След огнения ад още без дом и без работа!

Ани, която спаси детето си при пожар, и мъжът й се нуждаят от помощ
15 мар 2013 18:38,
82
След огнения ад още без дом и без работа!
Отляво надясно - Дионис и Ани Грозданови Снимка: БТА

Четири месеца след като 19-годишната Ани спаси в пожар близо двегодишната си дъщеричка Далия и получи 30 процента изгаряния, семейството живее по приятели и роднини, тъй като огънят оставил дома им без покрив и втори етаж.

Сега младото семейство Ани и Дионис Грозданови от видинското село Тополевец търсят съдействие от видинския областен управител Цветан Асенов с молба да им осигури жилище и работа.

След огнения ад още без дом и без работа!
Ани и Далия преди пожара Снимка: БТА
Пожарът избухнал през нощта на 22 ноември 2012 година във видинското село Тополовец. 19-годишната Ани Грозданова и дъщеря й Далия, тогава на 1 година и 4 месеца, тъкмо заспивали, а съпругът й Дионис не бил у дома.

Жената усетила пращене, което идвало от коридора. Отваряйки вратата, пламъците избухнали внезапно. Вероятната причина за възникналия огън е изгоряло табло. Ани обвила дъщеричката си в одеяло и минала през огъня в коридора, за да се спасят.

В паниката тя не успяла да отвори вратата на терасата, затова счупила стъклото и започнала да вика за помощ. Свекърва й, която живеела на долния етаж, се притекла на помощ. Ани успяла да подаде детето на бабата. Майката обаче получила 30% изгаряния и е транспортирана  с опасност за живота до „Пирогов“. Следват многобройни пластични и животоспасяващи операции.

Днес Ани е по-добре, но пластичните операции ще продължат. За тях обаче са необходими много средства, които са непосилни за семейството, което живее на социални помощи и детски надбавки.

Затова семейството се радва на всяка помощ, дошла от сърце. Обявена е и набирателна сметка със зов за помощ: BG 90 UBBS 800 210 90767130. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: бебепожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
76
 
! Отговори
Милата ... преди 11 години
Гледам я на кадъра /на снимката/. Просто гледа в земята, държи съпруга си за ръката, с ръкавици е заради изгорената кожа ... *** някаква тук разпитват `ама къде е бил мъжа и, ама защо не е имало трамплин под балкона и ...` абе вие какви хора сте ??? Лузъри мизерни !!! Ако не искате да помогнете, поне не замърсявайте бе *** !!!
20
0
 
67
 
! Отговори
Родолф Хес преди 11 години
България храни неизвестно количество маймуночовеци, а за това нещастно семейство пари няма? Няма пари, за едно семейство българи изпаднали в беда? Българите сме навсякъде по света благодарение на дебелогъзите ***, и не всички сме забравили, че сме българи.
19
3
 
15
 
! Отговори
Хм преди 11 години
До valenzeto - Може да е бил на работа човека, какво се пениш...
18
0
 
34
 
! Отговори
Х преди 11 години
ДАЙТЕ НОМЕР ЗА ПОМОЩ ЧРЕЗ SMS!!!
17
4
 
15
 
! Отговори
Споко до valenzeto преди 11 години
Пиши на кирилица. По възможност - грамотно.
16
1
 
55
 
! Отговори
Свиреп преди 11 години
Днес.бг - заковете статията на челно място ! Убеден съм, че 99% от българите са свестни, съпричастни, помагащи хора ! Вече обявих това, което ще направя в понеделник още като отвори офиса на банката до жилището ми. Абсолютно БЕЗПЛАТНО ще направя няколко варианта на аудио-клип по ваш текст, който да стриймвате, разбира се, ако одобрите.webadmin***abv.bg
15
0
 
25
 
! Отговори
Шматко преди 11 години
А коя е банката сметката ИБАН БИК Аз и семейството ми сме решили да помогнем с колкото можем .
14
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еми тва е. да не бяхте изпускали социализъмът.
13
1
 
96
 
! Отговори
Свиреп преди 11 години
100 лева от мен !!! Не е много. Ще намаля цигарите ще се лиша от ненужни неща, но идеята ми е, че ако още 1 000 българи само го направим, ще помогнем на БЪЛГАРИ изпаднали в беда. *** - те и без това теглят многократно повече от нас, без никой да ти пита !!!
12
0
 
62
 
! Отговори
hahaa преди 11 години
и аз ще им пратя.жалко,че нямам възможност да дам повече от 20-тина лева,но поне ще го направя с удоволствие.дай боже повечко хора да помогнат на тези изстрадали млади българи.
11
43
 
7
 
! Отговори
Несъгласен преди 11 години
Сигурно ще ме оплюете,ама като живеят на социални помощи и детски надбавки,къде е бил бащата през нощта? А що се отнася до "подвига" едва ли има майка която да си остави детето да изгори а тя да се спаси.Просото се е случило на тези хора.Дано всичко приключи благоприятно.
10
0
 
73
 
! Отговори
123 преди 11 години
браво истинска маика и българка, със сигурност ще помогна
9
28
 
4
 
! Отговори
баче кико преди 11 години
абе бегай бе сбъркани власи
8
5
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои хора имат 6 апартамента без да са си мръднали пръста, а тази жена през огън е минала за да спаси детето си и е на улицата.
7
2
 
71
 
! Отговори
васето преди 11 години
Всеки ден ги виждам....карат Mercedes-и и Porschet-a, а за такива изпаднали в беда хора никой не мисли...ние не ги интересуваме, не сме а дневен ред!!!!
6
1
 
126
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една..........................МАЙЧИЦА!За миг не е помислила за себе си!
5
3
 
106
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има 240 дебелогъзи КРАДЦИ,веднага да си развържат кесиите и дом да им построят и пластичните операции да платят!Иначе ще има .......до стената!
4
2
 
28
 
! Отговори
Nikolov преди 11 години
I az bih pomognal, publikuwaite tel nomer
3
2
 
103
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДАЙТЕ НОМЕР ЗА ----ЕСЕМЕСИ -----,ПО-БЪРЗО ЩЕ СТАНЕ ....!БАНКОВАТА СМЕТКА ,МИ Е ПО-НЕУДОБНА !
2
0
 
136
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горе главата ,ще има помощ ,българинът го е доказвал винаги..... ,на 100% !Браво на една истинска майка-българка !