Варна пак на протест

Жителите на града бранят Морската градина от коли
Обновена: 28 юли 2012 14:01 | 28 юли 2012 14:00,
191
Варна пак на протест
Варненци направиха флашмоб в защита на Морската градина. Снимка: Impact press group

Варненци за пореден път ще излязат на протест днес в 18:30 на входовете на Морската градина, съобщи bTV. Гражданите искат да се спре с паркирането на автомобили в градината.

През последния месец жителите на Варна на няколко пъти изразиха неводолството си срещу случващото се в града си.

Още по темата

В началото на юли около 1000 души излязоха на протест срещу застрояването на Морската градина. Под натиска на хората общинските съветници гласуваха пълна забрана за строителство в морския парк, но това не удовлетворява основното искане на протестиращите.

Ябълката на раздора е проектът „Алея първа”, който трябва да бъде изграден между Морската градина и брега.

Протестиращите настояват алеята да бъде присъединена към Морската градина, защото реално тя е част от нея. Според областната управа обаче това е невъзможно.

Общината вече прие общия градоустройствен план на Варна и сега корекции са възможни само на национален експертен съвет към министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не разбрахте ли ,хора,на Бг не са и нужни паркове ,градини,резервати,библиотеки и фондаве за болни....нужни са ни само малоумно елементарни управници,магистрали,чалгизирано бъдеще и мутраци,подкупни съдии и безкрайно евтини земи по курорти и море за избрани,които са в съюз с всяка партия на власт
173
0
 
1
 
! Отговори
абв преди 11 години
"Но нашия православен народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имота ти, с живота ти, с трудът ти, с децата ти и най-свещените предмети на твоето човешко съществувание, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за твоите петвековни страдания! Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен, и аз имам пълно човешко право да го прокълна от всичкото си сърце и душа, ако той и занапред остане така равнодушен към своята горчива съдба. Проклет да е, ако той не въстане против своите кръвопийци!" Христо Ботев
172
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трудно ще победите *** и Бойко, но каузата ви е справедлива не само за Варна, а за всички българи.
171
0
 
0
 
! Отговори
rob преди 11 години
Robi ste i robi shte si ostanete.I az kato Vas taka sum vazpitan za sajalebie.Absoliutni tapanari.Shto ne se organizirate a samo tuka si pishete?
170
6
 
1
 
! Отговори
Калкана преди 11 години
Ако протестиращите ходят пеша на плаж от централния вход до 4-та буна 4км. един месец ще се присъединя към тях,иначе не го възприемам този протест.
169
2
 
5
 
! Отговори
до 183 преди 11 години
Гагауз на баща си ! Ясно ли ти е мръсен шоп, неграмотен при това!
168
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Varna se napalni sas selqnduri------------- te vlizat vsekidnevno v Morskata s kolite si--------------varnenci-gagauzi imate fizicheskata potkrepa ot edin sofianec
167
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ и в частност Борисов умишлено гледат настрани няколкогодишните протести на хората и опитите им да спасят морската градина от ***. Ето затова Варна не върви, защото има престъпници тук. Когато Борисов критикува Варна, не се намери един журналист да го попита защо след толкова акции (показни), неговите дружки от *** са още тук, още тормозят града ? Юрген Рот ясно писа за ***, цяла Европа разбра, но те са си тук и благодарение на местната власт дерибействат. Ето това е политиката на ГЕРБ.
166
0
 
14
 
! Отговори
АМАН ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА преди 11 години
Добре защо няма организация и да излезем всички на улиците да вземем малко пример от нормалните страни пример за протест (до грождонско не подчинение) и да покажем като гражданско общество нашето недоволство от това че живото ни става ад спекулативно се вдига ток ,храна,горива а не като П****И само да хленчим
165
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По логиката на протестиращите излиза че през 80 те години на 20-ти век когато буните още ги е нямало а както и пътя и терена за който сега протестират, морето което е било там, трябва също да е било част от морската градина, и в момента също да е част от нея.Терена който е между морската и морето е изкуствено създаден при строежа на буните, тоест няма как да се причисли към морската градина която си е такава от 100 години най малко.Тези протести се организират от хора който също искат терена.
164
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българина е най-*** животно. Варна е единствения град в света който няма крайбрежна улица или алея. Българите на искат да се добива газ, да има газопроводи и петролопроводи, да има писти и зимни курорти, да има АЕЦ и т.н. А после плачат че заплатите им ниски и мизерстват. Без големи бизнес проекти как ще се развива икономиката? Вместо да се борите за затриване на всички проекти трябва да се борите за баланс между търговските и обществените интереси в тях. Без развитие ще стоите гладни.
163
6
 
4
 
! Отговори
до 173 преди 11 години
Аз скоро ще си инсталирам една програма, която блокира всички новинарски сайтове, форуми и чатове, K9 Web Protection се казва. Така се боря с интернет пристрастеността. :)
162
2
 
22
 
! Отговори
Лили преди 11 години
Анонименпреди 5 секундиИнтересно е друго - защо в никой град никой не се сети да протестира за увеличаването на цените на хляба? До кога ще търпим този пладнешки обир? За десет години цените са се увеличили със 110 %, считайки сегашната цена - 1.05 лева за ръчен хляб, като преди десет години беше 50 стотинки!И на това ще му дойде време, народа се умори. Веднъж като се научим да излизаме на улицата и да не оставяме да ни правят на балами с действия, нищо няма да оставим.
161
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно е друго - защо в никой град никой не се сети да протестира за увеличаването на цените на хляба? До кога ще търпим този пладнешки обир? За десет години цените са се увеличили със 110 %, считайки сегашната цена - 1.05 лева за ръчен хляб, като преди десет години беше 50 стотинки!
160
0
 
10
 
! Отговори
Лили преди 11 години
Четейки предните 170 коментара дори само под една статия в новинарски сайт, много актуални ми се виждат. Всеки дърпа сам за себе си и реагира само като подпалят неговата черга. Хубавото никога не се вижда, само в чуждия двор, ако може да е международен двор, още по-добре. Тъжно е, но не е неактуално.
159
1
 
0
 
! Отговори
до 169 преди 11 години
Ти самият сега си смръкнал от наркотика днес.бг. Не усещаш ли, като отговаряш?)))) Или викаш това е лека форма...Друго си е всеки ден да се джафкаш с определени хора с познати никове? Мне, това е същото, само дето не си с име и не се драчиш с определени хора всеки ден. И аз съм се драчил 3 години с едни хора в един сайт, от 1година не го правя вече. Просто други приоритети...но все пак наркотика е в нас-имаме нужда да влезем във опцията за мнения. Що ли?)))
158
1
 
4
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Възрожденското време отмина, сега сме 21-ви век. Някои неща трябва да се променят, вече не са актуални.
157
0
 
18
 
! Отговори
Лили преди 11 години
тихата_стъпкапреди 28 секундиВарненец съм, много пъти съм бил в Бургас, последния път беше 2 дни преди атентата. Бургас е хубав град, но не само той, реално не е имало един град в който съм бил и да не съм намерил нещо хубаво в него. Мисля, че цялото това противопоставяне между градовете е напълно излишно и спомага единствено за разединението на нацията ни. Кога ще започнем да се покрепяме?Така като гледам никога. Още възрожденците ни са го описали тоя манталитет и е пълно с вицове по темата
156
1
 
16
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Варненец съм, много пъти съм бил в Бургас, последния път беше 2 дни преди атентата. Бургас е хубав град, но не само той, реално не е имало един град в който съм бил и да не съм намерил нещо хубаво в него. Мисля, че цялото това противопоставяне между градовете е напълно излишно и спомага единствено за разединението на нацията ни. Кога ще започнем да се покрепяме?
155
2
 
4
 
! Отговори
Misho do 162 преди 11 години
Наркотик, но в минало време - все повече и повече хора спряха да пишат коментари в Интернет. Никой от моите познати и колеги не пише по форуми, а сме млади - на по 20-25 години. Форумите деградираха много и от места за дискусии се идмениха в места, които събират аутсайдери и ненормалници, които им е кеф да се нареждат и псуват като пияници от кръчмата или като баби от пейката пред блока.