Озеленяват Стара Загора с дръвчета, цветя и цъфтящи храсти

Ще бъдат засадени общо 300 фиданки с американски ясен, чинари и брезички
21 мар 2013 13:23, Красимир Ангелов
11
Озеленяват Стара Загора с дръвчета, цветя и цъфтящи храсти
Снимка: Община Стара Загора

Мащабна пролетна кампания за цялостна подмяна на озеленяването по улици, градини и паркове стартира Община Стара Загора.

Ще бъдат засадени общо 300 фиданки с американски ясен, чинари, брезички, над 300 цъфтящи и вечнозелени храсти, както и 500 стръка многогодишни цветя.

Чинари с формирана корона се засаждат по главният булевард ”Цар Симеон Велики”, в участъка от ул.”Парчевич” до ул.”К. Ганчев”. С американски ясен ще бъдат разхубавени в централната част на града ул. ”Х.Д. Асенов” и бул.”Ц.С.Велики”.

Общо 250 брезички ще бъдат засадени в парк „5 октомври”, парк „Тракия”, в северната част на бул. „М.М. Кусев“, кварталите „Железник” и „Зора”, както и по улиците „Цар Калоян”, „Княз Борис І”, „Д. Наумов”, „Антон Марчин”, „Стефан Стамболов”, „Парчевич”, „Боруйград” и край социални домове.

Новата пролетна премяна на града включва реконструкция на храстовата растителност на разделителната ивица по бул.”Цар Симеон Велики” в участъка между ул.”Х.Д.Асенов” и ул.”Княз Ал.Батенберг”, както и засаждане на цъфтящи храсти и вечнозелена растителност в зелената ивица по бул.”Св.Патриарх Евтимий”, в участъка между ул. „Ген.Столетов” и ул.”Августа Траяна”, съобщават още от Община Стара Загора.

Цъфтящи и вечнозелени храсти и дървета ще разкрасят градина „Чайка” и средната ивица на бул. „М.М. Кусев”-север.

Заедно с това продължава и пролетното залесяване на Аязмото. След засаждането на 300 малки кедърчета над Зоопарка, на 15 март още 300 фиданки атласки кедър бяха засадени в района около Летния театър. По време на есенното залесяване ще бъдат добавени още 400 броя фиданки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
от усмихната преди 11 години
отново съм възхитена от кмета ,ощинското управление ,зимната укразса на града беше невероятна която надмина дори големи европеески градове със значително много средства браво ,дерзаите мили хора и се гордеете че сте българи Стара Загора ще стане един от наи красивите и приятни градове за живеене
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
xaxa az she gi ozlenq s edin golqm dunavski k.r.xaxa
9
0
 
4
 
! Отговори
EVN преди 11 години
до 7А ти какво искаш?Още 50 години ли да стъпваш по тия шестоъгълни плочки от времето на Живков?Хората гледат да направят нещо ново и хубаво ти плюеш пак и бълваш храчки!***!Поне хората правят нещо не крият и не крадът!Браво че се правят нови неща и се озеленява града.Нека и другите градове последват примера.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че те всяка година го правят! Техните градинки са може би най-поддържаните. И най-много ми харесва, че нещата се правят с мисъл, така че хем да е красиво, хем да е добре за всички. Определено трябва да се взима пример от тях!
7
2
 
10
 
! Отговори
димчо преди 11 години
Виждаме и сме доволни от озеленяването,само не ни е ясно защо нарязаха 4-5 годишни здрави железни лампи по центъра и ги подменят с чугунени такива , които са в пъти по-грозни и евтини.Също така изкъртиха почти здравите тротоарни базалтови плочки по главната и ударно ги подменят с бетонни блокчета!Вероятно усвояват предизборно средства........
6
0
 
8
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
Едно време всичко е било сиво за да се подтиска народа. Браво.
5
0
 
14
 
! Отговори
браво преди 11 години
Супер, ще стане много хубаво, дори такива дребни промени променят облика на града, става по - красиво и приятно. Сивотата и грозотата подтискат и депресират.
4
0
 
12
 
! Отговори
Варненче преди 11 години
Браво!!!Хайде Варненци, Киро падна, няма кой да изкоренява, да последваме примера.
3
0
 
12
 
! Отговори
Burgazliq преди 11 години
Nadqwam se da nqma otricatelni komentari. Chestito i bravo na zaralii.Naistina wseki grad ima nujda ot takowa ozelenqwane.PS:sry za shliokawicata - izwyn stranata sym
2
1
 
20
 
! Отговори
Myth преди 11 години
Браво!!!. Нека и други последват техния пример.P.S. Любопитен съм да видя колко негативни коментара все пак ще се появят и под тази статия.
1
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не фиданки, ами и орхидеи да засадят, пак ще си остане градът на рогачите !