36 деца с хранително натравяне в Разлог

Учениците са били на "зелено училище"
3 ное 2012 12:37, Петя Славова
58
36 деца с хранително натравяне в Разлог
Снимка: Булфото

36 деца със симтоми на хранително натравяне са билиприети в многопрофилната болница в Разлог тази нощ, предаде БТА.

Те са хоспитализирани и са в добро общо състояние. Децата са част от група от 84 ученици от първи до пети клас
от 125-то СОУ в столицата, които са били на "зелено училище" в хотел "Бъндерица" в гр. Банско. През нощта са получили симптоми на повръщане, разстройство и коремни болки.

Екипи на Спешна помощ са ги транспортирали до МБАЛ Разлог, където са настанени и е предприето необходимото лечение. Поставени са им диагнози гастроентерит и гастроентероколит, уточняват от МЗ.

В същия хотел са били настанени и 64 ученици от Стара Загора. При някои от тях през нощта също са се появили оплаквания, но пътуващият с групата училищен лекар е оказал необходимата помощ и не се е наложило да постъпят в болницата в Разлог.

Тази сутрин инспектори от РЗИ-Благоевград са започнали на място епидемиологично проучване за причините, довели до натравянето на децата. Първоначалните симптоми сочат хранително натравяне, но това ще бъде потвърдено едва след като станат ясни резултатите от взетите проби, което се очаква в понеделник.

Дотогава здравните инспектори са категорични, че не може да се каже със сигурност какъв е източникът на натравянето.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ami u4itelite podriskahali se ne pi6e ni6to za tqh te kakvo sa qli?
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом и към децата нямат милост, тия са за затваряне завинаги. Що за недоразумение трябва да си за да храниш деца с развалена храна!?!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз лично не харесвам този хотел,както и персонала им.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато се готви за групи, готвачите са щастливи - стари продукти, малограмажни порции...И това ще стане някога световен зимен център и конкуренция на алпийските курорти! Ако спрат и студентите да го посещават на осми, направо са загинали.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е първия случай в този хотел с натровени деца!
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе има начин,но незнайно защо не го гласуват.Просто който иска да води деца някъде да взима и по един доктор от АХ.Доктора се командирова заедно с децата и хем взима заплата,хем контролира.Ако стане беля обаче,доктора не уволнение ,а направо в затвора по бързата процедура и без условна присъда!6 месеца му стигат ефективно.Да видим тогава няма ли да има контрол!?Ако не се командирова се взима един от района,който отговаря за там и пак,стане ли беля в затвора-6 месеца!Отделно яки глоби за готвача
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ясно, казват му зелено, защото позеленяваш от гозбите или щото после болницата е боядисана в зелено
19
1
 
4
 
! Отговори
petkov преди 11 години
ZATVARQNE ZA VINAGI NA TAKIVA RESTORANTI I GLOBA OT 100 000 LEVA.SAMO TAKA HOTELSKITE RESTORANTI SHTE SPRAT DA SI PROBUTVAT RAZVALENATA POMIQ NA KOSMICHESKI CENI.
18
1
 
14
 
! Отговори
mi преди 11 години
*** - ЧИСТЯТ СИ ЗАСТОЯЛАТА СТОКА ПРЕДИ СЕЗОНА! ЗА ТАКИВА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ГЛОБИ - ТРЯБВА ЗАТВОР ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА! ИЗЛИЗАТ РЕЗУЛТАТИТЕ И УПРАВИТЕЛИ И ГЛ. ГОТВАЧ В ПАНДЕЛАТА - ТОВА Е! ТОГАВА ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ СМЕЯТ ДА ТРОВЯТ ДЕЦАТА.
17
4
 
12
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Опааа! Преди нямаше "контрол" от Агенция по храните /нямаше я самата агенция с огромния бюджет и рекет над хората/, нямаше го мирко и децата ни не се тровеха по лагерите или поне беше изключение - веднъж на 2-3 години. Сега при "строгия" контрол от митниците, над производителите и търговците и хоп - на разбираме за отровните храни от контрольорите а от , отровените деца!?! Браво! Тук сигурно трябва да похвалим бойко, мирко и целия герб... Някой има ли още да вярва, че АХ не е средство за РЕКЕТ?!
16
1
 
3
 
! Отговори
of преди 11 години
AMI TAKA E KATO RESTORANTITE PO HOTELITE SI PROBUTVAT RAZVALENI BOKLUCI.ZATVARQNE ZA VINAGI NA TAKIVA RESTORANTI.TOVA MOJE I DA GI ODUCHI OT TOZI NAVIK.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Бг ,няма ---КОРУПЦИЯ и ДАЛАВЕРИ...!
14
0
 
8
 
! Отговори
следва ,само в Бг преди 11 години
Без изненади ,.....отново виновни няма да има ,след поредното плащане под масата ,...............на контролните държ.КОРУМПИРАНИ ИНСТИТУЦИИ!Остава да ме изненадат ,за пръв път от 23г.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kakvo chudno ima?Predi godini imashe publikaciq za edna gospoga,koqto snabdqvala detska gradina s brakuvani pileta,a sega e v parlamenta i gotvi zaskoni za obrazovanieto.
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нема да се плашите това не е единственият случай у тикволандия на натровени деца нема и да е последния. Пазарна икономика братче. От сичко требе да се изкарат пари. И у тоалетната да влезеш и там ти искат пари. Те така е при капитализъма другари. Оти я като бех на влас немаше таквиа работи? Оти немаше бажанаци и братчеди около менека. Сите знаеа че ако стъпат на криво отиваа по дяволите. А при капитализъма сите си праат какво им е на х.я кеф. А от сички тия дека си праат кеф страдат овцете дека са ги качиле на клоно. Най лошото е че 23 години от как ме нема у власта сичко се обърна надоле с главата. Има един дека се праи на мене ама не му стига пипето за таа работа. Он си мисли че ше мое като менека. Обаче едно немое да му се отрече. Повече от мене лъже. Затова му казвам евала. Излъга един милион и шестотин иляди овце да гласуват за него. Те товае майстор но спорто. Догодина па да гласувате за него. А и не само за него ами и за теа които се праат на социалисти националисти и на целата останала ***.НОГО ВИ ПОЗДРАВИ ОТ СВЕТИ ПЕТЪР И ОТ ТАТО ВИ ЖИВКОВ.
11
0
 
5
 
! Отговори
Go преди 11 години
До 3:Аз съм ти го написал, разрови се малко и ще видиш кой кой е и по каква линия е, дали е бил сътрудник някъде и т.н.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по 10000 лева компенсация на всяко дете!
9
1
 
23
 
! Отговори
незнайко преди 11 години
Какво става в тази държава бе хора?Вече се посяга и върху здравето на децата ни за да изкиярат някой лев.Срамота е !!!Къде са сега ДВСК и разни други институций детоса много загрижени за нашето здраве? Чак и цигарите забраниха.А сега да ва видим.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А по "свободната" и "независима" БНТ хъкъта-мъката премълчаха даже името на хотела в обедната си емисия!Страхът за топлото им местенце така е вързал езиците им на моряшки възел,та не се трае вече!Смешници,все едно няма интернет да разберем в чий хотел е станало натравянето.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди време даваха как хора от старчески дом ядат мухлясъл кашкавал. Това е почти същото пак далавера от която някой се е облажил да му преседне дано!!