Безработен гладува пред общината във Варна

Искам Общинският съвет да си ходи, казва 40-годишният Младен
25 мар 2013 20:15,
173
Безработен гладува пред общината във Варна
Гладуващият Младен Живков Снимка: Булфото

Вече трети ден 40-годишен мъж гладува пред сградата на Община Варна. Той е родом от Берковица и се казва Младен Живков.

От 3 години живее в морския град, а от 21 март обитава една от палатките пред общинската администрация. Живков е безработен, с бебе на 4 месеца.

Миналия четвъртък по време на 40-ия протест във Варна той обяви, че ако до 22 март целият Общински съвет не подаде оставка, ще обяви безсрочна гладна стачка. Тъй като искането му не беше изпълнено, той изпълни обещанието си.

“Искам Общинският съвет да си ходи заради лошото управление на града”, уточни той. По негови думи на следващия ден след като обявил, че гладува, получил телефонно обаждане от скрит номер, в което му предложили петцифрена сума, за да прекрати това, което е започнал.

Живков обаче отказал с мотива, че иска един ден детето му да не се срамува от постъпката на баща си, а да ходи с гордо вдигната глава. Откакто гладува в палатката пред Общината, мъжът твърди,че пие много течности и все още се чувства добре.

Признава, че нощите са студени и ги прекарва с още две момчета, с които дели палатката и които са с него, тъй като подкрепят исканията му. Въпреки че не е родом от Варна, а живее в града едва от 3 години, Живков казва, че обича града и мечтае той да се възроди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
8
 
12
 
! Отговори
Аватар преди 11 години
Този гладуващия *** от 3 год. живее във Варна. Селяните дойдоха да оправят града. Как точно от тригодишен живот във Варна е наясно с управлението и от какво е недоволен. Да си гладува и стачкува във Берковица. Оправи там града, сега Варна ще оправя.
105
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от 125Не ме разбирайте погрешно с това, което съм написал. Но това да гладуваш, което може да доведе до разболяване ... дори и смърт е развносилно на самоубийство. Какъв е смисъла? Какво ще промени?Нали ви е ясно, че един човек не може да оправи цялата страна или един град. Докато една шепа хора се жертват ние стоим тук, зад мониторите и даваме акъл... е няма как да стане.. цъкате плюсове и минуси и си мислите, че нещо ще промените...
104
3
 
5
 
! Отговори
СВЯТ преди 11 години
СТАЧКАТА ЗАДАЕ ИСТИНСКА .....ТРЯБВА ДАСЕ ..САМОЗАПАЛИ,,,
103
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не разбрах - някой му е обещал, че ако с този си протест свали Общинския съвет, ще го нахрани и ще му даде работа?? Или той си мисли, че като ги махне по-лесно ще си намери работа и ще се нахрани?!В смисъл, какво точно очаква, че ще се промени в живота му ако Общинския съвет се махне?!Може и да звучи грубо, но щом за 40 години не е съумял да се оправи, как очаква това да стане с едно сваляне на няколко човека от съвета?!
102
1
 
3
 
! Отговори
Do 115 преди 11 години
Ако даваш кренвирш и бира - ПРИЕМАМ ;)
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отивам веднага да гладувам пред Съдебната Палата. Искам моментално да забранят БСП !
100
10
 
5
 
! Отговори
Алов преди 11 години
На тоя мързел нчма ли кой да му запали палатката?Като не работи е логично да не яде ,но полицията да не спи и да им хвърлят по един здрав бой за дето вечер мърсува със студентите.
99
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом е само един значи в БГ всички са богати и работат на пълни обороти !
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се храни иначе няма кой да му помогне!
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Predlagali li mu 10000 leva, no ne gi iskal!Iavno tova e naj noviat i lesen na4in da se stane za edna sedmica milioner!
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
....и руски език е предимство!!! Препоръки и мотивационно писмо.
95
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък търся инженер, до 30 години, с 5 години стаж, шофьопска книжка A B C D E ,английски,немски,френски -писмено и говоримо, познания в програмирането, да бъде на разположение 24 часа, заплата-389 лева преди данъчно-осигурителни отдръжки
94
2
 
13
 
! Отговори
стоян преди 11 години
Търся човек за гледане на овце - пашаи доене. За сега са 40 бр., но за лятотостават 150 бр. Аз също помагам, но мие ограничено времето. За това търсянякой, на който да разчитам. Лятотоживотните излизат на паша в Балкана.Там условията за живеене са добри(спи се в бели чаршафи), но няма ток.Осветлението е на генератор.Предлагам квартира, храна, цигари изаплащане по споразумение.Обявата важи за: ВсичкиПозиция: ПастириТип заетост: Пълен работен ден stoqnpopa***abv.bg
93
1
 
7
 
! Отговори
guilermo преди 11 години
Предлагам работа за пастир на крави.Работата е целогодишно.Доброзаплащане и условия за живеене.
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъкмо ще посвали някое килце!! По-добре гладен на палатка в града от колкото на село с мотика в ръка!! Другия вариант е , че не е гладен и му се плаща!!
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз съм безработен ама ме е срам,палатка нямам и ме е страх от тъмното.
90
1
 
5
 
! Отговори
munco преди 11 години
Така е лафа , вече са КЗС-та и ЗС-та , по старому - на къра .
89
3
 
4
 
! Отговори
DO 108 преди 11 години
Ti pyk kyde vidq TKZS-ta? Te otdavna sa v istoriqta.
88
7
 
6
 
! Отговори
munco преди 11 години
Тоя гладуващ плондер да отиде да бачка на полето , в ТКЗС-то там има много работа , но май не му отива на дебелия *** !!!
87
13
 
6
 
! Отговори
сиси преди 11 години
Безработните да си отидат на село