Театрите са като кочини, призна Рашидов

Културният министър ще иска повече пари от бюджета
13 авг 2012 18:18,
48
Театрите са като кочини, призна Рашидов
Вежди Рашидов инспектира ремонта на Драматичния театър във Варна. Снимка: Impact Press Group

“Признавам си. Театрите са като кочини!” Това обяви министърът на културата Вежди Рашидов, който се запозна с ремонта на Драматичния театър във Варна.

"На финансовите министри им е хубавото, че умеят да стискат кесията, да не са разточителни с парите", заяви още Рашидов и допълни в присъствието на Симеон Дянков, че догодина пак ще иска увеличение на бюджета на културното министерство.

Все пак министърът съобщи със задоволство, че въпреки кризата у нас се намират пари за реконструкция на културни сгради.

"Ето, ремонтирахме напълно шест училища, които не са пипани 60 години. Не знам защо всички са живели като безстопанствени господари. Не го разбирам това“, допълни министърът на културата.

И обясни, че в момент в криза са всички театри, кина и опери в Европа и единствено у нас в момента се обновяват 8 театъра за над 30 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
3
 
! Отговори
Кръчмар преди 11 години
Наздраве, Вежди! Да живей културата!
36
0
 
2
 
! Отговори
ЧАВЕС преди 11 години
А защо по времето на Стефан Данаилов театрите ни не баха "***" а напротив - ремонтираха се, поддържаха се. Явно три години министерско безхаберие е превърнало някои театри в животновъдни сгради....
35
1
 
1
 
! Отговори
Имена и дати преди 11 години
В отговор министър Игнатов на въпрос дали през учебната година в учебниците по история ще присъства периодът на управлението на Бойко Борисов и неговото име:Учебникът по съвременна история ни задължава да се включат имената на министър-председателя, на президента, имаме еврокомисари, изброи министърът. Ако анализирате текстовете ще видите, че няма исторически оценки и анализи, добави той. Координатната система на историята са имена и дати, казвал съм го, анализите са друго нещо.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами като ги управляват гербаджийски кикимори като оная русата .То и постановките и артистите са много , много зле.
33
0
 
4
 
! Отговори
РСГ преди 11 години
Русенският театър е много красив. Ходих това лято специално да го разгледам и се възхитих от сърце. Огромното фоайе е цялото в мрамор, а залата просторна. Нищо общо с това което беше преди много години. Браво!
32
0
 
5
 
! Отговори
И той преди 11 години
Той Парламента е ***, та театрите ли!
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вежди тебе отдавна трябваше да те вкарат в панделската *** за посягане на полицай - та там щеше да видиш и нерезите!!!!!!!!!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рашидов да дадеш на Дидка Димова още пари, че мъжа и има нужда от нова пушка.
29
0
 
7
 
! Отговори
Пълен кръг преди 11 години
Театърът е като държавата, а държавата е като цирк.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами кочини са, то и актьорите пият като прасета!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dobro utro Vejda!!!
26
0
 
4
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
тя БГ е в *** ти за театрити говориш
25
0
 
4
 
! Отговори
Уважаваш ли ме преди 11 години
"Признавам си. Театрите са като кочини! Това обяви министърът на културата Вежди Рашидов Министъра пак на едно шише уиски е раздавал интервюта.
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай Вежди! Мачкай червените
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Театрите са като кочини..." И без това в тях артистите само крещят като луди и пушат цигари на сцената. Тези два факта са най-характерни за българския театър. Впрочем, на зрителите простаци им харесват именно подобни неща - крясъци, лигавене по сцената, пушене на цигари и чалга тип произведения!
22
0
 
0
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
Има 2-*** 3-*** Артисти, но не за театър, а кино. Асен Блатечки, Юлиан Вергов и въздесъщият МИХАИЛ БИЛАЛОВ -Джаро...нашият Ал Пачино. Но с 3-4 птички пролет не се прави.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквито министрите такава и държавата какви театри цялата държава е една ***.
20
2
 
4
 
! Отговори
АМБ преди 11 години
Бай Вежди,моля те не се коси толкова.Разбирам те,но не е редно да хварляш пари нахалост за нещо което го няма.Искаш да правиш театри,кина,...добре,но то няма артисти бре човек.Кажи ми един хубав филм или театър създаден от бг....а да имаше там един дето пееше "съчки сбирам".Всички са от един дол дренки некадърници и небъдници.то все едно да се строят нови стадиони при положение че няма футбол в Бг.Ей тва е трагедията на тази държава.Харчат се пари за този дето духа.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Признавам си. Театрите са като кочини!Няма какво да признава. Със *** за премиер и министър на културата, цялата държава се превърна на *** - това е всеизвестно!
18
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Който е свикнал на държавна и мутренска софра МОЖЕ САМО ДА ИСКА МАНГИЗИ.Но от нас зависи дали да ги получи.Или да облече раираната пижама заедно с останалите главатари на разбойническата шайка, узурпирала властта в нещастната ни Родина.