Министър Ковачева изненадващо провери варненския затвор

Условията са тежки, констатира тя, но не откри нарушения
23 авг 2012 18:30,
14
Министър Ковачева изненадващо провери варненския затвор
Ковачева не откри нарушения във варненския затвор. Снимка: БТА

"Условията във варненския затвор са тежки. Тук не е идвал нито един министър повече от 10 години". Това каза във Варна след изненадваща проверка в затвора министърът на правосъдието Диана Ковачева.

Тя уточни още, че условията във варненския затвор са крайно незадоволителни не само за излежаващите присъди, но и за служителите.

„Направихме изненадваща проверка на 6 произволно избрани килии на случаен принцип. Проверявахме за забранени предмети и не намерихме. Видяхме затворници, които излежават доживотни присъди и при по-лек режим. Реално проверихме килии на всеки етаж“, уточни министър Ковачева.

Тя каза още, че ще бъдат отпуснати 2 милиона по линия на така наречения Норвежки механизъм, с които ще бъдат ремонтирани затворническите общежития в село Разделна и тези към затвора в морския град.

„След това ще преместим повече от 100 лишени от свобода, което ще направи по-леки условията и в основната сграда“, каза правосъдният министър.

Тя уточни още, че тези 2 милиона са част от общо 14 милиона, които България ще получи по този проект за ремонт на местата за изтърпяване на наказания, след като страната ни е критикувана основно за площта, която се полага на всеки затворник.
 
Ще бъдат купени и няколко скенера, които са особено важни за затворите. Засега във Варна обаче няма да има възможност да бъде доставена такава техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На връщане от купончето на Уорлик е било редно да се направи и малък ПиАр. А на връщане може да се открият и новите 200м от магистрала Тракия. Ей това се казва ефикасна работа!
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо варненския? Ах, да, лято е, време за плаж..... Иначе тая си е направо за сливенския затвор.
10
1
 
19
 
! Отговори
А така преди 11 години
"Министър Ковачева изненадващо провери варненския затвор''... Мен ме интересува нея успяха ли да я проверят в затвора...
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да остане там!
8
1
 
21
 
! Отговори
ама че народ преди 11 години
Още една новина към раздела "Май си върша работата - чакам аплодисментите на публиката и съответното възнаграждение над трудовата ми заплата". Новина ли е това ? Утре да няма новина, че здравната министърка се е загрижила за живота на женската горила в зоопарка ?! Или, че Цветанов окошарил дребна риба в наркотрафикантската мрежа. Ми, че това им е работата по дяволите!!!Ама вършат ли я ? Не мисля, само прах в очите.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИНИСТЪРКЕ,ДО КОГА В ЗАТВОРИТЕ ЩЕ РАБОТЯТ П ЕНСИОНЕРИ ОТ АРМИЯТА И МВР С ПЕНСИИ ПО 700ЛВ И ЗАПЛАТИ ПО 1300ЛВ....СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА СЪДЕБНА ПОЛИЦИЯ И ТАКА ИЗМИСЛЕНАТА ПРОБАЦИЯ..,Я НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ С ТЪПИЗМИ, А СИ СВЪРШИ РАБОТАТА...А СЛУЧАЙНО ДА ЗНАЕШ ЦЕНАТА НА СЕРЖАНТСКО МЯСТО ИЛИ ИНСПЕКТОРСКО ПРИ НАЗН97305АЧАВАНЕ....?!?!?
6
2
 
21
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Цяла нова сграда "5 звезди" построиха за т.нар. ВИП затворници - с ТВ, интернет, хладилник и т.н. - това е затвор да не е хотел?!?
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой, май оправдава почивката на морето като командировка
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая па тая па...веднага се появи да прочете какво пишем за нея и ни напляка минусите
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
загрижиха се вече за бъдещите си жилища ;)
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз мисла, че ЕС трябва да ни отпусне помощ от отколо 3 милиарда за построяването на много и големи и яки затвори и два пъти повече психиатрични клиники със строг режим...Крайно са ни необходими. Единия затвор - най-убавия - ще го наречем "Правителствения"
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами то само там може да и се усмихне щастието кат я гледам...я как се е засмяла