Стара Загора осъмна без градски транспорт

Общината прекрати договорa с „Автобусни превози”
13 юли 2012 14:13, Красимир Ангелов
23
Стара Загора осъмна без градски транспорт
Кметът Живко Тодоров (в дясно) се извини на старозагорци за хаоса с транспорта. Снимка: Община Стара Загора

Неприятна изненада получиха жителите на Стара Загора рано тази сутрин, след като се оказа, че линиите на градския транспорт не се обслужват.

Превозвачът "Автобусни превози" ООД е депозирал в общината от няколко дни уведомително писмо, че от 13 юли спира да изпълнява курсовете от транспортната схема.

Хаосът с градския транспорт тази сутрин стана причина за спешна среща на общинското ръководство, на която стана ясно, че Община Стара Загора прекратява едностранно договора с фирмата за транспорт на пътници.

След изпратено писмо до областния управител Недялко Недялков е издадено разрешение за възлагане на превози на пътници по автобусни линии без конкурс, за срок от шест месеца. Фирмата която поема превоза на старозагорци за този период е ДЗЗД "Автобусни превози – Стара Загора", в която влизат 2 местни транспортни фирми.

"Извиняваме се на гражданите на общината за създаденото неудобство и липсата на градски транспорт в ранните часове на деня", каза по време на извънредна  пресконференция кметът Живко Тодоров.

Той уточни, че според сключения 10-годишен договор с досегашния превозвач "Автобусни превози" ООД, трябва да има налице констатирано нарушение на договора, за да може той да бъде прекратен. Именно такова е неизпълнението на курсовете между 5.30 и 7.00 ч.

"Местни старозагорски фирми поемат транспорта, запазват се работните места и ще се изпълняват курсовете по действащата транспортна схема. Те ще возят при досегашните условия, няма да има промяна в цената на билета", увери още градоначалникът на Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Живкооооо живФко ЯЗЪК,и ти си една КАЛЪФКА като останалите,ама така е като допускаш данчо перуна и други местни бизнесмени близо до властта нищо хубаво не чакай по твой адрес,още веднъж ЯЗЪЪЪЪК ТЦТЦТЦЦТ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се оправят, няма да оставят комунистическите търтеи да изнудват още!То затова смърдят *** във форума!
15
0
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
Само не разбрах Бургас или Пловдив имаш предвид? Щото ти си толкова умен, че 100% си един от тези големиииии градове!
14
0
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
доколкото знам това не е прието за застрояването на парк бедечка!
13
0
 
12
 
! Отговори
Олеее преди 11 години
Ремонти няма да има, за сметка на това парк Бедечка ще стане жилищен квартал, защото Областния управител има купени доста декари там, плюс дечо колев (иван колев (синчето) е депутат), плюс семейство диневи... Тъй-че ние сме един от първите градове, в които парк 22г. не е създаден, но за сметка на това парк ще става жк. Все едно няма свободни терени, но като може за без пари защо да не го унищожат? След като ние блеем само...
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единствен , който разбира от транспорт в Стара Загора е Тихомип Томов ! Развържете му ръцете и до една година ще видите , къде е заровено кучето ! И двамата от снимката не стават за нищо ! Единият от нищо не разбира , а другия само от алкохол и цигари и то контрабанда !
11
2
 
2
 
! Отговори
ji преди 11 години
4e za kakvo ni e transport kato njma 1 na svjsna yliza samo dypki i propadnali 6akti njmali da ima remont be smotanjzi kradlivi
10
7
 
4
 
! Отговори
UACEG преди 11 години
До 13Ще фалирам *** ,*** ;)
9
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То вече няма хора в Стара Загора, как няма да фалира градския транспорт.
8
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** село съвсем е западнало.
7
5
 
15
 
! Отговори
Александър преди 11 години
Стара Загора e един от най-древните градове в България и Югоизточна Европа. Доказателства за това са 8-те му имена: Берое, Августа Траяна, Иринополис, Боруй, Верея, Ески Заара, Железник и Стара Загора. Знанието е Сила.
6
3
 
17
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Кмета го отписах преди месец. Нови 4г. проспани ни чакат, след 4-те на танчев. Дърпаме здраво назад като град. То да е само транспорта, ами то няма едно нещо като хората. Ремонта на Железник е пълна трагедия - даже и *** си не събра фирмата на Черепа.
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кво на занимавате с тях има по важни неща от тези...толкоз ербап и безо4ливи са тези 4е да седат и 2 години без транспорт все ще го преместа...........
4
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За малък град като С Загора не е фатално.
3
7
 
13
 
! Отговори
заралия преди 11 години
Кметът ни е екстра! За разлика от дригите гербаджии!
2
5
 
20
 
! Отговори
Svetoslav Dinev преди 11 години
Да са живи и здрави старозагорци.Другия път като си избират кмет с жълто още на устата да мислят че това момче трябва порасне ,да се ожени ,да има деца , да може да мисли и се грижи за себе си и може би чак тогава ще може да стане градоначалник и се грижи за града.Това да се грижиш за един град не е като да застанеш до Б.Б. и Цв.Цв. и да махаш с ръчичка на хората които са те избрали. Добре че ще има видов изборен ден.
1
12
 
15
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
КАКВО МОЖЕМ ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ГРАД РЪКОВДЕН ОТ ГЕРБЕР