Но да обвиняваме за всичко някой друг не е чесно.Три години гледах внуците в Англия/Лондон/ Там око оставиш дете без надзор - жална ти майка.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега има цял месец да пишат за тези деца.
6
2
 
20
 
! Отговори
bg преди 12 години
В тая държава май всеки непрокопсаник се чуди как да вземе нещо от държавата и що да не е по най-лесния начин осъдил държавата и сетне ние данъкоплатците да плащаме а дали същия този не е откраднал някоя ограда или с безхаберието не е довел до това нещастие
5
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой да е видял обезопасително съоръжение на брега на река Дунав примерно? Тия безотговорни родители кога най- накрая ще се научат да поемат отговорност за децата си?!
4
2
 
32
 
! Отговори
Momo преди 12 години
Дефакто този мини-язовир не е в Асеновград, а до него(на 50-60метра от последните къщи). И ако те искат да е обезопасен следователно трябва навсякъде реките да са обезопасени. Примерно река Марица в Пловдив също трябва да е обезопасена. Може и морето да заградим, за да не се удави някой. Случи се нещо и непременно трябва да се намери някой виновен.Защо не обвиним този, който им е купил телефона, заради който всъщност е станал инцидента или можем да обвиним хидроинженера проектирал съоръжението?
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наскоро блъснаха дете на пешеходна пътека, да вземем да ги премахнем, а? И да накажем тия, които са решили да сложат пешеходна пътека?! Голям грях са си навлекли тия родители, Бог да прости престъпното им нехайство!
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами да бяха си контролирали децата бе, или да ги научат къде не трябва да ходят, пак държавата виновна! Какви родители са тези?!
1
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако дете се покатери на дърво, падне и загине, то трябва да изсечем горите ли ?Че е трагедия така е. Но не може за всяко едно нещастие да се вменява вина непременно на някой.