Бебе и трима души обгазени при пожар във Варна

Огънят пламнал заради неизправна духалка
4 дек 2012 11:10,
20
Бебе и трима души обгазени при пожар във Варна
Снимка: архив, Булфото

Бебе на 6 месеца и неговата майка са с обгазявания след пожар, разразил се малко след 2 часа тази нощ във Варна. 

Приети са в болница "Света Марина".

При инцидента са пострадали още 17-годишно момиче и мъж на 27 години, които са били приети в Токсикологията на Военноморска болница с леки изгаряния и вдишване на пушечни газове.

След като раните им били обработени, пациентите са били освободени от здравното заведение. Опасност за живота и на четиримата няма, съобщиха още от здравните заведения. 

От пожарната обясниха, че сигналът за огнената стихия е получен в 2.18 ч. Пламъците бушували в апартамент на 12-ия етаж на ул. „Неофит Бозвели“ №6.

Те били потушени своевременно, като се оказало, че са причинени от неизправна печка тип „духалка“. Нанесени са незначителни материални щети в стаята на жилището, където е бил уредът за отопление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: варнапожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
до12 преди 11 години
Попринцип на уредите навремето им правеха изпитания.В момента дали е от 8 или 108 лв гаранцията е 0 ва.Аз ли да им правя ,че кои съм аз щом е в магазина и не пише изрични указания ,а дефектират вината е в производителя.И ако някои мисли ,че марката спасява се лъже.
15
0
 
4
 
! Отговори
Свилен преди 11 години
Никога не оставяйте духалка без надзор дори и да по - скъп модел
14
0
 
4
 
! Отговори
az преди 11 години
Купих си китайкска духалка от Брюколаж Варна за 15 лв и се самозапали-явно няма защита срещу прегряване-добре,че мъжът ми не бе заспал и се наложи да сменим само мокета -беше прогорял и черен от тъпата духалка,НЕ ОСТАВЯЙТЕ ПЕЧКАТА ДА РАБОТИ И ДА СИ ЛЕГНЕТЕ ДА СПИТЕ!!!
13
0
 
7
 
! Отговори
Лудница ! преди 11 години
Дори и на промоция не трябва да се продават негодни уреди ! Жестоки санкции и проверки на продавачите.! Аз също купих от практикер и тя се самозапали . Лудница !
12
0
 
7
 
! Отговори
ЮТУ2 преди 11 години
Духалка за 8 лева на прИмоция от Баумакса (примерно) колко искаш да е изправна, направаена от качествени материали и т.н. ?!
11
2
 
5
 
! Отговори
Нехайност е причинат преди 11 години
Абсолютна безотговорност и нехайност при боравене на електрически уреди. Безотговорност при поддържането на тези уреди, непознаване на техническите параметри. Пуснал кабел със сечение 1 квадрат на 2 киловалтова електрическа печка и естествено шнура ще пламне след време. За всяко нещо иска елементарна грамотност.
10
0
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
все едно си написал "не всеки има 70 лв за да оживее"Не че не е вярно, ама все ми се струва, че като избираш нещо, дето може да те убие, безопасността трябва да е на първо място, а след това всякакви други параметри. По същата логика защо не почнете да си купувате китайски бойлери, а? Иначе дри не става въпрос за 70 лв, първо защото за 50 взимаш нормален конвектор, а второ, защото с разликава в консумацията на ток духалката излиза по-скъпо от повечето алтернативи още след първия сезон
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каде е контрола над стоките?Китайско ама все пак да е в някакви норми ,жената има един сешуар е само дето не я уби ток от накачествената изработка ,същите *** са тея ,а и много други ел.уреди дело на чайна.Маи делата за некачествена стока не са на мода ,но ще тръгнат.
8
2
 
23
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
ами не всеки има 70лв и повече за качествена духалка или 800лв и повече за климатик- за тва купуват "лудите" такива евтини ***!
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На ток по време на комунизма с радиатори и лъчеви печки не успяваше да се стопли като хората.А дори живеех в тухлен, всичко си доиде на мястото с една камина ,палиш и след 10 минути е 50 градуса.
6
2
 
13
 
! Отговори
! преди 11 години
Евтиното почти винаги излиза скъпо!
5
1
 
3
 
! Отговори
Алов до 4 преди 11 години
Ами пали кюмбе тогава. Моята духалка излиза по-скъпо и още спи.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми така ще е.На бас,че е била някаква странна марка която се предлага за 5.99 лева.Кабелите са тънки,под всякаква критика със топяща се изолация,липсва термична-защита,липсва защита на уредът от прегряване,клемите са направени от обикновена ламарина облицована със "обувки" от подпалваща се пластмаса,терморелето ако изобщо съществува е само там фигуративно.Обикновено дори самият корпус е направен от пластмаса която се загрява прекалено много и е опасно.Затва си купувайте по-скъпи печки.Има защо.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудя се как може една такава печка да струва 10 лв. на магазина и има ли луди да я купуват !!!
2
2
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Ама и топлят. То не може ита и иначе и душата в рая.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Духалките са опасни , аз имам 2 стопени ,просто контрола върху качеството им е никакво.Особенно вечер ако се оставят да топлят без надзор се случва нещо такова.А как харчат !