БГ шофьор рекетира деца да му платят глобата в Словакия

Вместо винетка, купил стикер и бил спрян от полицията
11 юли 2012 07:00,
88
БГ шофьор рекетира деца да му платят глобата в Словакия
Снимка: архив Булфото

35 българчета са били принудени да нощуват в автобус по време на фолклорно турне в чужбина.

Причината е, че децата не могли да съберат 700 евро, с които да платят глобата на единия от водачите, съобщава в. "Монитор".

Историята започнала на 3 юли, когато 35 деца на възраст между 13 и 15 години от детския фолклорен ансамбъл "Раховче" към горнооряховското читалище „Братя Грънчарови” тръгнали за Полша с автобус на великотърновската превозваческа фирма „Надежда”.

На влизане в Словакия трябвало да купят винетка за преминаване по местните пътища. Единият от шофьорите обаче се объркал и купил стикер, с който можели да се движат по главните и второстепенните пътища, но не и по магистралата, по която те трябвало да пътуват.

Няколко минути след като стъпили на магистралата, автобусът с децата бил спрян от словашката пътна полиция, а на шофьора била наложена гроба в размер на 700 евро и му била отнета книжката.

Вчера от фирма „Надежда” са изпратили пари на своя шофьор и ансамбъла се очаква всеки момент да потегли обратно за България.

Родители на някои от децата вече са се свързали с адвокати и обмислят да съдят за безхаберие шофьора и фирмата превозвач.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
42
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шофьора безспорно има вина, но все пак тези като искат да се вазят на автобус - трябва да плащат, щото те са там за кеф, а шофьора е по работа!
52
4
 
13
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
а що се отнася до цитиране от гугъл - само те изглеждам под мустак, подавам ти книжката и ... на ликвидация :) --Значи, ако открия произведение на Дарвин в гугъл и го цитирам, ти ще ме скъсаш на изпит! Ти наистина си най-простия даскал! Затова нивото на образованието е толкова ниско - заради *** като тебе, които се мислят за шест нива над всички останали. Първо даскалите трябва да ограмотят, да ги научат да мислят, а чак след това да им разрешат да изпитват.
51
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е виновен шофьора, а стиснатия му шеф дето не му е дал резервни пари ако стане нещо път е все пак е тъй ли трябва да го пратят човека да проси пари от децата.
50
1
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Приятел, нито google , нито wikipedia са достоверен академичен източник. Ако си ходил като мен в университет в чужбина, ще знаеш , че е така.--Не си ми приятел, макар - според теб - да си ходил в университет в чужбина. А аз недообразовани приятели нямам. Мнозина ходят в университета, дори има туристически турове, но полза няма.Гугъл си е академичен източник, ако още не си разбрал, защото предлага списък с академични материали, които са peer reviewed
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tozi 6ofior. Obyrkal se. Kyde blee?!?! Da si plati sam globata. Ot decata 4akal. Ne e za wqrwane, kolko typanari ima w tazi dyrjawa, negramotni seltaci. Tipi4en 6ofior na zadgrani4en bus e tozi. Nagledal sam se na takiwa w studentskite si godini kato pytuwah do Germaniq s Evrolinii i Ivkoni. Za poslednite nqma ni6to4ko da komentiram. Kojto e pytuwal s tqh, znae za kakwo goworq.
48
8
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Грешки стават винаги какво толко е станало че от мухата слон направиха че чак рекет !!!
47
1
 
9
 
! Отговори
Коце преди 11 години
Ами 700Е е глоба. Колко да е. Тя е толкова за да има спираща функция. А и 700Е за БГ са много, но не и за нормална страна, даже Словакия. Половината от средната заплата. Значи към 300лв. за БГ действителност.
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, де 700 евро. Ами колко да го глобят? То минималната работна заплата в Словакия е 316 евро. Пълен автобус и то с деца! Кво да го правят полицаите? Или предлагате- като у нас- "Аре дай 20лв. и бЕгай". Или да им даде 1 стек цигарки от Сърбия, щото ми е ясно, че си е купил! Глобата не е чак толкова голяма спрямо финансовото ниво на държавата Словакия!
45
3
 
24
 
! Отговори
влади преди 11 години
Дъщеря ми е там.Това са деца на 14-16 години.Те са танцьори,не пияници!
44
9
 
8
 
! Отговори
Onkel Adolf преди 11 години
Такъв бой трябва да отнесе тоя *** Балкански. Не виждам причина заради неговото малоумие децата да плащат.
43
0
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Точно това обясних, че това, че разтгеле се използва в бълг. език в смисъл "най-накрая" не означава, че това е значението на думата. Растгеле идва от глагола "растгелмек", който означава "срещам случайно". Затова съм дала и онзи пример по-долу, ама кой да чете!
42
1
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
Така е, думата има няколко значения, но под безхаберие 90% се подразбира безотговорност. Така е навлязло в българския език, независимо от какво произхожда.
41
0
 
12
 
! Отговори
Messi преди 11 години
До emos Само да ти напомня ,че шофьорите са двама!!!Проблема не е в книжката ,а в глобата!!!!
40
0
 
4
 
! Отговори
do 43 преди 11 години
само дето безотговорност и невежество не са синоними :)
39
1
 
6
 
! Отговори
Messi преди 11 години
Абе не знам,ама на повечето ни е ясно че шофьора е искал да мине по "тънката лайсна";) Не трябва ли щом пътува в чужбина да поназнайва поне малко английски?Или то верно ,че за Полша и руски ставаше,ама това беше едно време...
38
0
 
8
 
! Отговори
Олеле мале! преди 11 години
Ами то в Словакия ако не може да се справи с инфото и да попита нормално какво да купи... Тогава не ми се мисли какво ще става, ако трябва да този същия да пътува до Дания(например).Айде, за Унгария съм съгласен, че няма оправия с езика, ама в Словакия винаги можеш да помолиш някой по-възрастен човек да ти помогне (на руски естествено). Между другото... Колко от водачите на автобуси знаят изобщо някакъв чужд език? Или то не трябва?
37
3
 
6
 
! Отговори
SANCHOKA преди 11 години
V slovakia nyma vinetka za avtobus za ne-magistrala.Plashta se tranzitna taksa za prminavane ot punkt A do punkt B .Kogato ne polzvash tozi marshrut naemash elektronna kutiy sreshtu 50 evro posle y vrashtash,estestveno zaplashtash izminatite km, 13 evrocenta na km.Kakto vinagi zhurnalistite pishat gluposti i neverni neshta s koeto nikak ne uvedomyvat horata kakvo tochno e stanalo.Tova go znayt vsichki shofiori no samo minalata godina im 16 sluchai na BG shofiori s aktove ot 1500 evro.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЕЗХАБЕРИЕ - синоним на безотговорност, невежество
35
4
 
1
 
! Отговори
do38 преди 11 години
v slovakia ne mogat da ti vzemat kni6kata be 4adar vzeli sa mo gi do kato plati
34
0
 
12
 
! Отговори
asd преди 11 години
Забелязахте ли? "била наложена гроба в размер на 700 евро и му била отнета книжката." Тука ако убиеш човек на пътя ще ти е по-малка глобата