Привличаме инвеститори с ниски данъци и политическа стабилност

Премиерът Борисов откри Есенния панаир в Пловдив
24 сеп 2012 16:40,
55
Привличаме инвеститори с ниски данъци и политическа стабилност
Бойко Борисов откри панаира в Пловдив. Снимка: БТА

“Страната ни привлича инвеститори заради ниските данъци, развитието на инфраструктурата и политическата стабилност”, заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на Есенния панаир в Пловдив.

Тази година се отбелязват 120 години от първото българско изложение. На техническия панаир са представени 1250 фирми от 43 държави.

68-ят технически панаир е посветен на машиностроенето, строителството, екологията и енергетиката. В десет палати са показани най-интересните експонати. Впечатления правят леките автомобили последен модел.

"Тази година има 127 фирми повече от миналата година, което се дължи на доброто управление на Панаира, на това, че България е с изключително добра финансова дисциплина, най-ниски данъци в Европейския съюз, най-добри условия за инвеститорите и затова има в условията на световна криза най-много фирми днес", обяви още премиерът.

Икономическият министър Делян Добрев заяви, че правителството ще води сериозна политика в добивната промишленост и се надява скоро сами да добиваме нефт и газ.

"Знаете, че „Тотал” плати бонуса от 48 милиона евро преди 10 дни, в момента те работят по своя договор и се надяваме в най-кратки срокове те да потвърдят наличие на нефт и газ в дълбоко Черно море”, каза пред журналисти министър Добрев.

Той посочи, че до месец оръжейният завод ВМЗ „Сопот” ще има нов собственик.

По-късно през деня Делян Добрев заедно с премиера разгледаха едни от най-интересните изложби на Есенния панаир, който остава отворен до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
14
 
! Отговори
привличат си белята преди 11 години
Ниските данъци и концесии се компенсират от комисионните, които инвеститорите бутат, за да спечелят проектите. А те идват заради европейския пазар и заради ниските заплати. Никое правителство не си дава сметка, че евтината работна ръка в България подбива цената на труда в целия ЕС. А това не се одобрява нито от българите, нито от работниците в уредения Запад. Населението в България е намаляло, но ако се влеем в редиците на европейските профсъюзи ще се получи цунами от недоволство.
25
1
 
3
 
! Отговори
xaxa преди 11 години
Boiko tap, troinata koalicia beshe tapa, kostov beshe tap, koi li ne bil tap! Koi gi izbra, vschki nie koito sme glasuvali za tiah! Znachi celia narod e tap, a smiatam che me taka. Sprete da mrankate, a malko po-malko s deistviata si, a ne s pisane i pak mrankane, da promenite bg destvitelnosta.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полупразен панаир, оставка мутро!
23
0
 
17
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
Данък - Борисов е първо да се намери Футболен отбор за новия инвеститор! Няма не искам, няма недей или става спонсор или няма бизнес, даже няма избор на отбора! Ами ако инвеститора реши, да не спонсорира футбола, ами ако е решил да помогне на Университет, да построи верига детски градини например? Господата в ГЕРБ започват тотално да се объркват в приказки и обещания!
22
0
 
15
 
! Отговори
Nabuco преди 11 години
Пловдивския панаир сигурно се провежда повече от 100 години, но Боце трябваше да дойде на власт, за да го "открие" както си му е реда с рязане на лента. Гати гнусния и *** мутрафон.
21
0
 
7
 
! Отговори
xaxa преди 11 години
Az ne sam za nikoia partia, zashtoto vsichki sa ednakvi, ama shte chakam sledvashtite , koito shte ni upravliavat, za da gledam pak tapia balgarin kak zloradvpstva sreshtu vsichki, to si ni e nacionalna cherta. To veche e jasno, che koito i da ni upravliava she ima revliovci, koito v mesto da se chudst kak da postignat neshto v jivota, sedat i pishat, mrankat, bezdeistvat i se oplakvat ot sobstvenoto si bezdarie. Vzemete se v race i rabotete za sebe si, fa badete dovolni ot sebe si.
20
2
 
15
 
! Отговори
Иво преди 11 години
до всички кавали в парламента - ако продължавате да се гаврите с Народа, демонтирам ви бюрата и от утре сядате на МОЯ!
19
1
 
10
 
! Отговори
681 преди 11 години
Политическа стабилност ли!!!?Всеки ден стачки.Че и пистолет му извадиха на Цв.
18
2
 
11
 
! Отговори
Балкански преди 11 години
Боце, сега като ви свърши мандата , вземете да основете един цирк с твойте министри, да си разигравате там клоунадите, че с тая компетенция дето имате, не виждам с какво ще си изкарвате хляба.
17
15
 
7
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Браво Бойко, браво Дидо!! Фантастична работа в условия на криза, представям си какво ще е в добри икономически времена. България - икономическия тигър на Източна Европа!
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То не бяха концесии на безценица, то не беше чудо! Бойко е толкова ***, че не може да разбере същността на проблема! Ако го разбира, то значи е крадец! И в двата случая България и всички ние губим!
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Привличаме дедовия си.
14
2
 
20
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
""Знаете, че Тотал плати бонуса от 48 милиона евро преди 10 дни..." Това ли са ви инвеститорите, за 9 месеца супер цифра сте събрали? Българската Икономика е един малък хаос! Финансовата стабилност я правите, защото пари нямате, искате не искате си налягате парцалите и балансирате със сметките като 80% от семействата в страната! Няма ли производство няма инвеститори! Продавате български човешкия труд на чужденците, на безценица, с административни прагове за минимална работна заплата!
13
1
 
14
 
! Отговори
за Витков! преди 11 години
"Привличаме инвеститори с ниски данъци и политическа стабилност" И тънки хонорари под масата! Инвестиции Да,Да .......!
12
3
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Баси глупостите, имало много изложители !!! По-смешен панаир не е имало досега. Изложител съм незнам от колко гогини и толкова малко изложители и посетители не е имало от 92 година !!! СМЕХ- БОКО ....
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе вие хубаво привличате инвеститори с ниски данъци, ама тия инвеститори плащат 10% данък и 90% от печалбата излиза навън и не се реинвестира. Когато си купите стока с цена един лев, 10 стотинки остават в държавата, а 90ст напускат държавата. Егати източването и обезкървяването на българската икономика. Отивате в Лидъл и една българска стока няма.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
У бря !!!Наакаха са да плещят глупости и да разпродават наред
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека да дойдат инвеститори,аз съм готов отново да изляза и да блокирам кръстовища срещу ограбването на ресурсите ни.
8
2
 
12
 
! Отговори
AZ преди 11 години
Къде са тези инвеститори и къде са тези фирми, панаира е празен и пуст.От година на година е все по- празен.Участниците са през 10 метра и видимо се виждат празни пространства.
7
3
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
може и наистина да идват инвеститори, но са толкова малко че ние едва ли ще го усетим. За да стане това, трябва да се развие дребния бизнес