Ще се успокоя, когато очистят мафиотите начело на BG!

Моят син нямаше вина за нищо, твърди майката на Чакъра
7 ное 2012 20:14,
338
Ще се успокоя, когато очистят мафиотите начело на BG!
Мара Чакърова Снимка: Impact Press Group

Присъдата на Европейския съд по правата на човека в Страсбург, който осъди България за нарушаване на правото на живот на Тодор Димов-Чакъра, не успокоява близките му. Това заяви днес майката на убития през 2003 година харманлиец Мара Чакърова.

"Моят син нямаше вина за нищо. Да дойдеш ти с гранатомети и да събереш цялата полиция, и Бойко Борисов да дойде. Те са дошли не да го залавят, а да го убият", казва възрастната жена. 

На въпрос защо синът е посрещнал полицаите с автомат, тя отговори, че се е отбранявал. "Цяла България идва срещу него, той какво да прави?", попита 78-годишната харманлийка.

Тя бе категорична, че присъдата не я успокоява. "Ще се успокоя, когато очистят мафиотите начело на държавата.", заяви Мара Чакърова.

Dnes.bg припомня, че при акцията през 2003 година Чакъра е трябвало да бъде задържан, за да изтърпи 6-месечна присъда. Той е бил осъден за това, че е предоставял жилището си за сексуслуги.

Още по темата
Операцията по залавянето му е част от обща кампания за издирване на осъдени, които са на свобода. Макар че е известно, че Чакъра е сам в къщата, в операцията по задържането му участва рекордно количество полиция – 39 униформени от Регионална служба "Полиция" в Харманли, шестима от РДВР- Хасково, 16 души от РПУ -Свиленград, 30 души от Специалния отряд за борба с тероризма(СОБТ), 19 служители на гранична полиция, трима психолози от Института по психология на МВР и накрая – лично тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов.

Именно по заповед на Борисов харманлиецът е бил обстрелван с гранатомет в собствената си къща в Харманли, а после следствието приема, че той всъщност сам се е взривил с ръчна граната.

По-рано днес по повод решението на съда премиерът Борисов заяви, че не се чувства отговорен. Това, което си спомням е, че той стреля по полицаи. Първо той се самоуби, това много добре го знаете. Второ, цял ден държа полицаи за заложници и стреля по тях с “Калашник“. Като шеф аз никога не съм позволявал да се стреля по полицаи, заяви Борисов днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАЗИ ТЪЖНА ЖЕНА,БЕЗ ЗЪБИ,ВИЖТЕ КЪЩАТА НЕ МОЖЕ ДА Е МАЙКА НА ОЛИГАРХ.МУТРАТА,БАНДИТА Е ВИНОВЕН И ТРЯБВА ДА ПЛАТИ.НЕ БЪЛГАРИЯ.ЧАКЪРА ЯВНО Е ЗНАЕЛ ДОСТА НЕЩА ЗА ПИШМАН "ГЕНЕРАЛА".
180
5
 
22
 
! Отговори
Расъждаващ преди 11 години
От представените "факти",просто нищо ясно не става! "Той започнал да стреля и т.н"? Кой го казва това? Ами ББ! Верно ли е това? Според него - ДА? И това е единствената истина.Което автоматически те кара да не вярваш на нея.Ами дали присъдата му е правилна или е набеден? Имал заложници? Къде ги е държал?Кой е почнал първи да стреля? Все въпроси на които ББ гордо отговаря-той е престъпник и стреля срещу полицаи! Да, ама Страсбург на "сълзи не вярва"!Сега какво остава?Ами ние плащаме заради ББ!
179
1
 
10
 
! Отговори
az преди 11 години
az vzeh da si mislj 4e boiko e *** za tjh vsi4ko moje za balgarina ne za ciganina moje pomo6ti za6toto ne rabotqt za balgarite ne za6toto te rabotqt i vzemat po 400 lv zaplati tova sa mnogo pari.za celiq si mandat toi ni6to ne napravi za bg osven deto prerqza 1000 lenti ve4e trqbva da mu vikame boiko reza4kata.
178
3
 
10
 
! Отговори
az преди 11 години
toi toz ne e ubil samo nego toi mnogo hora izbi,i prodaljava da izbiva.a sega kato premier 6te sasipe o6te mnogo hora.priema takiva zakoni koito v nito edna darjava gi njma.za da polzva6 zdravni uslugi trjbva da ima6 3 gd. nazad plateno tova v nito edna darjava go njma.4e ne si platil na deteto 3 meseca izdrajka te regestrirat v policijta kato prestapnik sa6to v nito edna darjava go njma.glasuvaite pak za nego mili hora za tozi .
177
17
 
24
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Позабравили сте ситуацията... Имаха сигнал че е там и е въоръжен и агресивен. Когато пристигнали онзи открил огън с калашник. Няколко часа обсада и престрелки. Ако се е бил предал е щял да оживее. Но не е и полицаите са го изпращяли с гранатомета. Той е бил ранен и когато полицията се опитва да влезе взривява ръчна граната, която го (до?)убива. Да стреля по ченгетата - не ги харесвам, но си е заслужил съдбата. Какъвто и да си не отиваш на работа за да те стрелят. Няма такава заплата(поне в бг).
176
15
 
10
 
! Отговори
! преди 11 години
МАФИОТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА НА ПОЗИТАНО 20
175
17
 
5
 
! Отговори
bibio преди 11 години
Tupa izkufqla Baba
174
3
 
7
 
! Отговори
ДО 275 преди 11 години
О4акваме да му омесят и пита! Ти си недоразвит селянин.....хайде бегай да нараниш прасеата 4е явно не можеш да спиш от воят им!
173
3
 
7
 
! Отговори
jjj преди 11 години
по това време май че повечето будни са сводници, пласьори и компаньонки.
172
1
 
38
 
! Отговори
Питанка преди 11 години
А, с братя Галеви какво стана?!?! Тях не само 4е не ги отстрелваха с гранатомети, ами даже си ги изпроводиха по живо по здраво да си живуркат накъде по топлите държави и по плажовете....уж 4е ги били 'изпуснали' ;) Така е......в БГ има закони но само на хартия, но най-ве4е има ДВОЕН СТАНДАРД: законите важат само за нас....демек за балъците, а другите.....другите като галеви и тем подобни те са тарикатите....те са 'умните' в БГ.....ние обикновените сме тъпите, задръстените дето духат ве4но супата
171
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина много съмнителна ситуация.Няма логика, за човек осъден на 6 месеца, намиращ се сам в къщата да бъдат изпратени 100 полицаи и 30 БОПаджииЯвно ББ го е било страх от тоя човек и от тайните, които той занае
170
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
успокояваме когато ей такива се учистят, като бойко. това са мафията. това каза майката на починалия. 80-год. старица разбра а има все още слепи хора
169
4
 
25
 
! Отговори
dp преди 11 години
Е явно въпросният Чакър е знаел, видял или заснел нещо за не когото трябваи са го очистили.Дали е знаел нещо за Бойко или са пратили Бойко да свърши мръсната работа не сезнае, по-скоро второто.Едва ли е останал някой вече да не знае, че в БГ няма мафия, мафията Е държавата.
168
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опожарената къща се вида в Naskovo.info- Има статия под заглавие"Европейският съд осъди България заради акцията срещу Чакъра край Харманли "
167
4
 
16
 
! Отговори
До 263 преди 11 години
ти мишко :ПУТИН с мухоБОЙКО ли ще сравняваш :))))))))
166
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога полицаите си вършат работата бе, алаанкоолу? Кога? Да наредиш 100 полицаи да стрелят с гранатомети по някой, дето си давал къщата за секс? А какво правят когато *** нападат баби по селата? Пребиха оня човека-глас по грешен сигнал и даже не се извиниха. 5 години затвор за оня художник, който простреля ДОКАЗАН крадец и наркоман, а тук гранатомети за някакъв, дето даже не е и сводник? За каква работа, дето си върши милицията говорим? Как я свършиха с братя Галеви?
165
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичките сте големи капацитети и критици, но хвалите Путин, който със същите методи утрепа 300 деца в училището в Беслан и сто и нещо в театъра на Дубровка. Пак за да демонстрира, че не преговаря с терористи.
164
13
 
7
 
! Отговори
jan преди 11 години
Всички се оплакват от престъпността, а когато полицаите си вършат работата - те са виновни. Само хунта, ред и концлагери ще оправят тази разпасана държава. Когато сте гладни и без работа не означава, че несимпатично лице ви е виновно за състоянието ви. Кой беше тогава министър на вътр. работи. Кой беше мин. председател. Защо не са санкционирали ББ. Много въпроси в гнила държава.
163
3
 
31
 
! Отговори
майко мила преди 11 години
6 месеца затвор затова, че даваш стая за секс! Колко хотелиери трябва да гният там? 100 полицаи и гранатомети, за да вкарат някакъв за 1/2 година в затвора? Интересно какво ли правят с тези, дето са осъдени на 5-6 години? Авиацията унищожава рода до 40-то коляно? Ами то как да стига 'личния състав' в милицията? 100 срещу един? Защо за *** групи от 20 човека тогава не пускат армията и артилерията?
162
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами във Франция спец полицаите задържаха 6 терористи мюсюлмани с взривове (и ти преди делото), имаше обсада и чак накрая си позволиха да стрелят по единия с автомат (умря на място). Балканския *** обаче, ако това му се случи, ще пусне атомна бомба и ще унижожи целия град, понеже не може да се справи. Ти да пуснеш 100 полицаи срещу някакъв (НЕ Е СВОДНИК, а е давал къщата си за бардак), да с автомат, ама чак да стреляш с гранатомети??? Що за безсилие и нескопосаност?