Бивш агент на ЦРУ: Разчитайте на себе си за атентатора в Бургас!

Това е игра на службите, тя е различна от истинско полицейско разследване, твърди Беър
Обновена: 19 авг 2012 15:45 | 19 авг 2012 15:40,
224
Бивш агент на ЦРУ: Разчитайте на себе си за атентатора в Бургас!
Снимка: Reuters

България може да достигне до истинския изпълнител на терористичната бомбена атака на летището в Бургас само, ако разчита на собствените си ресурси. 

Това посъветва бившият агент на ЦРУ Робърт Беър, който е автор на книгата, послужила за сценария на наградения с "Оскар" филм "Сириана" (See No Evil).

Той е участвал в разработването на група на ваша територия през 90-те години на миналия век.

Пред bTV Беър заяви, че версията терористичният акт да е дело на „Хизбула" е реалистична. Тя обаче трябва да бъде доказана.

Още по темата

„Хизбулла“ оперира в България от средата на 80-те. Те имаха изградена организация в страната. Аз лично съм участвал в разработването на група на ваша територия през 90-те. Тогава българското правителство беше много притеснено от тези хора и техните намерения. Съвместните ни действия тогава бяха ефективни", коментира Беър.

Той разкрива още, че „Хизбулла" е имала мрежи из цяла Източна Европа", но не даде подробности по операцията.

„Бих ви казал всичко, ако можех. ЦРУ се страхуваше от лесното проникване на „Хизбула" в страни като България", диопълва американецът.

Според бившия агент на ЦРУ в разследването на атентата в Бургас има голям проблем.

„В Близкия Изток не можеш да се довериш напълно на хора, които активно са „в играта". Не можеш да отидеш в САЩ или в Израел и да питаш за Иран, защото няма да получиш обективен отговор. Просто защото и двете страни са решени да воюват с Иран", разяснява Беър.

Ако във Вашингтон са разполагали с неоспоримо доказателство срещу Иран, по един или друг въпрос, тази информация можела да не бъде споделена с Израел, ако в този момент все още САЩ не иска да атакува Иран.

„Това е игра на службите, която е много различна от истинско полицейско разследване. Ако разчитате само на тях, няма да стигнете до обективна и надеждна информация", завършва Беър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
16
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Те американците толкова ни помогнаха че вече се случват атентати на територията на България! Вън на янките от Европа!!!
19
1
 
1
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Ами аз не съм ограничен,ама такива дето много знаят във форумите,ме хваща яд
18
8
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Ей ,момче не знаеш ли че руснаците със американско оръжие са воували??май не.Погледни архивите.60% е американско
17
1
 
31
 
! Отговори
сите Българи преди 11 години
Да, наистина за нашия човек, който загина в атентата, някак си тихомълком мина и замина новината покрай нас, а нашите "свободни" медии ежечасно ни развяват и реват като оплаквачки над загиналите чужди граждани. Или може би защото нашият Българин е мюсюлманин, то е по-малко Българин от нас или що ?!
16
1
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
Айде пак заговорнически теории,на световната конспирация,абе ти луд ли си,или си ***.Май си второто
15
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руснаците сами изнесоха цялата световна война на плещите си, докато други народи се дупеха на Хитлер, та с терористите нямали да се оправят. Те просто не водят разговори с такива, а ги унищожават. Законодателството им е стабилно и твърдо.
14
1
 
5
 
! Отговори
от 1 до 17 преди 11 години
Гледам си достатъчно ограничен че само обиждаш а мислите ти бягат!?
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
niama zaginali evrei v avtobusa. na samoto letiste nekakvi *** brastoleviha 4e nekoi im platil da nosia zamrazeni tela koito nabutali v reisa. puknala bombata i opekla mesoto. na tazi glupost i kliuka pikaia ot visoko. ama zasto teleta na izraelcite mignovenno beha otkarani v izrael?ako sa umreli v reisa leka im prst/ nestastieto hodi po dobrite hora....
12
13
 
10
 
! Отговори
do 1 преди 11 години
Кой си ти че искаш помощ от руснаците.Една мижитурка си ти.Тебе ще те питат,от кой да се иска помощ.***
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина досега руснаците да са приключили със случая . Службите им имат не малко опит с терористите. Другото е ала-бализми и милиционерски сводки.
10
10
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
Каква помощ от руснаците,като те даже един Доку Умаров не могат да хванат,този ги бомби на 2 пъти и пак нищо,уж са голямата работа службите им ,а пък този кавказец още ще ги бомби,ей сега на зимната олимпиада в Сочи,само гледай,помни ми думата,ако няма да иа атентат там.
9
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8Кое е достойно ? Да окупират Чечня и да убиват всеки, който не желае да живее под руско робство ? Атентатите в Русия са израз на благодарност от заробените, да знаеш !
8
8
 
9
 
! Отговори
до Тракиец преди 11 години
Изчадие долно, в атентата има и загинал българин.
7
11
 
43
 
! Отговори
от 1 до 4 преди 11 години
Гледам че имаш чувство за хумор но единствено руснаците са доказали че не преговарят с терористи макар и да загиват много от техните граждани! Американците и евреите сами създават тероризма с цел войни със страни богати на петрол и ресурси! Руснаците само събаряха по един чеченски град след всеки атентат но никога не са замесвали друга страна което е достойно
6
0
 
35
 
! Отговори
gft преди 11 години
"Това е игра на службите ...", в която, ние може така да се набутаме между шамарите, че не разберем от къде ни е дошло.а до това колкоможе само да се орпавим, е доста спорно, поне от информацията която се циркулира. 3-*** циганиа и една каруца прекъснаха комуникациите на "службите", щото са решили да си наберът бакър, представете си ако това е било целенасочена и организиране акция, в какъв филм щяхме да сме, международен тероризъм сме тръгнали да разследваме.
5
1
 
38
 
! Отговори
мим преди 11 години
Защо все чакаме да ни каже някой какво да правим ? Нашите служби не разполагат ли с умни и интелигентни елементи които да си знаят работата>
4
33
 
21
 
! Отговори
До 1-ви преди 11 години
И каква помощ искаш от руснаците,повече водка може би?
3
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя май още не излезнал от филма
2
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде почвайте да плюете САЩ!
1
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искаме помощ от руснаците а не от продажното ЦРУ обвързано със самите терористи!