Ситуацията е овладяна, успокоява областен управител за Езерово

10 души са хоспитализирани след инцидента
Обновена: 14 авг 2013 22:19 | 14 авг 2013 19:58,
19
Ситуацията е овладяна, успокоява областен управител за Езерово
Снимка: Булфото

Ситуацията категорично е овладяна. Проблемът е на приключване, заяви областният управител на Варна Иван Великов пред bTV по повод ситуацията край село Езерово.

По негови думи няма обгазяване и опасност за населението, а село Езерово няма да бъде евакуирано. Според Великов всички показатели са в норми.

Към този час 10 души са хоспитализирани в болница във Варна заради взрива на гара Езерово, съобщиха от пресцентъра на МВР. Петима от тях са пожарникари, двама работници на фирмата, мъж и две жени, които работели на съседен обект.

Продължават усилията на пожарникарите за овладяване на пожара в района на гара Езерово, съобщиха от пресцентъра на МВР. Допълнителни сили и средства са се включили в гасенето на пожара, възникнал на гара Езерово.

На място са огнеборци от Шумен и Девня, както и специализирана техника от летище Варна. Продължават опитите на пожарните и спасителни екипи да погасят възпламенилата се цистерна с дизелово гориво, както и разгърналия се на около 50 декара площ огън в близост до гарата.

Както Dnes.bg вече писа, влакова композиция с цистерни пропан-бутан се запали, след което се взриви край варненското село Езерово, община Белослав. Инцидентът стана около 16 часа по време на преливане на горивото от жп цистерна в автоцистерна, а взривът гръмна към 18.30 часа.

Възпламенила се  е и втората цистерна от композицията, натоварена с газ пропан-бутан.

Един от пострадалите - работник, е в критично състояние. Той е с около 90% изгаряния и се намира в реанимация. Останалите пострадали са с доста по-леки изгаряния.

*Информацията е актуализирана към 22.10 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 10 години
Трудовата медицина в България е на нулево ниво. Първо защото толкова наредби да сложили, че стават неизпълними. Второ инспекцията по труда се заяжда за формалности, колкото да вземе глоби. Трето никои в тази държава не си направи труда да раздели малките от големите фирми.
16
0
 
1
 
! Отговори
Hemy преди 10 години
До . 013:И ТОЗИ ОБЛАСТЕН Е НАЗНАЧЕН ВМЕСТО УСПОКОИТЕЛНО ЛЕКАРСТВО - ИМАЛО ЛИ НУЖДА ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕЖДА СТРАТЕГИЯ ЗА ОБЛАСТТА В КОЯТО ОТСЪСТВУВАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ГРАЖДАНСКАТА БЕЗОПАСНОСТ - ВЪЗ ЗА МИНИСТЪР В СТОЛИЦАТА!?!
15
0
 
2
 
! Отговори
Hemy преди 10 години
НЕЩО СТАВА - БАНИЦАТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ВСИНЦАМУ СОЛЕНА.
14
0
 
5
 
! Отговори
До Мария Папазова преди 10 години
"а взривът гръмна ..." - за първи път виждам такова съчетание
13
3
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ УРА преди 10 години
Цецо и Фидоска са виновни.
12
1
 
8
 
! Отговори
John Dough преди 10 години
До ФАКТЕ откъде да знаят селските кметове има ли опасност или не. Дали са им да говорят пред микрофон и са се зарадвали.
11
5
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 10 години
Половин час преди това трима смешници с власт,авторитетно се изказаха,че опасност от взрив няма........ И След 30 минути ДВА ВЗРИВА
10
9
 
7
 
! Отговори
IMAM_ALI преди 10 години
*** ПРЕМИНАХА В ОТКРИТ ТЕОРОРИЗЪМ
9
2
 
16
 
! Отговори
Пожарникар преди 10 години
Сега е моментът не да търсим героите и виновните (както със сигурност ще стане), а да си зададем въпроса "къде сгрешихме, за да се стигне до тук?". Защото някъде наистина сгрешихме... Няма да се поучим от грешките си, а ще наградим обгорелите и ще накажeм някой началник на много ниско ниво.
8
9
 
10
 
! Отговори
тиква слънце преди 10 години
Ех къде е тиквата слънце сега с голи ръце да изгаси този дребен пожарец. Все пак всички видяхме как героично се справи тиквуна като пламна Витоша.
7
16
 
8
 
! Отговори
дум дум дум клашнико преди 10 години
БОЙКО ТИКВАТА АКО БЕШЕ ПРИЛОЖИЛ МАРКУЧОВА ХВАТКА СО ВОДА И ПЯНА НЕМАШЕ ДА ИМА ДУМ ДУМ! ДЕКА БЕ БУДА О ВРЕМЕ НА ПОЖЕРО?????????? Е БУДА ДЕ КА БЕШЕ?? ***!!
6
16
 
12
 
! Отговори
DO 1 преди 10 години
HELIKOPTERITE SE POLZVAT SAMO OT BOIKO BORISOV..ZA LI4NI NUJDI
5
2
 
15
 
! Отговори
До овощар преди 10 години
Като неможеш нещо умно да кажеш, замълчи че ставаш смешен. Хора страдат , а този го обръща на политика!
4
20
 
21
 
! Отговори
ОРЕШАР преди 10 години
Половин час преди това трима смешници с власт,авторитетно се изказаха,че опасност от взрив няма........ И След 30 минути ДВА ВЗРИВАСмешниците са Тодор Гушев /кмет на Езерово/,Желязко Петров/кмет на община Белослав/ и третия ***/некаф пожарникарски шеф/Вероятно невероятно некадърен пожарникар/ДА ВИ ЧЕСТИТО НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО
3
3
 
6
 
! Отговори
varg преди 10 години
До В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ?Защото няма време например.
2
3
 
23
 
! Отговори
do 1 преди 10 години
Те хеликоптерите летят на автопилот и при взрив отдолу нищо не им става..... с по-големи букви като пишеш не значи, че е умно....аман от "експерти" зад клавиатурата...имайте срам поне от близките на пострадалите...
1
20
 
28
 
! Отговори
В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ? преди 10 години
ЗАЩО НЕ СЕ ПОЛЗВАТ ХЕЛИКОПТЕРИТЕ ?ЗАЩО СЕ ЖЕРТВА ЖИВОТА НА ПОЖАРНИКАРИТЕ?ЩОМ ИМА РЕАЛНА ОПАСНОСТ ДА СЕ ВЗРИВЯТ ЦИСТЕРНИ С ОЩЕ 200 ТОНА ГОРИВО, ТАМ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКАТ ХОРА.