Вдигат блокадата на българо-турската граница

Протестиращите получиха дългоочаквания писмен документ от турска страна
Обновена: 17 май 2013 21:52 | 17 май 2013 21:46,
90
Вдигат блокадата на българо-турската граница
Снимка: Булфото

Българските превозвачи вдигат блокадата на граничните пунктове на страната ни с Турция, съобщи пред Dnes.bg зам. - председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Петко Ангелов.

Протестиращите получиха дългоочаквания писмен документ, подписан от валията на Одрин и българският министър на транспорта Кристиан Кръстев. Според документа през следващите 15 дни рестрикциите спрямо българските превозвачи ще отпаднат.

През това време министрите на траспорта на България и Турция трябва да се срещнат, за да договорят нови условия на работа.

Министърът на транспорта Кристиян Кръстев пристигна тази вечер при българските превозвачи на ГКПП "Капитан Андреево". Заедно с представители на протестиращите той отпътува на среща в турската страна, на която да бъде потвърдено, че властите в южната ни съседка отменят рестриктивните мерки спрямо българския бизнес.

Още по темата

Близо дни нашите превозвачи държаха блокирани граничните ни пунктове с Турция - ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово". През това време стотици тирове образуваха километрични опашки на двата гранични пункта.

Десети други шофьори пренощуваха по паркингите за товарни автомобили край Петолъчката и в Хасковско. Очаква се през следващите няколко дни опашките да бъдат изчистени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров с палав *** се е намесил явно
6
42
 
12
 
! Отговори
О неразумни и преди 11 години
Абе вие какво искате? Турците отново да ни завладеят ли? За кво ги дразните и дърпате дявола за опашката по тоя начин,не мога да разбера? За 500 години нищо ли не научихме? Сега като скъсахте връзките ни с Русия кой стои зад гърба ни? И кой може да ви защити? Никой!Хукнали да блокират границата и да дразнят турците! Все едно,че сами се пъхате на вълка в устата. Ами ако онези тръгнат с танковете през границата? Ко прайм тогава? Поне "Под игото" на Иван Вазов да бяхте прочели!Ей тъй за вразумяване
5
0
 
14
 
! Отговори
гошо кривунделски преди 11 години
Иаводът е...ясен;уважавай се,за да те...уважават.Комшиите го казват така;интереса клати...феса.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nixnata mama
3
1
 
4
 
! Отговори
Патиланец преди 11 години
Ша им пеят Дъпешите на комишиите в Стамбулето. И ше настане мир и любоФ на Балканите! Now I'm not looking for absolutionForgiveness for the things I doBut before you come to any conclusionsTry walking in my shoes...
2
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Станишев! Урааа! БСП форевър. Ашколсун, машаала! Ако не беше Станигей още щяха да са блокирали границата! А и Мая Манолова се е изострила също. Браво и на нея. Пуснали са по 1 компромат шо Ердоганя и готово
1
5
 
36
 
! Отговори
Салахадин преди 11 години
25 години не е потърсена политическа отговорност на пряко отговорните за съсипването на най-големия превозвач в Европа "СОМАТ".Нито за неговото разграбване.Турците натискат да е за тяхните превозвачи.Нищо не е забравено господа крадци!!Всеки ще отговаря за действията си!!Ако трябва и децата ви ще страдат, ако трябва и целия род!!Ще си получите заслуженото!!