Кукли с лика на Дянков на родителския протест

Майки напомниха, че освен в икономическа, сме и в демографска криза
Обновена: 9 фев 2013 20:25 | 9 фев 2013 15:20, Веселина Йорданова
218
Кукли с лика на Дянков на родителския протест
Деца на протеста в София. Снимка: БТА

Родители протестираха за по-високо майчинство и детски надбавки. Освен в София, на улицата излязоха още в Бургас, Пловдив, Благоевград, Добрич.

В столицата шествие премина по жълтите павета от Народното събрание до Министерския съвет. Протестът бе организиран от Инициативен комитет за повече грижа за децата в България.

Евгения Тодорова, член на инициативния комитет, заяви, че следващата стъпка на протестиращите майки е изслушване в Европейския парламент, вероятно в началото на март. По думите й има възможност при одобряването на отпуснатите средства по европейските програми, приоритетните сектори на правителството да бъдат преструктурирани.

Протестиращите напомниха, че страната ни се намира освен в икономическа криза, и в демографска криза и последните три години у нас са се родили по-малко деца с 20 000.

Още по темата

Според майките отпуснатите от правителството 30 млн. лева за строителството на нови детски градини не са достатъчно за справяне с проблема, защото в тях ще бъдат настанени не повече от 1500 деца.

Протестиращи носеха в ръце кукли, облечени с тениски с надпис „За мен бюджет няма, да му мисли мама”, като на някои от лицата на детските играчки бяха поставени образите на министъра на финансите Симеон Дянков и на зам.-председателя на парламентарната социална комисия Светлана Атанасова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен държавата не е длъжна с нищо според теб само да пребира данъци и такси
4
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От Пресцентъра на хунтата Буда съобщиха че децата на почти всички висши хунтаджии са вън от България и затова не ги интересува кой и за какво протестира.
3
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държавата не е длъжна да гледа ничии деца. Децата са лична отговорност, и то от най-висока степен. Който не може да издържа деца, да не прави- НАЙ-ВЕЧЕ ***. Решение- да се спрат абсолютно всички детски надбавки, помощи, еднократни плащания- така няма да може да има и обвинения в дискриминация. Достатъчно е, че образованието е безплатно. Останалото- сами. Иначе трябва да се хрантутят и индианците-- няма как
2
21
 
20
 
! Отговори
TPE3BEH преди 11 години
Организирано от БСП....
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На национален протест пред народното събрание само 3 деца.Една *** да беше излязла само повече деца щеше да има на снимката.