Заради жегата спряха тировете в 12 области в страната

Вероятно скоро ще има ограничения и за други области
Обновена: 15 юли 2012 15:53 | 15 юли 2012 13:46, Красимир Ангелов
16
Заради жегата спряха тировете в 12 области в страната
Полицията спира тировете заради жегите. Снимка: Архив Булфото

Поради високи температури, скочили над 35°, е въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 20 тона на територията на областите Разград, Видин, Плевен, Велико Търново, Търговище, Русе, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Търговище, Шумен и в общините Благоевград, Петрич и Сандански в област Благоевград.съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Вероятно до края на деня подобна забрана ще бъде въведена и в други области на страната.

По време на действие на забраната, тежкотоварните автомобили над 20 тона трябва да изчакват извън пътното платно, без да пречат на движението на определените паркинги.

Забраната не важи за МПС,превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Освен заради горещото време по традиция от 16 до 22 часа се забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа. Забраната се отнася за последния работен ден и за последния почивен ден от седмицата.

Целта е да се избегне големият трафик, породен от многото пътуващи през почивните дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
в грешка си нещо със забраните в Европа, напр. в Германия забраната е събота от 22 до неделя 22 ч.Заради високи температури на въздуха никъде в Западна Европа не спират движението.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
В западна европа е забранено като цяло движението от петък вечерта в 22ч до неделя в 22ч или до 24ч (не съм сигурен за неделния час).Нали искате закона да се спазва?Нали сте много праведни?Защо тогава ни един закон не се спазва унас?Закона е за да се спазва!После пътя като стане на бразди ще ревете, че няма път вече!Аман от разбирачи в наща държава!
11
0
 
9
 
! Отговори
шофьор С+Е преди 11 години
А аз в гърция си карам и на 52* на слънце в тира има термометър,като си карам тира отворил съм прозорците карам по къси панталони гол до кръста,и съм пуснал пердетата отсрани на прозорците,че само да си подадеш ръката и за 10-20мин.се изпича и боли яко,инак тира не грееше чудна работа а съм фул 40т.това от Лариса насам към Солун и после идва Кулата,там никой не спира тировете нито пък някъде по европа спират тирове заради жегата,тук при нас им омеква фалшивия асфалт така викат милиционерите...
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А така, иначе хасвалто ше се подбие и ше стане зян. Бойко толкова се изгърби да го настила, че и пари от собствения си джоб извади.
9
0
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
В Млечния път, в нашата слънчева система, на планетата Земя, в Европа, в Република България...за века не мога обаче да ти кажа.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя полицай всяка седмица го гледам,дайте нова снимка.
7
0
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
В коя галактика ще е това?В кой век?
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само в България и Румъния от страните членки на ЕС има такава забрана при високи температури.Колкото до новата магистрала тя е забранена за товарни автомобили може би заради "качествена" настилка.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А след време ще има навсякъде магистрали и настилката няма да се размеква от автомобилите колкото и горещо да е и колкото и тежки да са товарните автомобили. Просто асфалтът ще се замени с друг материал, който няма да се влияе от 40 градуса температура.
4
2
 
7
 
! Отговори
ТИКВОЧА преди 11 години
Е,нали направих магистрали,оставете матряла да се кефи.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затова пътищата са заприличали на коловози, защото много се спазват тия работи.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а мислят ли шофьорите как ще издържат при тези високи температури да стоят на едно място до 22 ч.? При високи температури в някои държави забраната отпада.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забранено е в петък и неделя, и то в определени часове - от 16 до 22!