"Оставка на Киро", зовял Пламен, преди да се самозапали

Прокуратурата с брифинг заради брожения, че друг е драснал клечката
Обновена: 4 мар 2013 18:32 | 4 мар 2013 18:32,
124
"Оставка на Киро", зовял Пламен, преди да се самозапали
Плакатът, който Пламен носил, преди да се самозапали. Снимка: Булфото

36-годишният Пламен Горанов се е запалил сам, обяви говорителят на Варненската районна прокуратура Десислава Йотова на извънреден брифинг. Това показват и охранителните камери, които са записали какво точно се е случило пред сградата на общината на 20 февруари около 7.30 ч.

Свиканата пресконференция беше по повод появили се твърдения в социалната мрежа, че мъж е запалил Горанов, който почина снощи от полиорганна недостатъчност във Военноморската болница.

По думите на Йотова Пламен е държал в ръцете си плакат с надпис: „Оставка на Киро и целия Общински съвет до 17 ч. на 20 февруари”. Той бил прибран от полицай, които охранява общината, а по обед предаден на следствените органи.

Горанов е носил раница, в която имало две туби със запалителна течност. Едната с вместимост 11 литра, другата -  5, която излял върху себе си. 

Още по темата
Общинският полицай видял какво прави младият мъж и се опитал да го спре, но не успял. Затова тръгнал да търси помощ от свой колега. Докато обаче двамата се върнат, Пламен горял като факла.

„Все още не е установен адресът, където починалият е живеел на квартира във Варна. В личната му карта е записан адрес в Добрич”, обясниха още от Районната прокуратура във Варна.

„Няма обаче основания да се смята, че някой го е подбудил към подобна постъпка”, подчерта още говорителят на институцията.

Припомняме, че варненският кмет обяви миналата седмица, че ако следствието докаже, че той носи вина за самозапалването, веднага ще подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо в медиите се пропуска допълнението "и целия общински съвет"?
84
3
 
4
 
! Отговори
do 73 преди 11 години
Popravka: NORD , severnite bani ( deto ni trovi s malki zeni no s golemi hlebarki )me e mutresa , a e metresa !!!Vig GOGLE- forumiteBoikot na bankite, fondovete , na zastrahovkite , firmite i na resorantite na grupirovkata !!
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 73 Tochno rusata mutresa ot NORD plashta naem na *** i se zaigrava s tjah, ..i za da go izbie ni hrani s golemi porzii otrova za makli zeni...procheti otzivite vav forumite v Google..
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Палатки пред парламента от утре,Палатков лагер ще се издига пред парламента от утре. Това обяви Янаки Ганчев, един от организаторите на протестите на Орлов мост. Недоволните се заканват да стоят пред Народното събрание, докато бъде променен Изборния кодекс, за да има гражданско участие на изборите, както и граждански квоти в институциите след вота. Групата Орлов мост обяви и постоянно присъствие пред президентството.На 9 март пък в зала "Арена Армеец" ще има национална протестна конференция ще издигне едно единствено искане да се върне държавата на гражданите.
81
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А какво ще правим с ***? Май точно те управляват България през последните 20 години. Нали те назначаваха и Киро, кмета на Варна, който първо бе официално подкрепен от БСП, после от ДПС, а накрая и от ГЕРБ... Не е ли съмнително защо точно като *** прояви интерес към бизнеса на ЧЕЗ се заговори и за отнемането на лиценза? Защо никой не спомена за лиценза на ЕВН например?Поклон, Пламене: youtube/watch?v=xhFqPIiihb0
80
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 67Да никой не го крие! Въпроса е, че такива като тебе само това знаете! Протести в цялата страна, че и извън нея, ама на ние сме си частен случай! Явно така са ви наредили или толкова са ви умствените възможности
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НЕТова е целта. Проблема в цялата страна са ниските доходи не друго и повсеместния песимизъм.
78
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КрасимирПсихически не си добре ти.Тебе ли хванаха да защитаваш Киро и ***?
77
20
 
12
 
! Отговори
Красимир преди 11 години
Момчето не е било психически добре, нормален човек не би го направил това.Заради някакъв смотан кмет не си заслужава да си сложиш край на живота!
76
1
 
4
 
! Отговори
Не трий!!! преди 11 години
До 67Кога най-сетне ще вземеш да ми отговориш. Ти ли писа плаката? Ники ли беше, къв беше
75
2
 
26
 
! Отговори
НЕ преди 11 години
Хора, не ви е проблема Киро. Кировци колкото щете.. Проблема ни народа да е единен. Да не се дели на сини, червени, жилти, мюсюлмани, християни... Да разбере, че или сме заедно или сме никои и само си пилеем енергията. Докато по форумите е пълно с хора обиждащи и противопоставящи се, няма да се получи. Бог да прости Пламен.
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябвало е да прегърне Кирчо и тогава да драсне клечката.
73
1
 
25
 
! Отговори
В ПАМЕТ НА ПЛАМЕН преди 11 години
Вярващ съм. Тази вечер ще се помоля душата на Пламен да намери покой и Бог да се смили над него. Вярвам, че Бог винаги се смилява, ние сме тези, които грешим. Тъжно ми е за Пламен, познавах го, макар и доста отдавна да беше това време. Но той беше от тези хора, които ако веднъж опознаеш, познаваш ги за цял живот. Не искам да коментирам постъпката му, просто ми е тъжно. Вярвам, че е имало и друг изход, но всеки си решава. Аз лично ще се помоля и за това да няма други самозапалващи се.
72
0
 
8
 
! Отговори
Весо преди 11 години
Що ми се струва, че утре на тоа Киро ще му се случи случка...
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пламен Горанов говори против ***.youtube/watch?v=xhFqPIiihb0Много медии се престрашиха да го пуснат това видео.Ха се престрашете и вие,и не трийте!
70
0
 
0
 
! Отговори
е преди 11 години
69
1
 
6
 
! Отговори
е преди 11 години
Някой вчера с бензин се запали. Лумнал факел на скъпа цена. Без да може това да прежали, че виновните нямат вина Алчни змейове крадоха, мляха, в изнурената бедна страна. И накрая фалшиво запяха, че виновните нямат вина Ден годината може да храни. Далаверите куп, планина. А се кръстят, ей Богу, тирани, че виновните нямат вина Като ангели чисти и святи. Неспособни на капка злина. И си вярват, безумно богати, че виновните нямат злина Оня просяк е сигур кръвникът или куцата стара жена С белезници на съд да ги викат, щом виновните нямат вина
68
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 72Точно тая пък няма нищо общо! Явно се точиш ти да отвориш капанче там?!
67
0
 
8
 
! Отговори
varnenzi преди 11 години
Boikot na rusata ***.adjiika ot NORD na severnite bani, deto vi hrani s riba i olio ot minaloto ljato !!Boikot na vsichki firmi i restoranti na grupirovkata !!l
66
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който има сметка в ЦКБ да я закрива. Същото и за застраховка в Армеец. Ето как ще противодействаме на ***.