Натровената от закуска на улицата се събуди от комата

Жената ще остане няколко дни под наблюдение
28 мар 2013 17:47,
84
Натровената от закуска на улицата се събуди от комата
Снимка: Булфото, архив

Натровената в Гоце Делчев жена излезе от кома снощи, вече е на спонтанно дишане и е контактна, каза директорът на гоцеделчевската болницата д-р Мария Радойкова.

Тя обясни, че пострадалата 63-годишна жена ще остане в болницата още няколко дни за наблюдение, за да установят дали отровата е въздействала и върху други органи. „Не мога да кажа точно за колко време отровният препарат ще бъде напълно изчистен от организма й, тъй като това е доста индивидуално, но от три до седем дни би трябвало да е премахнат”, уточни д-р Радойкова, цитирана от "Фокус".

Тя посочи, че количеството, което жената е поела, би могло да приключи фатално, ако не е потърсила веднага лекарска помощ. „В болницата сме имали доста случаи на натравяне с „Каунтер”, при които някои от пациентите са загивали. Отровата е много силен селскостопански препарат, който е широко използван от земеделците в региона”, добави директорът.

Още по темата
Около 01.00 часа миналата нощ в Спешна помощ-Гоце Делчев беше заведена от съпруга й 63-годишната Л.Д., с признаци за отравяне със селскостопанска отрова „Каунтер”.

От взетите обяснения на нейния съпруг станало ясно, че жена му разхождала кучето си по ул. „Тодор Ангелов” в града, където то открило и изяло част от тестена закуска и по-късно започнало да колабира.

Семейството завело кучето на ветеринарен лекар, който им съобщил, че кучето е отровено и умира. Тогава жената съобщила, че тя също е опитала от намерената на улицата храна и че не се чувства добре.

Веднага е отведена в спешното в Гоце Делчев, където изпаднала в кома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Журналистите се занимават само с ***... Къде е малката Лора?
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да умреш от простотия му се казва от това. Разхождала кучето си...., значи не е толкова бедна, щом гледа куче. С какъв акъл ще яде закуска от намерена на улицата.В българия от ден на ден простотията на залива, на където и да погледнеш.
62
0
 
1
 
! Отговори
ники преди 11 години
говоря за Холандия
61
1
 
2
 
! Отговори
ники преди 11 години
живея в чужбина ,навън не можеш да видиш едно куче без стопанин, има приюти..който намери кучени го закара в приюта юоличава 25 евро,ако кучето ти избяга или прочие собствениците си търсят в приютите и си го откупуват отново.И друго нещо - по пътя няма как да видиш *** .,закуски и тем подобни ,улиците се чистят и мият редовно камо ли някой да се занимава да трови изхвърлена храна ... извода за България е: "къде отиваш ти ..може би...?!!!
60
1
 
1
 
! Отговори
koleto преди 11 години
Таза луда ли е да опитва храна от улицата ?!?!?!
59
3
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Такива, които слагат отрови, за да тровят някакви животни, най-често кучета, трябва да бъдат съдени за предумишлен опит за убийство на повече от един човек. Защо трябва да чакаме да изпотровят хора, при това най-верчотното е да отровят деца, за да се вземат мерки против тези изверги?
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милион пъти им се каза на кучемразците - не слагайте отрови, защото може човек да се отрови, най-вече някое дете, но не - омразата е по-силна и резултата е налице - отровен е човек. Радвайте се кучемразци, успяхте!
57
0
 
3
 
! Отговори
Икарус преди 11 години
Според мен трябва да се забранят закуските. Ми така де, щом канабисът е забранен, щото вредата му е причинила смъртта на 0 човека, то закуските са очевидно по-опасни. А и може да са "входен" наркотик към обяда. Твърда забрана и затвор за всеки производител и консуматор, който дава лош пример на децата. :)
56
3
 
1
 
! Отговори
Факт преди 11 години
Радост и мъка за кучемразците - радост, защото отровата им е дала резултат - човек е натровен, но и мъка - не са успели да натровят дете, а и жената има шанс да се оправи.
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе каква човещина, тия *** ще ни изядат, бре! Сутрин докато се добера до работа 3-4 пъти ми скачат миличките, а още не съм тръгнал с колелото на работа. Като са ви толкоз милички вземете си ги вкъщи, регистрирайте ги,обезпаразитете ги, ваксинирайте ги, плащайте им данъците и ги водете с намордник. Лек ден на всички!
54
2
 
8
 
! Отговори
Идиот преди 11 години
При 300 000 кучета, да се осигури издръжка по 300 лева на куче на месец,и да се отделят над един милиард лева за обгрижване на миличките кученца! Да се промени закона, и да се криминализира деянието " Нехаресване на кученца"! Затвор за всички, които са против миличките улични кученца!
53
1
 
6
 
! Отговори
Идиот преди 11 години
До 61-Аз предлагам да се намалят всички пенсии, и с тези пари за да се подобрят условията на живот на миличките кученца!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Prirodniq zakon nikomu ne proshtava.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
отново в приют, и да им се търсят осиновители.Българите да се научат, че домашен любимец не е нужно да е породист и че красотата на природата понякога е по-голяма от тази на много по-проблемните от здравословна гледна точка кръстоски.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм собственик на куче, а на котка, но смятам, че не можем да ходим да тровим уличните животни. Има много *** начин този проблем да се реши.Да приберат тези животни, да ги изгледат и до няколко години проблем вече няма да има. Не става с псевдо кастриране, те пак са си агресивни.Всички домашни животни да са маркирани. Който си изтърве кучето - да му го връщат, а при рецидиви - отива в приют и санкции за собственика.Изоставени малки - отново в п
49
6
 
9
 
! Отговори
ЕкоНЕравновесие преди 11 години
Нали от 10 години кастрират кучетата? Защо вместо да намаляват, те се увеличават? След като институциите не си вършат работата, хората почват да я вършат! Може да не е хуманно, но в България друг начин явно няма! А кучкари с "породисти" кучета да не пишат, те са най-виновни за създалото се положение! Пускат си мастиите да *** кварталните *** и после защо имало улични кучета! Така ще бъде, или ще ги разхождате с каишка и намордник, или и те ще хапват отрова!
48
5
 
2
 
! Отговори
реалистка преди 11 години
сложих минус на 58 ,защото съм съгласна с номер 36
47
3
 
12
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Колко улични кучета си осиновил?! Колко пари от заплатата си отдели, за да може поне едно улично куче да отиде в приют?! Хайде стига глупости, по-голямата част от уличните кучета не са "миролюбиви ангелчета", а озлобени и гладни зверове, които хапят малки и големи, нерядко се стига и до смъртни случаи, както с професора в столицата! В 21 век това не може да съществува в европейска държава! Кучелюбци с питбули, лабрадори или хъски - НЯМА! Вземи си улично куче, щом толкова обичаш животните!
46
1
 
5
 
! Отговори
Каунтър Атак преди 11 години
До До 36А ти си невротичен социопат. За съжаление само Хитлер е знаел какво точно да прави с такива като теб.
45
3
 
7
 
! Отговори
мария преди 11 години
много кучета убиха и хора и деца така че незнам дали е най добрия приятел на човека,човека трябва да има акъл и да бъде сам на себе си приятел