Трафопост в Бургас се взриви, човек е леко пострадал

Като по чудо няма жертви
Обновена: 16 окт 2012 08:51 | 16 окт 2012 07:28, Петя Славова
91
Трафопост в Бургас се взриви, човек е леко пострадал
Снимка: Булфото

Трафопост се взриви рано тази сутрин в центъра на Бургас, съобщи БНТ.

Инцидентът е станал на ул. "Хан Крум", зад централната поща на морския град.

Най-малко два етажа на кооперацията, под която се намира съоръжението с високо напрежение, са избити.

Повечето магазини, намиращи се на партера, са разрушени.

До този момент има данни само за един леко пострадал и като по чудо инцидентът се е разминал без жертви.

Според свидетели взривът е предизвикан от повреда в трансформатора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За къв изгнил казан говориш бе, какъв траф от ревизия трафомашината е нова монтирана преди месеци, придружена с един куп документи от завода производителТи беше ли там да я видиш или говориш просто така да си почешеш пръстите?Беше ли там да видиш как са разположени жалузите с какво изложение са и дали няма циркулация на въздух ?Мога да ти покажа 1000 дъгогасителя с достъп до кислород и такива на 20 кв и такива на ниско.
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До от 88/89 Колега, в помещения като това - нямаш циркулация на въздух. А във дъгогасителите нямаш достъп на кислород. Вярно че тези трафове имат горна и долна пробка и нямат разширителен съд, но - съм виждал как траф от ревизия протича на 4тия ден - изгнил казан и само боядисан отгоре.... колко му е като се е газирал трафа да е избил от някъде. Газова защита - шунтирана или я няма, предпазтеля на високото сменен с по-голям... помещение без вентилация - белята е готова.
65
0
 
0
 
! Отговори
от 88 преди 11 години
Да не говорим, че всички трафопостове включително и този (от който се върнах преди час) са снабдени с охладителни решетки наречени жалузи за да циркулира възуха свободно.Както казаха друго колеги по долу, да се взриви трафпост така не е никак лесно и затова въпреки хилядите в България никога не се е случвало.Нека изчакаме следствените органи и специалистите да се произнесат.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Общо взето 49 е написал доста глупости. Масло от такава трафомашина не може да се точи защото тя е запечатана и няма съдоразширител. Ремонти по такива машини се извършват само в трафоработилници, а не се долива/точи масло на място. Съответно след като е запечатана машината маслото не може да се изпари от нея. Маслените пари не се възпламеняват, даже има маслени дъгогасители където дъгата от високото/средно напрежение се гаси в същото масло като това което се ползва в трафомашините
63
0
 
1
 
! Отговори
Чадо на демокрацеета преди 11 години
Пък язе да питам,щото не са куминтира: Лагерите,лагерите сменяни ли са,имале ли са грес, ако са нямали,са се сгорещили , и... готов взриф!
62
1
 
2
 
! Отговори
ИНВЕСТИЦИОННА БОМБА преди 11 години
ПОЖАРННИКАРЯ -НЕ БОЙКО. КОМЕНТИРА АКО Е СУХ ТРАНСФОРМАТОРА МОЖЕ НО АКО Е МАСЛЕН НЕМОЖЕ ДА Е В ЖИЛИЩНА СГРАДА. КАДЕ СА ОРГАНИТЕ КОИТО ДАВАТ РАЗРЕШЕНИЯ НЯМА ГИ НИКАКВИ! ПЪЛНА АНАРХИЯ В БЪЛГАРИЯ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ! ЕОН ЧЕЗ И ЕВН НЕ ПРАВЯТ ИНВЕСТИЦИЙ А САМО ГРАБЯТ И ИЗНАСЯТ ПЕЧАЛБАТА ОТ БЪЛГАРИЯ СЪС ЗНАНИЕТО И ПОДКРЕПАТА НА ГЕРБ. на 45 ГОД СЪМ, ЕЛЕКТРО ИНЖ.МНОГОКРАТНО КАНДИДАТСТВАЛ ЗА СВОБОДНО РАБОТНО МЯСТО В ЕВН НО ОЩЕ СЪМ БЕЗРАБОТЕН. ТАМ ВЗИМАТ САМО МЛАДИ БЕЗ ОПИТ И БЕЗ СТАЖ ЗА ДА НЕ ПЛАЩАТ 160 ЛВ НА ТИЯ КОИТО СА С ОПИТ И ГОЛЯМ СТАЖ! МАСЛЕНИТЕ ТРАНСФОРМАТОРИ СА ГАЗОВИ БОМБИ ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ. ЧУЙТЕ КОМЕНТАРА НА ПОЖАРНИКАРЯ! ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ ОТ ЧАСТНИТЕ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ ТУК СА ДА ИЗТОЧВАТ ПЕЧАЛБАТА И НИЩО ПОВЕЧЕ, ИНВЕСТИЦИЙТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ СА ГОЛЯМА ЛЪЖА! РЕЗУЛТАТА БОМБА! ТРАФОПОСТ В ЖИЛИЩНА СГРАДА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА! МАХНАХА СТАРИТЕ КАДЪРНИ КАДРИ ЗА ДА НЕПЛАЩАТ ЗА ГОЛЯМ ТРУДОВ СТАЖ И НАЗНАЧИХА НЕУКИ И НЕЗНАЕЩИ. ТРАФА ИМА ГАЗОВО РЕЛЕ ТО СРАБОТВА ПРИ ОТЕЛЯНЕ НА ГАЗ ОТ ТРАНСФОРМАТОРНОТО МАСЛО КОЙТО Е ВЗРИВООПАСЕН КАКТО ВИДЯХТЕ! ТИЯ ХУБОСТНИЦИ СА ШУНТИРАЛИ ЗАЩИТАТА И ГОТОВА БОМБА. ТАКА ЩЕ СТАНЕ КОГАТО АЕЦ Е В ЧАСТНИ РЪЦЕ КАТО В ЯПОНИЯ НЕ СА ИНВЕСТИРАЛИ В АВАРИЙНИ ПЛАНОВЕ И ХОП БОМБА! ТОВА СА ПРИЧИНИТЕ 50ГОД ДА НЕ ГРЪМНЕ НО СЕГА ДА ГРЪМНЕ! ЧАСТНИКА САМО ПЕЧЕЛИ! Аварията на този трансформатор се само по една единствена причина!Той е бил прекалено стар и разчетен за максимална консумация на ел. енергия от преди няколко десетилетия. Днес мощността му просто не е била достатъчна и единственият начин е бил да се замени с нов, по-мощен!Но нов трансформатор или цял трафопост е много скъпа капитална инвестиция.ЕРП-то просто си е спестило разходите!Няма друга причина!
61
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
От тъпо на по тъпо заглавие. На човекът му се взривил апартамента и е негоден за обитаване,загубил си работата , а тия ми писали ЛЕКО ПОСТРАДАЛ?????
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще подкрепа 82 само до там, че неграмотността и изпростяването е толкова голямо, че е страшно да си помисли човек в какви ръце може да попадне тази техника.Не желая да политизирам проблема, но при това управление простаците най-после победиха напълно!
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 76"Браухолц"..! Ужас ...!!Ти да не си от компетентните служители на ЕВН ? Или новоизлюпен инж. от не-нам-кой си селски "университет" ?И такива "кадри" утре ще работят в АЕЦ !!!Никакво "Белене" !Да закриват и "Козлодуй" !
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди половин час бях там. Отвън се вижда, че двата апартамента на първия етаж са разрушени. Не мога да коментирам дали и какви поражения има на горните етажи. Но плочата между партера и първия етаж е буквално скъсана и част от мебелите на хората са пропаднали в магазинните помещения. Горките хора! Колко ли време ще отнеме да се ремонтира това..
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
независимо от настроенията, има нещо невярно и преекспонирано в писанието: "...Най-малко два етажа на кооперацията, под която се намира съоръжението с високо напрежение, са избити..."Защото ако взривната вълна е била с такава мощност, че да разруши/избие две плочи от конструкцията на сградата, то това щеше да е очевидно и по външната стена на репортажа (от улицата) в новините. Вместо това се видя, че има обърнат жълт лек автомобил и избити прозорци. Но нямаше пукнатини по сградата.Новинари!
56
1
 
14
 
! Отговори
тео преди 11 години
Както ЧЕЗ,ЕОН и ИВН са престъпници .Не знам кой *** български продаде енерго - дружествата на тези мошенници ,НО - освен че ни одират с цени -- КАКВО ДРУГО СА НАПРАВИЛИ ! Преносната мрежа е построена и платена от нашите данъци - сега плащаме за пренос на енергия !!! Трафопостовете се отварят само при повреда - иначе не се интересуват / нали работи / --- да ама гърмят /а в моя град завали ли дъжд / - и по 2 часа няма ток .Е - къде е ДЪРЖАВНИЯ РЕГУЛАТОР /
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо гражданите нямат право да взимат изпълнителен лист и да си искат парите от монополистите, при щети, както монополистите имат право, за измислени, несъществуващи вземания? Защо, по закон, енергото само се проверява и само преценява дали е виновно? Кой е измислил тази логика?
54
0
 
24
 
! Отговори
Дъга Волтова преди 11 години
Трафопост - в жилищна сграда! Евала ви, законотворци!Тоя ЗУТ, пък и всеки друг закон си ги връткате както ви е угодно на вас, или на предизборните ви спонсори!А ЕРП-тата - тях някой контролира ли ги изобщо?! Правят си каквото си щат, или по-точно - нищо друго, освен да ползват изградени мрежи и мощности отпреди десетилетия и да ни смъкват кожите!Правят го с кеф, с насмешка и с държавна благословия
53
0
 
1
 
! Отговори
До неразбралите преди 11 години
Извънземните са виновни!!!!
52
1
 
7
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Трябва да си уникален *** за да спретнеш политическа дискусия от това нещастие.....Виж Ивиен трябва да им се скъса г*зът от съдене и ЕОН и всички онези гадове монополисти,които само лапат.......
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На нас не ни трябва Капитализъм!След девети септември сами ще се изядем!
50
3
 
9
 
! Отговори
до;46 преди 11 години
1.Глупост2.Глупост3.ГлупостСамо един неук човек би казал , че национализацията е добро нещо , ако толкова си зажалил държавното - моля , отиваш в някое държавно учреждение и се наслаждаваш на добро и приветливо отношение ! Предлагам НАП , КАТ или държавна болница ! После като се върнеш сподели видяното...
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
комшията ми работи в тази компания и ако знаете колко е ***.
48
1
 
6
 
! Отговори
гацо преди 11 години
така става когато се даде този бизнес на печалбарски компании.сега трябва да ги съдят и да ги изгонят от България.добре че няма жертви.