ЧЕЗ нямала вина по случая с починалото от ток дете

Имало е нарушена изолация на проводника, обяви шефката на ДКЕВР
Обновена: 4 юни 2013 13:55 | 4 юни 2013 13:55, Красимир Ангелов
42
ЧЕЗ нямала вина по случая с починалото от ток дете
Снимка: Архив Булфото

ЧЕЗ няма вина за случая с починалото от токов удар дете в училищен двор, обяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Евгения Харитонова,

Това е едно много страшно съчетание на ситуации и на неща, посочи тя и уточни, че не може да се произнесе по случая, защото е започнало разследване.

"Уведомявайте гражданите да не палят пожари в близост до електропроводи, защото те са горили някакви клони, в резултат на което са изгорили и нарушили изолацията. Някакво дете се правило на юнак и предишния ден скъсало единия проводник.

В същото време, от тези старите селски радиоточки, от които видяхме всички висящи проводници, те са скъсани. При нарушената изолация на проводника просто дава късо", обясни Харитонова, цитирана от "Фокус".

Още по темата

Dnes.bg припомня, че на 20 май ток уби четвъртокласник, който си играел в двора на селско училище. Злополуката стана в село Копривлен, община Хаджидимово.

Пристигналите на място полицейски служители установили, че в двора на училището в близост до спортната площадка има дървен стълб, през който преминават четири проводника за ел. захранване на училището, като единият от тях е прекъснат по средата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: ЧЕЗЕвгения Харитонова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Тази грозна стрина всеки ден ражда по някой отвратителен цинизъм.Ако това беше нейното внуче щеше да мисли точно обратното...
35
0
 
2
 
! Отговори
ujas преди 10 години
Tva ako bese na zapad za podobno izkazvane tazi stqha da q nakarat da si podade ostavkata. "Nqkakvo dete se pravilo na geroy" . Kak moje, aman ot prosti pra4ki v tazi darjava aman. Ujas, i te ste ni upravlqvat.
34
0
 
2
 
! Отговори
bojinkata преди 10 години
Харитонова в качеството на каква застава на амбразурата на ЧЕЗистите? Продажна твар!
33
1
 
4
 
! Отговори
коко преди 10 години
Тези от ЧЕЗ да не правят хората на ***!Състоянието на електроснабдителната врежа е тяхно задължение,а не на някоя земеделска кооперация.Освен това многократно са осведомявани за проблема.В случая е проявена престъпна небрежност.Но това е традиция в нашата страна-умрелият винаги е виновен...Горкото дете!!!А ако това се беше случило на детето на някой от търтеите от ЧЕЗ такова отношение ли щеше да имат?Съд за ЧЕЗ!!!
32
3
 
2
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До бай Петко Нека омразата към ЧЕЗ не ни лишава от разум в момента. Изолация на кабел не пада току така - ако е истина че някои е горил *** под кабела и са прогорели изолациите - не виждам вина на ЧЕЗ. Впрочем и аз като дете съм се катерил по стълобве, в двора на училището имахме 2 ЖР-та по които минаваха кабели и беше въпрос на престиж да се покатериш до горе. Е естествено като ни хване даскал или директорката имаше и шамари...
31
1
 
6
 
! Отговори
БГ преди 10 години
В тази наша ш:бана страна , никои и никога няма вина. Още малко ще изкарат ,че детенцето е виновно че си играло където трябва.
30
1
 
1
 
! Отговори
bebe преди 10 години
izwinete me,no kakyw e smisyla da pishete za smurtta na detenceto i da slagate snimka ot sluchai s pochinala jena na bylewarda w Plovdiv????????
29
2
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Ако проводника е бил добре изпънат и да не се опира до оградата и без изолация да е нищо нямала да стане, а не да виси като м..о. Кой го е монтирал, кой го е изпъвал???
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
pusnete tok na haritonova
27
2
 
9
 
! Отговори
Алов преди 10 години
права е Харитонова. Защо детето не е носило фазомер ? После ЧЕЗ му виновни.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е кой е виновен тогава ВиК?
25
1
 
6
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Въпросът е дали ЧЕС са били информирани за авария и по закон за колко време трябва да реагират, открият и обезопасят мястото? Ако са били информирани, а не са направили нищо тогава носят вина. Все на някого би трябвало да му е спрял тока, обадил ли се е ?
24
1
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 10 години
Айдее и тая започна да раздава правосъдие - нали това кой е виновен или невинен казва само съда . И като проводника е бил прекъснат защо не е бил сменен с НЕПРЕКЪСНАТ.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 26едно момченце е починало и ние пак си обясняваме кой колко е глупав... Срамота!Електропровода се намира в двора на селско училищя - те не са ли високи по над 10 метра? Как така изолацията е нарушена? Изолацията на жица, по която тече 20 000 волта ток ли?
22
1
 
9
 
! Отговори
Харитонова преди 10 години
Кабелът е виновен !!!! (проводникът) !!! ))
21
0
 
3
 
! Отговори
strephen преди 10 години
До Анонимен 23 РАЗБИРАШ ОТ ЕНЕРГЕТИКА КОЛКОТО ОТ ЕЗИКА НА ОСТРОВНИТЕ ПЛЕМЕНА В КАРИБИТЕ!!! МЛЪКВАЙ И НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ, ЧЕ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ - ***!!!
20
7
 
1
 
! Отговори
strephen преди 10 години
дори човек да не вдЯВА ОТ ТОВА ЩО Е ЕЛЕКТИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ И КАК СЕ ПРЕНАСЯ, ТРЯБВА ДА Е НАЯСНО С ЮРИДИЧЕСКАТА ЧАСТ НА НЕЩАТА! АКО У ВАС ИМА ПОВРЕДА В ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯТА И СТЕ ЗАБРАВИЛИ ДА ИЗОЛИРАТЕ ФАЗАТА, А НЯКОЙ ОТ СЕМЕЙСТВОТО ВИ НЕ ДАЙ БОЖЕ ГО РАЗТЕРСЕ ТОКА - ДА НЕ БИ ЕРП-ТО ДА Е ВИНОВНО? ДА НЕ БИ НЯКОЙ ОТ ТЯХ ДА Е ПРАВИЛ РЕМОНТ У ВАС? В ДЪРЖАВНИТЕ УЧРЕЖДЕНИЯ ИМА ПОДДРЪЖА ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ, А ОБЩИНСКИТЕ - ИНСПЕКТОРИ! ТЯХНА РАБОТА Е ДА ПОДДЪРЖАТ В ИЗПРАВНОСТ ЕЛ. СИСТЕМИТЕ!!!!
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такса пренос, такса поддръжка... За какво са тези таски?
18
8
 
4
 
! Отговори
хей преди 10 години
Пичове - тоя път ЧЕЗ (за разлика от друг път) не са виновни - няма начин да се разбере от централата, че нещо не е наред с проводника. За това отговорност носи училищният персонал. Тая с късото - Евгения Харитонова, с това само показва, че всъщност си няма идея какво аджеба е късо. Някаква магия там, некъв ток... До 16 с предпазителя - 50mA са смъртоностни - компютъра ти консумира 1-2ампера - 20пъти повече. Печката - 200пъти, дори смартфона ти дърпа повече. Мислиш ли че това може да се засече?
17
1
 
19
 
! Отговори
попа преди 10 години
Абе, нали ДКЕВР щеше да отнема лиценза на ЧЕЗ? Какво стана 3 месеца по-късно? Или викаш, се потули...