Теч на амоняк от захарна фабрика в Пловдив

Жена е в болница, около фабриката се усеща задушлив мирис
Обновена: 7 авг 2013 14:32 | 7 авг 2013 14:32,
4
Теч на амоняк от захарна фабрика в Пловдив
Течът на амоняк вече е овладян. Снимка: архив, Булфото

Амоняк изтече от захарна фабрика в Пловдив, евакуирани са работниците от предприятието.

От РИОСВ в момента изчисляват каква част от фабриката и района около нея е обгазен, тъй като се усеща силен и задушлив мирис. Районът е отцепен и не се налага допълнителна евакуация, няма опасност за населението, увериха от еконспекцията.

От Спешна помощ съобщиха за Dnes.bg, че до момента в спешното отделение на Университетската МБАЛ "Св. Георги" е настанена една обгазена служителка на фабриката. 50-годишната жена е с остър токсичен трахеобронхит. Няма повече яснота за състоянието й.

Преди минути от изхода на фабриката излезе още една линейка с включени звукови и светлинни сигнали, няма яснота дали превозва друг пострадал работник.

Инцидентът е станал след хидравличен удар, като от Инспекцията по околна среда съобщиха, че течът вече е овладян.

На територията на завода остават една линейка и една пожарна кола, от ръководството на предприятието отказват всякакъв коментар по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Загрижен съм преди 10 години
Причина за аварията е пълното безхаберие и тоталното неглижиране на човешкия живот от собственика и ръководството. Виновни са и контролните органи, защото инсталацията е в такова състояние, че във всяка нормална държава да са я затворили сто пъти. Късмет е, че изтичането не е голямо, защото ако пробива е голям и изтекат няколко тона амоняк ( колкото обикновено има ), половината Пловдив трябва да се изнесе незабавно. Винаги ме е било страх да си помисля какво може да стане докато работех там...
3
1
 
5
 
! Отговори
banev преди 10 години
Vetko (Vulcho) Arabadjiev...
2
1
 
1
 
! Отговори
простнарод преди 10 години
,,Захарна фабрика,, е собственост на...
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей това се казва БЕЗОПАСНОСТ НА ТРУДА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, отиваш на работа и не знаеш дали ще излезеш от завода или от мината жив, и то за 500 лв на месец. Ама иначе си имаме половин милион държавна администрация, която "надзирава" и "контролира", нали???