Шефът на КАТ-Варна си заминава заради едни 100 лева

За такава сума той си заредил личната кола със служебната карта
Обновена: 15 яну 2013 18:14 | 15 яну 2013 16:40,
58
Шефът на КАТ-Варна си заминава заради едни 100 лева
Служебното Порше на Валери Борисов Снимка: Impact Press Group

Шефът на КАТ-Варна Валери Борисов се разделил с поста си заради 100 лева. За такава сума той заредил с бензин личната си кола със служебната си карта за гориво, стана ясно от думите на шефа на областната дирекция на полицията в морския град комисар Тодор Иванов.

Той обясни още, че проверката срещу Борисов е започнала по сигнал на гражданин, подаден през пролетта на 2012 г.

Човекът обяснил, че шефът на КАТ-Варна злоупотребява със служебната си карта за бензин. По случая е образувано досъдебно производство. Няколко месеца по-късно, през октомври, е било образувано и дисциплинарно производство с комисия, назначена със заповед на министър Цветан Цветанов.

Още по темата
В края на миналата година проверката срещу Борисов приключила, като становището на комисията било той да бъде уволнен дисциплинарно. Вътрешният министър е подписал заповедта му на 8 януари, а вчера документът е получил и подписал и Борисов.

Шефът на варненската полиция уточни още, че има доказателства, че Борисов два пъти е заредил колата си с картата за служебно гориво, като общата сума била под 100 лева.

По неофициална информация Валери Борисов също така е ходил със служебното си "Порше" до вилата си. Комисар Иванов не потвърди тази информация, но каза , че тепърва ще се решава дали "Порше"-то  да остане да се използва в КАТ, защото не е рентабилен автомобил.

На въпрос кой ще оглави КАТ в морския град комисар Иванов каза, че има няколко предложения. “Най-вероятно до една седмица ще стане ясно дали тези хора отговарят на критериите и са съгласни да поемат поста. Ако не, ще бъде обявен конкурс”, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еее, та човешко е да бръкнеш в кацата с меда. Кой ли не окраде тая държава. 100лв. пишете му ги бонус към пенсията.Ако наистина искате да няма корупция в МВР. Със закон отнемайте правото на пенсия на корумпираните ченгета. Уволнение, да работят до 65 г. После с 200лв. пенсия.Да му мислят.
50
1
 
3
 
! Отговори
Станислав Рачев преди 11 години
Шефа на кат Варна, може и да не си е заминал само за това. Пълна пародия са регистрациите на колите, никаква информация за това какво изискват по документи и гишета. Направено е с цел да се навъртат лешояди и срещу заплащане от 50 лв. те да задвижват процедурите. Дано при смяна на управлението това да се промени.
49
1
 
2
 
! Отговори
правосъдие преди 11 години
afera.bg/mishena/34981.html само това е истината приятели.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей такива са 89% от всички полицаи, с униформата и картата напред.
47
1
 
3
 
! Отговори
смешници преди 11 години
той човека ял че ял,натрупал е състояние за няколко поколения,струва ми се че причината обаче е друга,някой иска да го смени за да сложи свой човек,Герб губят властта и им трябват пионки на важни доходоносни места,да видим до края на мандата колко божа кравички ще си сложат да сучат за тях след падането им от власт...
46
1
 
2
 
! Отговори
777777777 преди 11 години
koy ne krade v tazi darjava ,razgraden dvor e i na nokoy ne mu puka vsi4ki gledat seira.mnogo mi e interesno do koga shte e taka
45
1
 
3
 
! Отговори
Гагаузин преди 11 години
Леле еее... Като си помисля министъра му калко е вътре, то би трябвало да го отпишем за винаги.Намерили му цаката на човечеца, нещо е нрушил генералната линия на Партията.
44
2
 
2
 
! Отговори
ХИЧ ,НЕ Е ЛЕСНО... преди 11 години
...КОГАТО СА ТЕ УЧИЛИ ,БЛИЗО 50г. НА /експроприация от Държавата/....И ИЗВЕДНАЖ...ДА НЕ МОЖЕШ ДА СИ ТОПНЕШ ПРЪСТА ....У /държавнио/...ПЕТМЕЗ!ТАКА СИ Е :...тежко е да си червена ***---и да нема кой да ти забърка!
43
2
 
2
 
! Отговори
Лош пацай преди 11 години
Кражбата си е кражба, независимо дали става въпрос за 10 или 100 лева!А тоя *** сигурно доста други гафове е натрупал, защото само за това нямаше изобщо да го пипнат. Хак им е на самозабравилите се ***! Трябва сега да отиде в затвора, като кокошкарите, дето ги съдят за дребни кражби.
42
1
 
2
 
! Отговори
RESTO преди 11 години
SIGURNO NE E IMAL 100 lv NA DREBNO DA PO4ERPI. EH GORKIA. ZA KAKVO SA GO HVANALI, ZA NEPOSTAVIANE NA KOLANI ILI ZA FAROVE??
41
1
 
4
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Хааа.... колко са смешни гробарите !!Всъщност срещу шефът на КАТ във Варна се водят сериозни дела и уволнението му за 100 лв. е само претекст Гроб да си измият ръцете
40
1
 
2
 
! Отговори
До-37 преди 11 години
Защо с такава лоша присъда бе ,ако няма такива какво ще правим ние с теб .А ето сега си седим и има с да се занимаваме .Не с рога ,с копитото приятелю.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не знам как се уволнява полицейски шеф за 70лв. възможно е да има и друго.
38
1
 
4
 
! Отговори
Кандидат шеф преди 11 години
Изберете мен за шеф: ОБЕЩАВАМ ЧЕ НЯМА ДА СИ ЗАРЕЖДАМ КОЛАТА ЗА100 лв.а САМО ЗА 50лв.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За някого това явно са някакви си 100 лв. За колко ли хора у нас това са ЦЕЛИ 100 лв.
36
1
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Чета коментарите тук и се смея на глас. Какво ще бъде наказанието за всички *** на име борисов, които злоупотребяват със служебното си положение? Какво се промени в манталитета на днешните управляващи? Станаха още по-безсрамни! Народе, народе - "глухо и страшно дрънчат окови" - е казал великият Ботев!
35
1
 
2
 
! Отговори
Афера преди 11 години
Срещу Валери Борисов е образувано следствено дело и дисциплинарно производство за злоупотреба по служба. Касае се за зареждане на гориво на личния му автомобил със служебната карта на МВР. Валери Борисов е бил заснет със служебното Порше на КАТ в почивни дни да се разхожда до къщата си в село Климентово.Колко мило, а?Тинтири минтири.А да сте чули за полицейска акция, разбиваща корупционната схема в КАТ Варна? Не сте чули. От три години след като сме сигнализирали, чакаме да чуем и ние.Материалът на afera.bg излезе на 8 април 2010 година и бе насочен на вниманието на вътр
34
1
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
То да е само той,вижте служебните автомобили на ЛУКОЙЛ как се използват за лични нужди!!!
33
1
 
3
 
! Отговори
varg преди 11 години
Бесилка за такива.
32
1
 
4
 
! Отговори
mhm преди 11 години
....а преди 100-те???