Малкият Стефан, който падна във варненски мол, е в кома

Детето е с 6 фрактури, ще му правят операции
Обновена: 21 авг 2013 16:10 | 21 авг 2013 14:45,
101
Малкият Стефан, който падна във варненски мол, е в кома
Снимка: архив, Reuters

Малкият Стефан, който падна от 10 метра височина във варненския "Гранд мол", е с комбинирана травма, в мозъчна кома и остава на командно дишане, обяви на извънредна среща с медиите зам.-председателят на съвета на директорите на болница “Света Анна” проф. Дико Бошнаков.

„Детето е с комбинирана травма, засягаща гърдите, корема, крайниците и главата и има сътресение на мозъка”, уточни още той. По думите му след преглед от неврохирург е установено съмнение за счупен първи шиен прешлен. Ако се окаже, че прешленът е счупен, има опасност от развитие на оток на мозъка. Проф. Бошнаков обясни, че предстои изследване със скенер, което ще бъде извършено утре.

„Установени са общо шест фрактури – три на таза, на лявото бедро, лявата предмишница и мишницата. Отстранен е далакът и е спряно кръвотечението в корема. Все още обаче не може да се каже какво ще се случи оттук нататък”, подчерта докторът.

Още по темата
Той уточни, че пострадалото дете е под непрекъснато наблюдение, правят се постоянни консултации със специалисти, а в четвъртък ще бъдат направени няколко операции. Родителите на Стефан - Тихомир и Искра Манолови, са в шок. Във фаталния следобед те оставили детето си в развлекателния детски кът „Kids Planet” в "Гранд мол" във Варна. Отишли до киното, за да купят билети, където искали да заведат момченцето по-късно. В детския център сложили на Стефан гривна с чип.

Когато обаче разбрал, че майка му и татко му ги няма, тръгнал да ги търси, излизайки от детския кът. Звуковият и светлинният сигнал на гривната му веднага се задействали, а аниматорите тръгнали да го търсят. За нещастие обаче след като видели 4-годишното дете до ескалатора и започнали да му викат, то се обърнало, пропаднало в пролука и паднало от 10 метра височина на първия етаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
26
 
! Отговори
от 47 преди 10 години
трамвая тройката го прегази. После хиляди пъти се проклех че се съгласих да го гледам това дете за няколко часа. Тази трагедия беляза целия ми живот и живота на семейството ми. Синът ми, вече голям мъж, стана свидетел на целия ужас и не можа два месеца да говори и сега е с тежък говорен девект и тикове. Затова никога не поемайте отговорност за чужди деца защото всичко може да се случи.
38
4
 
24
 
! Отговори
Аниматорите не са преди 10 години
виновни. Те не са детегледачи, а задачата им е да ЗАБАВЛЯВАТ децата. Преди години и аз така си немах работа и се съгласих да разходя едно съседско дете заедно с моето в парка Заимов. Седнах на една пейка на сянка, децата играят пред мен, аз не ги изпускам от поглед защото са малки на по 4-5 год. и изведнъж съседчето като се втурна като лудо да тича към булеварда, аз след него, зарязах моето, обаче това няма настигане, тича като че ли му пари под краката и излезе на булеварда и
37
6
 
6
 
! Отговори
до патриот преди 10 години
Като гледам какъв """ТHE""" Патриот си,,,много си ясен.Просто си ТHE ***,който не заслужава повече внимание.
36
3
 
27
 
! Отговори
antubis преди 10 години
До мнение #23Тъпо мнение, пич. Ти не си ли оставяш децата в детска градина при непознати? А в училище? Нали затова е детски кът - за да има някой друг да се грижи за малчуганите, докато родителите има някаква работа. Цялото това нещо е трагичен инцидент, но от посочените данни трудно може да се вини някой - нито родителите, нито аниматорите. Просто детето е хукнало, а децата трудно се контролират. Пък то знам ли ... най-добре видео камерите ще покажат.
35
25
 
7
 
! Отговори
Der преди 10 години
А дали момченцето не се е покатерило на гумената лента да се повози и да е паднало от там?Защото не мога да си представя че може да му се захапе дрехата на лентата дотолкова че да го метне през парапета, че то и дрехата сигурно би се скъсала, все пак едва ли е било с дебело и здраво яке детето.Май детето по-скоро е било почитател на батман, като повечето момченца който са на самоотглеждане у нас, и е решило да се прави на батман. Обаче нещо батменето не му се е получило и ето случка.
34
4
 
21
 
! Отговори
до патриот преди 10 години
Моловете в Бг.са такива,каквито заслужават потребителите.*** на запад и виж добре каква конкуренция и качествени стоки и ниски цени има, и тогава коментирай.
33
2
 
19
 
! Отговори
Топ Идиот преди 10 години
До 21Щото на първия етаж цените на наемите са най-високи!
32
10
 
18
 
! Отговори
до патриот преди 10 години
Може и да не си наясно,но моловете са ядрото за потребителите навсякъде.Имаш всичко на едно място.Не обикаляш насам-натам като луд.А престъпната небрежност на фирмата,която е поела грижата за детето,е наказуема.Моля се детето да успее да премине през ада,в който се намира.
31
6
 
61
 
! Отговори
Какъв е извода???? преди 10 години
Пълен бойкот на моловете. Три месеца никой да не влиза в тях и аре кой откъдето е. Няма по тъпанарско място от мола. Ходиш и гледаш хора с еднопръсти чела и празни погледи, носещи в ръце торбички с имена на известни марки, пълни с *** от Илиянци, продадени като оригинали. Това са българските молове-мозъчни и физически убийци-пълен та*ак и фалшификат.
30
2
 
30
 
! Отговори
бдящ преди 10 години
Каква е тази прокуратура, "неизвестен извършител - кой е бил отговорен за детето в детския кътведнага в съда, докога ще е така, затова майката е оставила детето да го гледат, а не да пият кафета
29
3
 
62
 
! Отговори
A преди 10 години
от Варна съм , знам тъпия мол винаги съм се чудил защо са ги направили преградите така лошо и опасно...възрастен човек може да падне от там , да не говорим за дете. ***
28
3
 
49
 
! Отговори
Марин преди 10 години
Какъв е тоя ескалатор, нямам думи, да не говорим за хората, които са отговаряли за децата. Дано детето се оправи и няма трайни увреждания. Всички стискайте палци.
27
17
 
61
 
! Отговори
ooo преди 10 години
СЕГА Е МНОГО МОДЕРНО ДА ОТИДЕШ НА МОЛ И ДА ОСТАВИШ ДЕТЕТО ДА ИГРАЕ БОСО ПО ЧОРАПКИ В ЕДНА ЗАГРАДЕНА КОШАРА КОЯТО УЖ ПАЗЯТ 2 АМПУТИРАНИ МОЗЪЧНО ДЕВОЙКИ ,А ТИ ДА ЛАПНЕШ ЦИГАРА В КАФЕНЕТО И ДА СЕ ПРАВИШ НА КОКОНА С 20 ЛЕВА В ДЖОБА,КОЙТО СИ ИМА ДЕЦА СИ ГИ ГЛЕДА,ДАНО ГОСПОД ПОМОГНЕ МАЛКИЯ ДА СЕ ОПРАВИ ,ЗАЩОТО НИКОЙ ОТ ДВАМАТА РОДИТЕЛИ НЕ БИ ПРОСТИЛ НА ДРУГИЯТ ИДЕЯТА ДА ОТИДЕМ НА КИНО ,А ТЕ СТЕФАН ЩЕ ГО ГЛЕДАТ НА КАТЕРУШКИТЕ...
26
6
 
45
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Ей лоша работа бе...ама тез момичета дет ги гледат тез дяца кво са учили бе-детски даскалки ли са или са ги фанали за по некой лев да гледат накуп двайсе дяца пък се-едно Господ да ги пази.Па що и двамата отишли за билети?Ей затуй не требва са остаят дяца на чужди хора пък квото ще да става Ша си ги мъкнете с вази навсекаде както и ний тай сме прайли и затуй сме опазили ваште майки и тейковци та и вас сега да ва има...Ша си остаят дятето на аниматор па после-айде на реаниматор-ай сиктир бе...
25
4
 
82
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Щом детето е паднало през пролука, освен фирмата аниматори да съдят и мола, че не е обезопасен. Така може и друго малко дете да падне, ако е близо до ескалатора.
24
4
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де,защо детските кътове не се правят на първия етаж на мола,ами винаги се правят на най горния етаж.Влизаш в мола,оставяш детето си още в началото и отиваш нагоре да си пазаруваш,после като си тръгваш минаваш и си го взимаш,така е по практично и няма опасност да падне детето от високо,не е ли така!
23
9
 
34
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До Анонимен Случаен инцидент не е новина от национално значение това ми беше мисълта моят съсед се самоуби заради убитият си син в Кербала дане би да го писаха и говореха по ефир и медия ааааааа ааааааа
22
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До stonegНе ти пожелавам да ти се случи, но все пак не си застрахован... и ако това стане ти пожелавам никой да не разбере и никой да не се моли за възстановяването ти!
21
29
 
29
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Как може да оставиш толкова малко дете при непознати хора а и обстановка ....безотговорно е...
20
36
 
10
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Това си е случаен инцидент какви технически и др глупости говорите мола виновен по целият свят стават такива инциденти а и сега по всички новини това ще слушате да кофти но това не е новина за цялата страна все пак.