Столична община готви 2 милиона за почистване на речни корита

Ще бъдат почистени близо 60 километра по течението на реките
Обновена: 1 авг 2012 13:52 | 1 авг 2012 13:51, Красимир Ангелов
31
Столична община готви 2 милиона за почистване на речни корита
Фандъкова инспектира почистване на речното корито на река Перловска. Снимка: БТА

Столичната община е осигурила два милиона лева през тази година за почистването на около 60 км от речните корита в София, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като провери дейностите по почистване на речното корито на река Перловска.

Четвърта година общината организира планово почистване на речните корита, като приоритет имат критичните участъци. При продължителни и силни валежи или снеготопене се извършват и аварийни почиствания.

Освен р.Перловска, се почистват още участъци от реките Владайска, Суходолска, Слатинска, Боянска бара, Банишка, Бачина, Люлинска, Драгалевска, Блато, Подгумерска, Дзуката, както и дерета в районите "Витоша", "Овча купел" и с.Чепинци. Общата им дължина е 12 180 метра.

Досега е завършено почистването на участъци от реки, дерета и канали с обща дължина около 13 200 метра. Над 10 хиляди метра са аварийно почистените участъци.

"Превенцията е много важна, трябва да направим всичко възможно да си свършим работата преди поройните дъждове", отбеляза Фандъкова.

Тя призна, че няма гаранция, че проблеми няма да се появят, но поне причина за тях да не са падналите дървета и растителността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всички *** в София за максимум 3-4 дни могат да я почистят за по 10-20 лева... обаче нали - "има едни пари които трябва да се раздадат на наши си хора" ...
8
4
 
12
 
! Отговори
абе.... преди 11 години
тая госпожа да започне да прави тротоари и то качествено а не да се хили като тиква. само погледнете бордурите в градинката на метрото спирка Васил Левски. Изронени, спукани, пулно безхаберие, как е възно да не се контролира материала с който се строи това е пулно безобразие, скоро ще трябва да се сменят и за чия сметка ???
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ква река в София бе... тая бара - 2млн лева ?!!?!?
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да впрегнат "социално слабите " *** да свършат тая работа, че и без това им плащаме помощите, тока , водата, детските, здравеопазването, те ще дадат 2 млн. лева на някоя гербава фирмичка, дето няма да свърши работа и за 20 хил. лева, ама ще отчете комисионна на Пъдпъдъкова.
5
2
 
9
 
! Отговори
681 преди 11 години
Аз ще ги почистя за милион!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като че ли по времето на соца не се афишираше толкова какво се прави или ще се прави. Герберасти, стига с тоя парад, вършете си работата и толкова.
3
1
 
18
 
! Отговори
Милен преди 11 години
Речните корита хубаво, амммммм вземи помисли да асфалтираме Цар Борис III, бати павето бати чудото..... може ли такъв ключов и голям булевард да е толкова потрошено паве..... заболя ме главата да карам по тоя булевард! :)
2
4
 
14
 
! Отговори
Професора преди 11 години
По стара традиция ако изобщо има обществена поръчка,то тя ще бъде спечелена от приятелска на Герб фирма.90% от парите ще бъдат отклонени в техните джобове,коритата ще останат непочистени и при по-голям дъжд пак ще има наводнения.Докато Избираме Герб,БСП,СДС,НДСВ,ДПС и Кунева така ще е.
1
5
 
10
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Столична община да вземе да СГОТВИ 2 МНЛ. *** В РЕЧНИТЕ КОРИТА