БГ шофьор рекетира деца да му платят глобата в Словакия

Вместо винетка, купил стикер и бил спрян от полицията
11 юли 2012 07:00,
88
БГ шофьор рекетира деца да му платят глобата в Словакия
Снимка: архив Булфото

35 българчета са били принудени да нощуват в автобус по време на фолклорно турне в чужбина.

Причината е, че децата не могли да съберат 700 евро, с които да платят глобата на единия от водачите, съобщава в. "Монитор".

Историята започнала на 3 юли, когато 35 деца на възраст между 13 и 15 години от детския фолклорен ансамбъл "Раховче" към горнооряховското читалище „Братя Грънчарови” тръгнали за Полша с автобус на великотърновската превозваческа фирма „Надежда”.

На влизане в Словакия трябвало да купят винетка за преминаване по местните пътища. Единият от шофьорите обаче се объркал и купил стикер, с който можели да се движат по главните и второстепенните пътища, но не и по магистралата, по която те трябвало да пътуват.

Няколко минути след като стъпили на магистралата, автобусът с децата бил спрян от словашката пътна полиция, а на шофьора била наложена гроба в размер на 700 евро и му била отнета книжката.

Вчера от фирма „Надежда” са изпратили пари на своя шофьор и ансамбъла се очаква всеки момент да потегли обратно за България.

Родители на някои от децата вече са се свързали с адвокати и обмислят да съдят за безхаберие шофьора и фирмата превозвач.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
Варна преди 11 години
В Словакия си имат камери за винетки и е задължително да се купува,шофьорът си е виновен-дебне се от границата още,а за номера по границата не е само там.В Унгария *** на бензиностанцията в началото на магистралата като питах колко е цената на месечната в евро ми написаха 23,а реалната е 4700форинта-към 15-16Е,плащане с картата му е майката и не на границата!
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахах. Тук има доста незапознати хорица с Туроператори и транспортна фирма.... Винетката е задължена да се купи от туроператора, а не от щофьора.
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ега ти тъпите и нагли шофьори и безхаберните им началници. Преди да тръгна за някъде по света проучвам всичко. А то наистина е достъпно в Интернет. И това с личен автомобил, да не говорим ако трябва да отговарям за пътници.
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дО 76 Абе ,,хинтилигент не ме интересува защо не говорят английски ,важното е че на тъпата им граница не можеш да се разбереш на никакъв език освен немски .А после ръгат глоби .И така е навсякъде .на българска гранница само на китайски не съм виждал да говорят и то български митничари.А спазване на закона не значи ,че е направен така ,че да го начукваш с глоби на всички чужденци .Седи в Австрия и не се връщаи.
69
4
 
3
 
! Отговори
до 74 преди 11 години
Абе на вас все европейците ви криви бе,затова българин като се появи на Запад стои като гърмян заек и се оглежда като паткан,хората имат закони здрави които трябва да се спазват и никой не ви е виновен,че не говорят български език,всеки по-интелигентен човек би разбрал за какво става въпрос на пътя щом като е наясно със законът за движение по пътищата.***,за това дереджето на Б-я е на този хал,когато вината се търси в друг,а не където е,виновни му биле,че не говорели друг език освен немски,че ти австриец на какъв език искаш да ти говори в собствената си държава бе,да не би да искаш да говори още два езика между които и български.Бреййй колко много идиотизъм се е вселил в Б-я ?
68
2
 
3
 
! Отговори
сопол преди 11 години
как ще ти вземат книжката, това не е пътно нарушение. отделно е европейски съюз, да си пишат квото искат, не го подписвам и да ми пращат глобата по пощата, а и да духат супата. ще ми вземат книжката, заради частна магистрала
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Словенците са същите *** .Има винетка за 15 дни ,струва по евтино ,има и за 30 дни ,струва по скъпо .Е винаги се опитват да ти побутат тази за 30 дни .последния път се разкрещях на български и както нямаше за 15 дни ,на секундата ми я дадоха .Така ,че внимавайте .В Австрия за без винетка ,глобата е от 200 до над 1000 евро .И освен немски на никакъв не говорят ,страшни ръпони са.
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха, в заглавието пише "БГ шофьор рекетира деца да му платят глобата в Словакия", а в статията и идея за "рекет" няма - аман от журналистически дивотии:)
65
3
 
18
 
! Отговори
до Коко 69 преди 11 години
Абе ,какво общо има тук кой с колко пари е тръгнал,тъпите селски шофьори се правят на тарикати и не си купуват от скъпите винетки,тук в Европа глобите са солени да не са като в куцата Б-я,тъпакът е искал да скрие пари от магострали,но не си е направил добре сметка с кухата кратуна каквато е и твоята,аз ако съм баща на някое от тези деца ще му изкъртя кратуната на тоя *** който ще наказва децата да спят в автобусът.Е.ати и кухарите и по Европата тръгнали мизерници прости.
64
0
 
6
 
! Отговори
???????? преди 11 години
"...била наложена гроба..." Неграмотници, колко часа ще стои тая идиотия?!? Аре сега трийте поста и банвайте IP-то, че само в това сте най-добри!
63
1
 
2
 
! Отговори
do59 преди 11 години
Togava kato se ka4ish v avtobus plashtai kato pop.Tolkoz si prost......A bileta za kakvo e????????Az pari na tezi bezdunni qmi ne davam.......Ne sa naqdoha ne si prepulniha djoba.Samo v Greece daje selskite reis4eta sa s klimatizi i sa moderni s kef da se vozish.Bez da misli6 dali she se zapali ili razpadne.A i patishata sa v otli4no sastoqnie.
62
25
 
2
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Не е виновен шофьора, че балканските селяни са тръгнали по Европа без да имат дори и 100 евро в джоба.
61
2
 
10
 
! Отговори
ДО 52 преди 11 години
Какво обясняваш колко била минималната заплата в Словакия като едва ли си излизал извън България.Точно за Словакия мога да ти разкажа един случай от миналото лято,спират ме две полицайки горе долу по същата причина за друг вид винетка която няма как да разбера каква е защото всичко е на словашки и всеки ти казва че не разбира английски и т.н. тия двете ми сочат един картон на който пише 350 евро след половин час ръкомахане и дадох 100 евро и всичко приключи.Така че не ми обяснявай какви са.ЦИГА
60
0
 
0
 
! Отговори
дмт до 58 преди 11 години
дечко, като намериш произведение на Дарвин (макар че дарвинистите за мен не са хора :) ) ще го цитираш по наименование, издателство, (преводач) и брой страници, както се цитира научна литература... а не с линк към страница, която вдруги ден може да "умре" и т.н. .... лошо е когато учениците започнат да упрекват "тъпите даскали" в неща, за които има установен ред; като искаш да цитираш от гугъл напук, всъщност напук не ти се завършва, май :)
59
5
 
9
 
! Отговори
капир преди 11 години
Словашките селяни само ни копаят. Винаги дебнат за чужденец и при българи само точат пари. Що е славянин, все е ... "братушка"
58
1
 
23
 
! Отговори
1212 преди 11 години
Тук се цитира, че единият от шофьорите се е объркал, тоест те са поне двама! Значи автобусът продължава да пътува с другия водач, а не да чака да му съберат парите за глобата! Уволнение и на двамата шофьори, глоба на фирмата и връщане парите на децата!
57
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ГОВОРЕТЕ БЕЗ ДА ЗНАЕТЕ.... ШОФЬОРА СЕ Е ОБЪРКАЛ. А ТЕЗИ МРЪСНИ СЛОВАЦИ КАКВО СИ МИСЛЯТ? ВИНАГИ ПРАВЯТ ТИЯ НОМЕРЦА ОТ ЖАЛКАТА ИМ ДЪРЖАВИЦА.
56
0
 
24
 
! Отговори
Да плаща преди 11 години
Повечето шофьори са "от кол и въже" -, качиш ли се на автобуса и ставаш подвластен на един ограничен ***, който веднага ти демонстрира "власт"- не пуска климатика, не спира на уговорените места,гледа нагло и смрадливо и т.н.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя сайт съвсем пропадна ''наложена гроба'' ще го съдят за безхаберие, аз не знам досега някой осъден за безхаберие.
54
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега родителите на децата да съберат парите за глобата и да платят, щото никой не ги е бил по главите да си пращат децата нагоре-надолу по пътищата, нали? Ако си беха стояли вкъщи нямаше да стане така, ама те голям зор да пътуват пишлеметата им из европата и на ти сега.