Учителка в детска градина в Разлог почина от менингит

Няма опасност за здравето на децата
4
Учителка в детска градина в Разлог почина от менингит
Снимка: Impact Press Group - архив

Няма опасност за здравето на децата от детска градина "Незабравка" в Разлог след случая с менингококовата инфекция, довела до смъртта на една от техните учителки, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

54-годишната жена е развила най-тежката, мълниеносно протичаща, форма на менингит - Синдром на Уотърхау-Фредериксен. След приемането й в Отделението по реанимация в МБАЛ-Благоевград, където изпада в тежко състояние, тя е била спешно транспортирана във ВМА, където е починала въпреки усилията на лекарите.

Към момента всичките близо 50 деца, посещавали детската градина в Разлог, са здрави и нямат клинични прояви на менингококовата инфекция. На всички тях е взет материал за микробиологични изследвания.

Проби са взети също от персонала и от родителите на децата. Децата, които са били в пряк контакт с починалата детска учителка, са издирени и профилактирани от епидемиолозите с гамаглобулин. Органите на здравния контрол извършват дезинфекция в детското заведение и то ще остане затворено през следващите дни.

Резултатите от направените микробиологични изследвания на децата се очаква да станат ясни най-късно утре. Според епидемиолозите съществува минимален риск инфекцията да бъде предадена по контактен път и тежкото протичане при 54-годишната жена вероятно е в резултат на отслабване на имунната защита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
0
 
! Отговори
вирус преди 11 години
дайте да видим този менингитен вирус.Кой твърди, че менингита е заразен?
3
0
 
14
 
! Отговори
pancho преди 11 години
jalko za jenata, predpolagam e bila prekrasen chovek .syboleznovaniq na blizkite.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИЛАТА , ИДВАТ ХУБАВИ ПРАЗНИЦИ , ПОЧИВАЙ В МИР
1
0
 
32
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 11 години
ЗАВИСИ КАКЪВ Е МЕНИНГИТА- ПРИЧИНАТА ЗА НЕГО. НЕКА НЕ СЕ СТРЯСКАТ РОДИТЕЛИТЕ. ЖАЛКО ЗА УЧИТЕЛКАТА. СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ.