Борисов отложи матурите и изпитите за седмокласници в Перник за 29 май

"Строителството в общи линии учудващо добре издържа"
23 май 2012 06:43, Елка Василева
122
Борисов отложи матурите и изпитите за седмокласници в Перник за 29 май
Отложиха матурите в Перник. Снимка: архив, Булфото

Матурите и изпитите за седмокласниците за област Перник ще се проведат не днес, а на 29 май. Това е било решено късно снощи при посещение в Перник на премиера Бойко Борисов.

Заедно с Борисов Перник посетиха и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на образованието Сергей Игнатов.

На среща в кабинета на областния управител в 22,30 часа е обсъдена темата за зрелостните изпити и изпитите за седмокласниците, които бяха насрочени за 23 май, поради притесненията на родителите дали децата им ще бъдат пълноценни, за да се явят днес на изпити, след преживяното силно земетресение от предишната нощ с магнитуд 5,8.

Стигнало се е до съгласие изпитите в областта да се проведат следващия вторник, 29 май. Регионалният инспекторат по образованието в Перник ще има задължението да направи необходимата организация.

Днешният 23 май е неучебен ден на територията на област Перник, До 07.00 часа днес остава в сила бедственото положение на територията на общината, обявено със заповед на областния управител Иво Петров.

Работата по описване и анализиране на щетите, причинени от земетресенията в Перник, ще продължи и днес.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с хора в центъра на Перник, които бяха избрали да останат в колите си и да не се прибират по домовете си, заради страха от силното земетресение и последвалите вторични трусове предишната нощ.

След срещата в Перник премиерът замина за с. Витановци, където бе посрещнат от множество хора. Да се молим на Господ да се размине, като няма жертви, всичко друго ще го оправим, обеща министър-председателят. Той се ангажира да бъдат отпуснати толкова средства, колкото е необходимо, по данни на комисиите.

Борисов изрази надежда да се изпълнят прогнозите на сеизмолозите за стихване на трусовете, но заяви, че не може да подвежда хората да се приберат в домовете си, защото е "Божа работа".

Където има трудно подвижни възрастни хора, екипи ще отидат на място да оценят щетите. Сергей Игнатов ще разреши днес на детските градини да съберат повече деца, съобщи още премиерът.

Строителството в общи линии учудващо добре издържа, коментира Борисов. Той уточни, че язовирните стени никъде не са пострадали от земетресението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
15
 
! Отговори
sdadsaasd преди 12 години
Фактът,че нямаш елементарна грамотност в областта на правописа и пунктуацията,фактът,че си самовлюбен и меркантилен ***,фактът,че си родоотстъпник,ме навежда на мисълта,че въобще не си излизал от родното си село от Трънската област.Говориш за Лондон,но не си излизам от пещерите в планината.Учудващо е,че имаш въобще връзка със света.
20
4
 
0
 
! Отговори
Мира преди 12 години
до 20остави скайп
19
19
 
5
 
! Отговори
Втора бутилка водка преди 12 години
Пантелеев, перничанино,с перничани не бива да се общува, но да ти отвърна все пак. Борисов не управлява с философията на любимия ти пернишки *** Гоце и БКП.Това не е Закона за народостопанския план, който не се променя.Борисов действа адекватно според промяната в обстоятелствата, а не по чугунената пернишка воля на партията.Но имам Предложение + за матурите в Перник.Да се проведат между 7 и 9 часа сутрин, защото в 10 ч. както всички знаем, перничани вкл. ученици са на втората бутилка водка
18
3
 
11
 
! Отговори
До пост № 19 преди 12 години
Странджа, абе ти да не би да си Николай Бареков ? Лижеш мазно. Това само той може да го прави.
17
22
 
2
 
! Отговори
Отвън преди 12 години
Здравейте кукли!Фактът,че съм се реализирал и печеля навън,фактът,че притежавам два апартамента в Лондон,фактът,че при всяко излизане обличам дрехи за по 2000 паунда,а не като вас биташки дрипи за жълти стотинки,фактът,че се храня в луксозни ресторанти с превъзходна кухня,фактът,че се отдавам на скъпи разгулноразвратни нощни удоволствия,ме прави значим и възвишен.Плюя на *** като вас,чупещи снаги за по 290 лв на месец.
16
13
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
18Панта, не прочете ли, че министърът на образованието също е бил там и заедно с Борисов, Дянков, областния управител и кмета са взели това решение... - и решението си е много правилно...
15
4
 
13
 
! Отговори
Панталеев преди 12 години
До 15 ,какво ближеш дупето на Борисов сигурно ти е вкусно ,а приятен апетит.А до матурите защо пак този *** ще ги отлага ,та на ли за това си има министерство ,като е толкова умен да не мести министерствата по страната ,а да ги закрие всички и само той да се занимава с всичко
14
4
 
27
 
! Отговори
Слънцето преди 12 години
"Борисов отложи матурите..." Борисов ще спре земетресенията...! Борисов ще .....!! Още много "ЩЕ"-та!!Борисов е ....слънце!!?? Не го ядосвайте,защото ще спре да свети!!...Срам и идиотщина!!!
13
12
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
12БСП щеше да направи концерт на Йосиф Кобзон... - бетер от чалга...
12
12
 
11
 
! Отговори
Я стига! преди 12 години
Много сте смешни. Какво искате от Борисов? Да се обади на Господ и да му поиска да спре земетресенията ли? Или като Иля Морумец да разчисти пораженията от тях? А това, че най-просташкото население на България перничани са си махали носещи стени в жилищата, товарили остъклени и зазидани балкони, че не са си направили застраховки, това не го виждате и не ви интересува. Тъпите и извънредно нагли и прости перничани нямат вина, виновен е Борисов. Пък и да ги обезщетяваме. Аз не ща да ги обезщетянвам
11
17
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
ГЕРБ не са твърдоглави като *** и не управляват на инат... - след като е намерено по-добро решение - разбира се, че ще се отмени старото - независимо откъде идва предложението...За момента ГЕРБ няма никаква алтернатива...
10
5
 
21
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 12 години
А снощи ни удари и ЦЕЦА Величкович, заедно с мутрата-комунист Бойко Борисов !!!!! ЧАЛГА-та е в добавка към земетръсите и градушките. Мутрите са недосегаеми, а народът да духа супатаВреме е да изгоним ГЕРБавата мафия от властта..
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и все пак
8
5
 
19
 
! Отговори
Любо преди 12 години
Той "Царят" се среща с населението вече, стига толкова!
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Открай време българите сме нихилисти. Отричаме и обругаваме всичко хубаво в държавата си и мислим, че само в чужбина са хубавите неща. Това е и Една от причините да сме на тоя хал.
6
11
 
26
 
! Отговори
Много работа за него преди 12 години
На доц. Борисов му предстои много работа. Само в София засегнатите сгради са 413. След месец те ще бъдат възстановени. Тогава ще започне голямото рязане на ленти, на всяка сграда. Ами в Перник, Радомир, селата...? Това предполага, че д-р Борисов ще има работа до следващите избори. Предлагам, за негов помощник да поканим Ангела Меркел. Тя да започне от с. Рударци. А БТВ нон-стоп да отразява техните прояви. За нас остава да полагаме асфалт. Да живее асфалта ! Да живее инж. Борисов !
5
3
 
29
 
! Отговори
ined преди 12 години
Правилно са ги отложили, децата много се напрегнаха от земетресението, ако се напънат да мислят и за матурите могат да си скъсат някой минискус.
4
9
 
5
 
! Отговори
ученик преди 12 години
тъкмо ще разберем какви са били въпросите в останалат част от държавата, така ще имаме по-голяма готовност и ще получим по-добри оценки, следователно ще се приемат повече студенти от перник в елитните университети. Това е добър премиер, перничаните ще гласуваме за него защото ни помогна да влезем во университети, а не като предишните не им пукаше за нас
3
6
 
9
 
! Отговори
Калин преди 12 години
земетръса бе кратък... за това ви успиват .. а а дефакто са ви евтанизирали отдавна :)
2
0
 
36
 
! Отговори
Пак ли преди 12 години
Това че Премиерът е загрижен за подопечното си паство и обикаля да види какво му е дереджето, си е нещо съвсем естествено. Но това че Медиите раздуват всяка негова крачка в страната е вече подлизурковщина. Няма да се учудя, ако някоя Медия съобщи: "Царят се срещна с пострадалото население" или нещо подобно. Свалете малко гарда, бе хора.