Два затихващи труса след земетресението в Перник

Четири къщи са пострадали по-сериозно след труса от събота
15 юли 2012 15:00, Красимир Ангелов
32
Два затихващи труса след земетресението в Перник
Четири къщи са пострадали по-сериозно след труса. Снимка: Архив Булфото

Два затихващи и слаби земни труса са регистрирани досега в района на Перник, след вчерашното земетресение от 4,5 по скалата на Рихтер, съобщиха дежурните сеизмолози в Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.

Първото последващо земетресение е било регистрирано в 18.30 часа на 14 юли и е било с магнитуд 2 по скалата на Рихтер, съобщава БТА.

Второто земетресение е станало снощи в 23.15 часа и е било отново с магнитуд 2 по Рихтер, съобщиха сеизмолозите.
Според тях след вчерашното земетресение от 4,5 по Рихтер е нормално и вероятно да има и други последващи и затихващи земни трусове.

Същевременно стана ясно, че четири къщи са пострадали най-тежко след вчерашния трус.

Още по темата
14 юли 2012 15:57
354

Сградите са били с поражения още при първото земетресение на 22 май, но сега състоянието им се е влошило, съобщи кметът Росица Янакиева.

Все още се обследват сградите и предстои експертите да кажат окончателното си мнение, но не е изключено да се наложи да бъдат съборени, обясни Янакиева.

Три от опасните постройки са в Перник: две - в кв. "Марина бара", една - в кв. "Рудничар". Четвъртата къща е в село Дивотино.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Никол преди 11 години
И също така г-н/г-жа Анонимен, внимавай как ни обиждаш : ''..nagli hora sa tova..'', защото не знаеш ние какво преживяхме, така че нямаш право!Дано не ти се случи да те преживееш по-силно земетресение и тогава да видиш дали ще казваш същото или по- точно : ''Da, pak shte revnat sega - daite pari..'' ! Дано никога повече да няма земетресения нито в Перник,нито никъде !
23
0
 
0
 
! Отговори
Nikol преди 11 години
Искам да се обърна специално към г-жа Мария и към г-н/г-жа Анонимен 9, искам да ви разясня,че нас изобщо не ни интересуват парите,както каза г-жа Мария: ''Стига сте ни занимавали с тия само за пари и помощи мрънкат !!!!!!!!!'' и след това добави г-н/г-жа Анонимен: ''Da, pak shte revnat sega - daite pari da si opravim galabarnicite...nagli hora sa tova..predlagam na boko da im otpusne po 1 000 000 lw minimun na kalpak...''!
22
0
 
0
 
! Отговори
ева преди 11 години
Г-н Металург,поръчките ги дават управляващите- в лицето на Герб и """опозицията" БСП,ако щете и Миглена Пръмова,и Волен,и Яне и всички проекти на БКП.Почвам да мисля ,че ББ е прав,че в България остана плявата.Щом всички казват на бялото черно,комуниста се обявява за анти,изнасят се СРС-та,а на народа му текат лигите по мутри и управляващи с надежда да ударят и те кьоравото.Ама" нема"!Докато пеете Осанна ви се трупат по-големи сметки за ток,парно и пр.Не обеща ли Вожда и Учителя да ги намали?
21
0
 
0
 
! Отговори
Металург от ПК преди 11 години
Земетресението е категорична политическа поръчка и провокация. Направено е за да се отклони вниманието на хората от по-важните проблеми. Поръчано е от опозицията да свали рейтинга на Герб и от Цветан Цветанов хората да не обръщат внимание на проблемите с престъпниците и растящите цени !?! Перничанин съм и въпреки всичко не пожелавам лошо на тези които пожелават лошо и обвиняват Пернични в лоши неща. Ей хора подкрепяйте се, уважавайте се и в щастие и нещастие. Животът е кратък, тук пък и тежък.
20
0
 
0
 
! Отговори
деси преди 11 години
какво ще кажете на хората дето им бутнаха къщите, че и те са имали "ПАДНАЛА МАЗИЛКА и 4 пукнати ТУХЛИ". Стегнете се и не пишете глупости!!!!!!!!!
19
0
 
3
 
! Отговори
галактика преди 11 години
Тези трусове ни идват в повече. Който не е изпитвал нещо подобно, просто да се въздържа от критика. Хич не ни трябва медийното внимание, нито кирливите левове, наречени помощи. Просто нека спрат тези проклети трусове!!!!!! В събота едно 16-годишно момче почина от стрес, тръгвайки да бяга от дома си, за да се спаси. Спаси се горкото, само че по най-тъжния начин.....
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано не се сбъдне нито едно от вашите коментари.Нека бъдем добри и да не забравяме,че сме хора а не зверове.
17
3
 
2
 
! Отговори
slavencheto преди 11 години
gospod ne obicha takiva adovi is4adiq kato toq kade se pravi na velik
16
3
 
1
 
! Отговори
slavenceto преди 11 години
ei mamaligar idi tam pri vlasite da si vika6 domnele i tova mi bilo sabratq
15
2
 
1
 
! Отговори
slavencheto преди 11 години
ah ti chervei bez daren na takiva kato tebe i sekirata im e malko
14
2
 
1
 
! Отговори
slavencheto преди 11 години
abe na tiq horapomiqr koi ti dava pravo taka da se izkazva6 abe idi o pi4ko matero pa dano i ti da usetu6 ujasa
13
2
 
7
 
! Отговори
tato преди 11 години
На всички простаци им пожелавам господ да ги тресне така че направо с булдозерите да ги събират ***
12
2
 
17
 
! Отговори
Не Перничанин преди 11 години
кво обиждате перничани бе *** ,молете се да не ви тресне над 6 степен да ви видим тогава кво ще сбирате под отломките !?!?!
11
35
 
3
 
! Отговори
ДОАМНЕЛЕЕ преди 11 години
ПАДНАЛА МАЗИЛКА и 4 пукнати ТУХЛИ !! НАЦИОНАЛНА НОВИНА .НАРОДЕ НАРОДЕЕЕ има паднала МАЗИЛКА в 4 КЪЩИ и няколко пукнати ТУХЛИ + саксия паднала върху котка вследствие на земетръса !! ВАЖНА НОВИНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО !! ВАЖНО !
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тарикатлъка се заплаща. Спестили сме от бетонец и арматура за колоните, носещи стени има само в научната фантастика, но пък сме дигнали 2- 3 етажа. Е сега и един няма да има. Пичове не убаво да слушате майстора, той има тапия само за зидаро маДЖач издадена му от бай Пешо Баданарката. По добре питайте инДЖенера, за да ви е мирна главата
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PERNIKA!! CHETI jO KVO E NAPISAL *** TAP I POSLE PAK HLENCHI ZA KEMEZITE SI
8
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da, pak shte revnat sega - daite pari da si opravim galabarnicite...nagli hora sa tova..predlagam na boko da im otpusne po 1 000 000 lw minimun na kalpak...
7
2
 
20
 
! Отговори
до №1 преди 11 години
идиотче недоклатено, осем по рихтер сигурно няма да доживееш, ама едно винкелче ще ти дойде много добре - тъкмо ще намести единствените ти две работещи клетки в черепната кухина
6
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алооов, теб отдавна те е чукнало 9 степен.
5
11
 
20
 
! Отговори
Перник преди 11 години
На всички писачи-разбирачи им пожелавам да изпитат това и да ги видя тогава. Да не си мислите, че панелките Ви са по-издържливи. Ако Вас и ви удари такова земетресение ще се насерете и после ще мрънкате за помощи понже панелите ви вече са се разпаднали и без земетресение