Спират колите в Морската градина на Варна

Пускат в парка само автомобили, които зареждат заведенията
1 авг 2012 20:03,
7
Спират колите в Морската градина на Варна
В Морската градина вече няма да се вдижат автомобили. Снимка: Impact Press Group

В Морската градина на Варна вече няма да бъдат пускани автомобили, а новата организация за движение ще влезе в сила още в понеделник, съобщи кметът на града Кирил Йорданов по време на среща с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

С тази задача се заема полицията, която ще пуска в парка единствено коли, които зареждат заведенията. Привилегията обаче те ще ползват само от 4.00 до 9.00 часа. 

"Най-вероятно догодина тези автомобили ще бъдат заменени с мотокари", обясни варненският кмет.

Новата схема на движение в Морската градина предвижда премахване на бариерата на входа й до басейн "Приморски". Тя ще бъде заменена с железни ограждения, през които няма да могат да минават коли.

През бариерата на Спортна зала също няма да може да се влиза в Морската градина. През спирка „Акациите“ достъпът ще е разрешен до изчерпване на свободните места на паркинга на ресторант „Хоризонт“, а след това автомобилите ще бъдат спирани още на бариерата.

Постоянен полицейски пост ще има и на входа на Морската откъм Делфинариума, като там привилегия да влизат ще имат само хората с адресна регистрация в района.

Достъпът до Алея първа няма да бъде отрязан и входът за плажа под Морската градина до Пикадили парк си остава свободен.

През бариерата на Летния театър ще бъдат пускани само линейки, пожарни, полицейски патрули и коли на общинското предприятие, което поддържа парка.

"Новата организация на движение в Морската градина ще наруши лукса на някои хора", коментира министър Цветанов. Той обаче допълни, че е по-важното хората да могат да се разхождат спокойно там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
до Варна преди 11 години
"Но винаги със стачки ли трябва ..." - да, явно винаги. Всички видове управляващи и администрация се интересуват само от собствените си интереси. Разчитат че тихомълком могат да правят каквото си искат. Мислят се за недосегаеми феодали. Отдавна са забравили че са служители на народа а не привилегировани господари. За това разчитат на пасивността на обикновените хора. А ние обикновените, ако искаме да имаме нормален живот, не трябва никога да им позволяваме да си мислят че са недосегаеми.
5
0
 
9
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Заключението : Действията /недоволството / си има последействие. Но винаги със стачки ли трябва да се постигат целите ,а и непременно в присъствието на мин. на МВР. ?Киро постояно трябва да го натискат, за да се включва ползотворно в действие. Не пожелавам никому подобен градоначалник.
4
3
 
7
 
! Отговори
varnaliq преди 11 години
ei typ qmbolski si i takyv 6te si umre6
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето,варненци показаха,че когато сме единни МОЖЕМ!
2
17
 
4
 
! Отговори
Янборлия преди 11 години
АА, така ли? Сега пишете за варненци нали. А като варненци разхвърляха 1 тон *** в пирин, нищо. Продажни *** сте ей!
1
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм бил ъв варна ,ама само говорят за тая морска градина...Тва някаква градина насред морето ли е? Е къ са садили цветя в морето,обяснете ми---