Нови избори през декември прогнозира Масларова

"Служебното правителство ще е най-трудно сформираното досега"
Обновена: 4 мар 2013 19:53 | 4 мар 2013 19:53,
269
Нови избори през декември прогнозира Масларова
Емилия Масларова Снимка: БТА

Червената депутатка Емилия Масларова се съмнява, че оставката на правителството е сценарий, който ще опорочи следващите избори и през декември в страната ни ще има нови избори.

Служебното правителство ще е най-трудно сформираното досега, заяви в Хасково тя.

"В момента никой няма авторитет - нито правителството, нито парламентът, нито президентът.  Много трудно ще работи това служебно правителство. То ще бъде под непрекъснат натиск от страна на различните клонове на гражданското общество", коментира тя.

Всички искания на гражданското общество сме ги поставяли като въпрос през изминалите 4 години. Сега те не могат да бъдат решени с магическа пръчка, трябваше всичко да става стъпка по стъпка, коментира Емилия Масларова.

В момента имаме увеличение на държавния дълг с 4 млрд.лева, а фискалният резерв е намалял с 8 млрд. лева., т.е за по-малко от 4 години са изхарчени 8 млрд.лева без насреща да има конкретен икономически резултат. По данни на БСП фискалният резерв е намалял до 3,2 млрд.лв., което означава, че е посегнато на Сребърния фонд и фонд „Козлодуй“, посочи тя.

"Това са данни, които се дават от работещи в системите. Официална информация нямаме", обясни червената депутатка.

Изходът според Масларова е икономиката да се задвижи, а това може да стане, когато се увеличат доходите на хората, което създава възможност за разширяване на покупателната способност.

Депутатът от "Коалиция за България" обяви, че подкрепя мажоритарните избори и отзоваването на депутати, ако не си вършат работата.

Според нея най-добрият вариант бил така наречената преференциална листа, при която хората сами избират кой от кандидатите в списъка на партията да подкрепят с вота си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
48
 
! Отговори
Луцифер преди 11 години
Ама защо тази тлъста крадла не е в затвора? Съмнявам се дали има друга държава в света, в която тази нарисувана, червена, корупция щеше да е на свобода!
4
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО! Българския народ ЗАСЛУЖАВА министри като г-жа масларова, г-н румен петков, г-н никола филчев и моят личен любимец г-н сергей станишев. Последните месеци си пролича, че по ***, *** и наивен народ от нашия в целия свят няма, така че силно се надявам тази група разбойници пак да дойдат на власт и тотално да съсипят България. Защото си пролича че електората иска България да бъде съсипана, а не евро-интегрирана. Аз вече съм си стегнал куфарите и съм далеч-далеч от родината...
3
1
 
25
 
! Отговори
DA TI......... преди 11 години
Taia gnusla ot koia dupka izpylzia?Skrii si maznata komunisticheska zurla,otrepko.
2
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже, Боже, щом и тази изпълзя да ръси акъл, пази Боже
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти имаш авторитет обаче!Нали?...