Отвориха летище Бургас за полети

Мерките за сигурност обаче остават завишени
Обновена: 19 юли 2012 19:28 | 19 юли 2012 19:05, Красимир Ангелов
10
Отвориха летище Бургас за полети
След повече от 24 часа летището в Бургас отново е отворено. Снимка: Булфото

Летище Бургас отново е отворено за полети, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Аеропортът беше затворено вчера след 17,30 часа заради терористичния атентат, при който загинаха седем души.

Завишените мерки за сигурност, които бяха въведени за всички транспортни обекти, ще действат и за летище Бургас. Създадена е организация това да не доведе до забавяне на полети.

Проверките на гражданите отнемат повече време и всеки, на който му предстои да използва въздушен транспорт трябва да бъде на аерогарата най-малко 2 часа по-рано, предупреждават от министерството.

Завишен е контрола по всички граници на страната – на граничните пунктове на изход се извършват цялостни проверки на всички пътници в това число и граждани на ЕС.

През целия ден летище Варна приемаше полетите, които бяха пренасочени от Бургас. Въпреки завишения трафик и благодарение на добрата координация между институциите, полетите се извършваха в рамките на минимални закъснения.

Всички транспортни обекти в страната – летища, пристанища, авто и ж.п. гари, функционират нормално, при засилени мерки за сигурност. Към този момент няма данни за проблеми или нарушения.

Осигурено е присъствие на екипи на ДАИ на големите автогари в страната и се извършват проверки. Национална компания „Железопътна инфраструктура” и "Холдинг БДЖ" ЕАД работят при завишени мерки на сигурност и в координация с „Транспортна полиция”.

Всички съоръжения по железопътната инфраструктура, са били проверени още вчера, до 21:00 ч., отчитат от транспортното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
neznaiko преди 11 години
dnes bqh na leti6teto,,,,, posre6tah turisti i naprao be6e kato ot nqkoi film na CSI ili Hollywood... stoish tam...znaesh 4e v4era sa stavali takiva pataklami.... i dnes si4ko e tiho.... pove4eto stoqt leko vcepeneni... i vs naokolo govorqt za tova....nervite ti kipqt i se nadqvash na nai hubavoto.... prosto na momenti e mn mn zlove6to i depresira6to..
5
0
 
1
 
! Отговори
Ди преди 11 години
Ако беше Виена, щяха.. но на мижавото летище Бургас или на това на Варна е просто малък шанс. Не заради персонала, а заради всичко останало.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Можеш ли да ми обясниш как ще се обработят на пункта за проверка 500 туриста за един полет за 30 минути?А и паспортния контрол след това?
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Създадена е организация това да не доведе до забавяне на полети""бъде на аерогарата най-малко 2 часа по-рано"МОЖЕ ДА НЯМА ЗАБАВЯНЕ НА ПОЛЕТИ НО ЗАБАВЯНЕ НА ПЪТНИЦИ ОПРЕДЕЛЕНО..... АЛООООО НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ ХОРАТА ОТИВАТ 30-40 МИН ПРЕДИ ПОЛЕТА И ИЗЛИТАТ.2 ЧАСА ДА ЧАКАТ УШЕВИТЕ И В ОБРАЗУВАЛОТО СЕ ЗАДРЪСТВАНЕ ДА ГЛЕДАШ КАК САМОЛЕТА ТИ ИЗЛИТА.... А НЕ ИСКАТ ЛИ И 20 ЧАСА ПО РАНО ДА СЕ ИДВА НАПРАВО ДА СЕ СПИ НА АЙРОГАРАТАМАЛУМНИЦИ... ЗАДРЪСТВАНЕ ДО ХОРИЗОНТА ХОРА БЯГАТ С КУФАРИТЕ ПО ПЛАТНОТО
2
5
 
10
 
! Отговори
Колецо преди 11 години
Аеропортът беше затворено вчера след 17,30 часа заради терористичния атентат, при който загинаха седем души. А на обяд бяха 8 ?!?!?! Чудо ?!?
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ся остава да отвлекат и самолет и да го приземят в сградата на КНСБ че е най-висока!