Пациент почина пред лекарския кабинет, чакайки консултант

"Защо ме викате, този човек е вече пътник", попитал лекарят
26 юни 2012 09:45,
215
Пациент почина пред лекарския кабинет, чакайки консултант
Според забавилия се лекар пациентът имал тежко хронично заболяване. Снимка: архив, Impact Press

Пациент почина в Спешния център в благоевградската болница, докато чака повече от два часа лекар, който да го прегледа.

Виновен няма, а топката се прехвърля между медиците. Роднините се заканват да съдят болницата, съобщава bTV.

Във фаталния ден в края на миналата седмица бащата на Димитър Павлов получава силни болки в стомаха. Обажда се на 112, идва линейка и отвежда болния мъж в Спешния център. Оказва се, че оплакванията му са за гастроентеролог.

"След един час чакане отидох на регистратурата, виждайки, че състоянието на баща ми се влошава, но докторът още го нямаше", разказва Димитър Павлов. Очакваният консултант обещава, че идва до минути, но го няма повече от час.

"През това време състоянието на баща ми рязко се влоши, към 12:30 часа вече дългоочакваният доктор дойде с думите: "Защо ме викате, този човек е вече пътник", разказва Димитър Павлов.

"Лекарите се паникьосаха, вкараха баща ми отново в шокова зала и се опитаха да го върнат от оня свят, но уви вече беше късно", добави той.

Лекарите в Спешното твърдят, че са си свършили работата и вината е в консултанта, който закъснял.

"На нашето отделение не може да се търси вина, защото ние сме направили каквото трябва. Консултантите не са тук в отделението, те се викат от вкъщи. Мъжът е приет в отделението, включено му е каквото трябва, викнат е консултантът, за съжаление е закъснял", заяви д-р Владимир Рабаджийски, директор на Спешен център- Благоевград.

Дежурен в този ден бил доктор Петър Чаракчиев. Забавянето си лекарят обяснява с професионалните си задължения в отделението по гастроентерология, където работи по договор.

"Това е отделение, в което се работи спешна дейност, аз съм консултант и мога да дам само мнение по въпроса, но не и да действам по спешност", заяви д-р Петър Чаракчиев.

Според лекаря починалият имал тежко хронично заболяване и състоянието му било неспасяемо.

Близките на пациента очакват резултатите от аутопсията, за да решат дали да предприемат мерки към лекарите, били на работа във фаталните часове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
* преди 11 години
Жалко е... :(
16
4
 
1
 
! Отговори
Калин преди 11 години
знаете .. ли за какво ползват .. българските лекари .. прехвалени . за медицински братя!! тези лунгури в голямата си част .. не стават и за това!!!малко са професионалистите.. в медицината .. тази страна само дрънка за качество!!! *** работа ..
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги съм казвал80% от лекарите в Бг са неграмотни индивиди!
14
2
 
25
 
! Отговори
rument преди 11 години
За лекарска грешка,трябва да се вкарва в затвора,и нещата може би ще започнат да се оправят!!
13
1
 
28
 
! Отговори
:((( преди 11 години
Заради такива *** излиза лошо име на лекарите....Като го знаят, че консултанта е много "зает" да го бяха закарали направо в болницата вместо да го чакат да благоволи да дойде....Репликата ... "Защо ме викате, този човек е вече пътник" ми идва малко в повечеФакт лекарите не са Господ ... не са и вълшебници, но поне да си вършат работата за която им се плаща
12
4
 
34
 
! Отговори
Nabuco преди 11 години
Като се има предвид, че източникът е БТВ, твърде вероятно е нещата да не са такива, каквито изглеждат.
11
1
 
35
 
! Отговори
Nipexs преди 11 години
Според лекаря починалият имал тежко хронично заболяване и състоянието му било неспасяемо.Кога го прегледа кога направи диагнозата за тежко хронично заболяване. Преди да има резултатите от аутопсията.Ти да видиш...
10
7
 
26
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Аз като ви бях писал какво ми се беше случило преди 20 г. в спешна очна клиника в Бг. ,вие започнахте да ми слагате минуси ! Кой знае кво си казвахте :абе кво ще му слагаме плюсове на тоя *** ?! В българските поликлиники и болници е голяма трагедия ,голям "бизнес" ! Може би ако си бяха платили под масата ,човекът щеше да е жив ! Пази Боже да останеш в ръцете на лекар - БЪЛГАРИН , ще ти одере кожата !
9
16
 
6
 
! Отговори
Калин преди 11 години
ЗА *** ВЕДОМСТВЕНО БОЛНИЦИ И ГРИЖИ .. ЗА ВАС .. КОВЧЕГ!!АМА НИЩО .. ВИЕ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ .. ХУБАВОТО Е, ЧЕ ПОКРАЙ ТЯХ И ВИЕ ***!!
8
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека плюенето започне СЕГА !
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе друго си е МВР Болница и тази в Лозенец!Май ще се връщаме към бабините илачи
6
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срамота! Чакали консултанта! А тия "доктори", които са се мотали там не са ли обучени поне да окажат първа помощ на човека докато дойде въпросният?! Или са седели и го гледали как умира и чак тогава решили, че ей така, от кумова срама могат да симулират, че уж му оказват някаква помощ! Не съм запозната със случая, но всички са полагали Хипократова клетва и са длъжни да направят всичко възможно за да помогнат! Става дума за човешки живот! Бог да го прости човека! Поредната жертва на докторите.
5
4
 
46
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Лекарите се възползват от болката на хората в този момент, които нямат сила да предприемат юридически действия. Трябва да започнем инак няма да се оправят!!!
4
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА - ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
После защо лекарите не получавали уважение ...
2
11
 
46
 
! Отговори
ZEN преди 11 години
Сега тези хора просто да земат по един винкел и да размажат главата на кретена-доктор. След 4-5 такива побоя, всички ще идват на време и ще бъдат прелюбезни.
1
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еми така е,има случаи когато човек наистина си е пътник-защо си мислим че лекарите са вълшебници.Пък ако мислят че пациентите са безсмъртни да ги спасяват тия от МЗ нека ги видим???