Коледа във фургон за Георги и Елена от Бисер

И други хора от наводненото село няма да посрещнат празниците в къща
Обновена: 7 дек 2012 18:15 | 7 дек 2012 18:15,
56

Снимка: Булфото

Коледата под керемиден покрив ще се окаже невъзможна за семейството на Георги и Елена Козалиеви от удавеното от наводненията харманлийско село Бисер. От февруари насам съпрузите живеят във фургон, чийто покрив протече. 

Новата двуетажна къща, която е единственият им дом, е почти завършена. Хората обаче нямат пари за обзавеждане. "Никакви изгледи да се нанесем скоро, даже не съм пуснал ток - няма смисъл. Коледата ще я изкараме, където намерим, в краен случай може и във фургона да сме, ако не вали", разказа Георги.

Пенсионерът и съпругата имали кафе-аперитив, което било отнесено при наводнението. За да го възстанови, семейството е теглило 6 000 лева заем. 

Откакто започна да вали, Георги и Елена нощуват в заведението.

Друг случай е с художника Димитър Кафеджиев и майка му Надежда, на които им е дадена еднократна помощ от 2500 лева, а къщата им е била залята. Тези пари стигнали само за замазка в едната стая и за печка и легло на възрастната жена. Димитър нощувал при роднини от селото.

И други жители на Бисер няма да посрещнат Коледа, а и да зимуват в новите си къщи. Комините им още не са запушили. По 20 от сградите текат довършителни работи - парапети по терасите, отдушници и други уж дребни неща.

Новите еднофамилни жилища са обкръжени от локви и изглеждат като залети след последните превалявания. Три-четири от изграждащите се домове тепърва ще се измазват отвън. Според майсторите новите къщи ще бъдат напълно завършени до края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: бисернаводненияколеда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
уфффф преди 11 години
Божеееее,каква неблагодарност....това българите сме верно големи ***...
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2500 само за замазка печка и легло...виждат ми се мааалко пресилени нещата. Или печката е 3 в 1 или матрака на леглото е Silver Care. Другият вариант, за който се сещам е замазка с перлена декорация.
37
1
 
6
 
! Отговори
@ 50 преди 11 години
Пази тихо бе роб , свикнали сме да живеем като крепостни селяни , някой да надигне глава другите се срамуват от него , тая държава е мащеха ...*** виж по другите държави при бедствия хората си помагат не се плюят , а държавата си върши работата , защото ако не си я върши летят хора , докато мисллиш като слуга ще си зле!
36
2
 
9
 
! Отговори
. преди 11 години
Гледам къщи , а около тях кал като в 15ти век ...е*ати държавата !
35
5
 
9
 
! Отговори
zugi преди 11 години
Това което е написано по горе е много голяма наглост от страна на тези две семейства - грозно е това което казват - тече покрива на фургона - ами оправи си го , кой очакваш да ти го оправи; другите с какво са мазали тая стая СРАМОТА - ето за това никой не помага щото се злоупотребява с добрината за помощ
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименАбсолютно си прав! Поредната тема, която се преекспонира. Естествено, че хората са зле, но и те трябва да знаят къде е мярката. Не може да имаш заведение, да ти построят къща и да ревеш, че ще спиш на фургон. Ами няма да спиш на фургон, ще си спиш в заведението ако нямаш на този етап възможност да си обзаведеш къщата. На хората от Бисер им подадоха пръст, а те налапаха ръката. Това в комбинация с желанието на писаря да направи топ новина идва в повече!
33
1
 
5
 
! Отговори
До #47 преди 11 години
Ами така поне има шанс да изкара някакви пари иначе като тегли кредит за покъщнината трябва и да го връща.И аз бих постъпил като него все пак е някакъв източник на доходи
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съжалявам хората но нещо не разбирамМоже да тегли 6000 за заведение а за покъщнина не
31
0
 
6
 
! Отговори
да преди 11 години
До TooN много си прав
30
2
 
12
 
! Отговори
TooN преди 11 години
Само аз ли виждам 2 палата на снимка 8? Добре де, парите не бяха ли за възстановяване на къщите им? Не за палатите им? Все пак нека има равнопоставяне при възстановяването на къщите. Или давай по ганьовски пак: за едни палати, за други - хурка!
29
5
 
5
 
! Отговори
Застраховка е решени преди 11 години
ето !!! Ще каже някой .....Да , така е.....само хората да имат пари за застраховка на имуществото , нека я направят задължителна. Но хората нямат! ....... Просто народ сме и мутра си избрахме да ни управлява !!!
28
5
 
4
 
! Отговори
макето преди 11 години
А някои гербаджий преди месеци разправяа дека на сите ке се построят къщи тогай виках чекайте да видим с тия милиоми построия 3-4 къщи види ми се малко скъпичко наздраве
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИЯ СА ИЗДУХАЛИ ПАРИТЕ....ЕДНА ТОРБА ТЕРАКОЛ СТРУВА 5-6 ЛВ. КОЛКО ЩЕ ЗАМИНАТ ЗА ЕДНА СТАЯ?.....НЕ СТАВАЙТЕ СМЕШНИ.....ЕДНО ЛЕГЛО МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ ЗА 50 ЛВ.ВТОРА УПОТРЕБА И НОВО ЗА 100 ЛВ.....МАТРАКА И ТОЙ ОКОЛО 100 ЛВ-150 ЛВ. СКОРО СИ КУПИХ....И ПОСТОЯННО ПРАВЯ РЕМОНТИ....ПЕЧКИ ИМА И ОТ ПО 10 -15 ЛВ....КОНВЕКТОРИТЕ СА ПО 29-30 ЛВ.ВСЕ НЕНАСИТНИ БЕ....КОЛКОТО ПО НА ЧОВЕК МУ СЕ ДАВА ПО ЛАКОМ СТАВА...
26
2
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
жена ти със СОФИЯНЕЦ ли избяга бе ***
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре ,че са живи и здрави. Ще изкарат тежка зима ,но ще имат нова къща и лека полека ще си я обзаведат. Дано си възстановят и кафенето ,да има по някой лев и какво повече му трябва на човек?! Колко хора в Перник също ще карат зимата във фургони? А колко са клошари по улиците? И някои не ги чака нова къща за мебелиране , а липса на всякаква надежда...
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Софиянци са тотално оскотели, не, че някога са били други, но наглия егоистичен шопски манталитет си личи по-омразата им към всички които не са от шопландия
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На кой му пука за тия андрешковци, нито са служители на администрацията, нито са полезни като чиновниците, че някой да им помага. Вместо да се дават пари за такива, по-добре да се даде още едно увеличение на чиновническата заплата. Все пак администрацията трябва да управлява тъпата *** по улиците и се нуждае от пари и хубава коледна почивка със ски някъде по курортите, а това без пари не става. Не давайте пари от данъците за тия андрешковци.
22
10
 
9
 
! Отговори
аз преди 11 години
Да са си застраховали имотите. Никой не им е длъжен, камо ли държавата, демек цялото общество, за това че са безотговорни. Който им сачувства, да им прати някой лев в дарителна сметка.
21
3
 
19
 
! Отговори
Бахура преди 11 години
Като чета колко сте оскотели... направо не знам да ви оплаквам ли или не. Самото ви отношение към нещастието на хората ви поставя на едно ниво с тия, поради чието безхаберие, некадърност и алчност тая трагедия се случи...Няма да се хабя повече...
20
3
 
13
 
! Отговори
bobo преди 11 години
Все пак тяхното наводнение е предизвикано от скъсването на стената на язовир Иваново системно бомнбадиран от провеждащите се учения от български и натовски войници. Язовир на който никой не иска сега да признае собствеността за разлика докато беше пълен с вода и риба (абе Никул ден е).За това прави са си хората - нямат покрив над главата, бизнеса им е затрит, нямат обзавеждане и всичко това по вина на разноцветните политици и техните некадърни протежета назначени да ни предпазват от бедствия.